ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Παραιτήθηκε ο Χαραλαμπίδης

ΠΑΟΚ: Παραιτήθηκε ο Χαραλαμπίδης

Η νέα ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου κράτησε τον ΠΑΟΚ στον πάτο της βαθμολογίας, αναγκάζοντας τον Κώστα Χαραλαμπίδη να υποβάλει τη διάθεσή του στη διάθεση της διοίκησης.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε νέα ήττα στην ΕΚΟ Basket League, αυτή τη φορά από τον Κολοσσό Ρόδου στην έδρα του σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι στη μάχη της παραμονής και απέναντι σε έναν εκ των ανταγωνιστών του δικεφάλου για τη σωτηρία.

Το νέο αρνητικό αποτέλεσμα κράτησε τον δικέφαλο στον πάτο της βαθμολογίας (μαζί με τον Αρη), ενώ έφερε και εξελίξεις σε ό,τι έχει να κάνει με τον πάγκο. Συγκεκριμένα, μετά το τέλος του αγώνα και κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Κώστας Χαραλαμπιδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης. Ο Έλληνας τεχνικός πήρε τη σκυτάλη από τον Κώστα Φλεβαράκη τον περασμένο Νοέμβρη και μετά από τρεις μήνες στον πάγκο της ομάδας υπέβαλε την παραίτησή του.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Χαραλαμπίδης δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου: " Συγχαρητήρια στον Κολοσσό, κέρδισε δίκαια με τον τρόπο που παίξαμε. Μια δύσκολη βραδιά για μας. Γνωρίζουμε την κατάσταση ξέρουμε ότι είναι δύσκολη. Μεσολαβεί ένα μεγάλο διάστημα που ίσως η ομάδα πρέπει να ανασυνταχθεί και να κοιτάξει τον στόχο της. Μπορεί να φαίνεται δύσκολος αλλά έχει ελπίδες ακόμα η ομάδα και μπορεί να βρει νίκες και να σώσει την κατηγορία. Νιώθω ότι είμαι στρατιώτης στην ομάδα αυτά τα 8 χρόνια προσπάθησαν να τη βοηθήσω απ οποίο πόστο και να βρέθηκα. Αισθάνομαι ότι ίσως δεν έχω να δώσω κάτι άλλο σε αυτή την ομάδα. Αυτή τη στιγμή προέχει το άλλο της ομάδας. Έχω θέση την παραίτηση μου στη διάθεσή της διοίκησης για να αποφασίσει αν πρέπει η όχι να συνεχίσουμε μαζί. Όπως είπα είναι δύσκολη στιγμή, όλοι πρέπει να κοιτάξουμε το καλό της ομάδας οπότε αν αποφασίσει η διοίκηση ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί αυτό θα γίνει. Όπως είπα και πριν νιώθω ότι δεν μπορώ να δώσω πράγματα σε αυτή την ομάδα. Είμαστε μαζί με κάποια παιδιά από την αρχή της σεζόν με κάποια άλλα που ήρθαν αργότερα, σκέφτομαι ότι ίσως είναι αυτή η ενδεδειγμένη λύση για να βοηθήσουμε την ομάδα. Αν πρέπει να γίνει με αυτόν τον τρόπο θα γίνει με αυτόν τον τρόπο".

Σε ερώτηση για το αν αυτό το αποτέλεσμα ήταν η αφορμή, απάντησε: "Το αποτέλεσμα ίσως είναι η αφορμή αλλά δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Γνωρίζουμε όλοι ότι η αφετηρία ήταν σχεδόν δυσβάστακτη. Η ομάδα αγωνιστικά δεν μπορεί να βρει τον ρυθμό για να κάνει μια νίκη που πρέπει να κάνει. Δεν μπορεί να ένα δικαιολογία ότι ήρθαν καινούρια παιδιά, παρόλα αυτά θα ξαναπώ ότι πρέπει να συ στρατευτούμε όλοι στον σκοπό της σωτηρίας γιατί μεσολαβεί ένα μεγάλο διάστημα και είναι εφικτό".

Αναφορικά με το αν νιώθει ότι δεν ενέπνευσε τους παίκτες του ξεκαθάρισε: "Δεν ξέρω τι εικόνα έχετε γενικά αλλά όταν ανέλαβα ήξερα σε τι διαδικασία έμπαινα είχα γνώση. Το ότι πολλοί αρνήθηκαν αυτή τη θέση δεν ήταν τυχαίο. Είπα από την αρχή ότι θα προσπαθούσα, έδωσα ότι καλύτερο μπορούσα αλλά εκ του αποτελέσματος όπως φάνηκε αυτό δεν ήταν αρκετό".

Όσο για το αν είναι τυπική διαδικασία η απάντηση της διοίκησης, είπε: "Επειδή υπάρχει μια σχέση χρόνων γι αυτό το λόγο το έθεσα με αυτόν τον τρόπο για να μπορέσει και η διοίκηση να σκεφτεί τι θέλει να κάνει. Η κατάσταση όπως προείπα ήταν περίεργη και δύσκολη από την αρχή. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε έγιναν και αλλαγές αλλά αν πάρουμε ως παράδειγμα την άμυνα μας, δουλεύουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι αλλά η ομάδα δεν μπορεί να γίνει αμυντικογενής ούτε σε μια βδομάδα ούτε σε ένα μήνα. Γι αυτό πήραμε και αυτά τα παιδιά να δώσουν κάτι παραπάνω".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ