ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Με στόχο την ανάκαμψη μετά από το απόλυτο σοκ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Να αφήσουν την ήττα από τον Διαγόρα στο παρελθόν, για να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο φετινό Champions League θέλουν στον ΠΑΟΚ. "Η αυτοκριτική είναι υποχρέωση" δήλωσε ο Κώστας Χαραλαμπίδης.

Η ήττα από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων στο κλειστό του Αιγάλεω , ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά του Κυπέλλου, κυρίως όμως ο τρόπος με τον οποίο έπαιξε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ομάδα της Α2, δεν έχουν ξεχαστεί εντός της ομάδας. Η ζωή όμως συνεχίζεται και οι Θεσσαλονικείς προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους εν όψει του αυριανού εντός έδρας αγώνα (12/11 στις 19:00) με τη Μπρίντιζι, στον οποίο θέλουν να πάρουν την πρώτη φετινή τους νίκη μετά από τέσσερα αρνητικά αποτελέσματα στο Basketball Champions League.

Στο μεταξύ, Χαραλαμπίδης και Μαργαρίτης συναντήθηκαν με μέλη του Δ.Σ., συζήτησαν παρουσία και του Νίκου Σταυρόπουλου όσα έγιναν στο Αιγάλεω και δέχθηκαν την στήριξη των παραγόντων που ζήτησαν να μάθουν πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση που περνάει η ομάδα.

" Η αυτοκριτική σε αυτήν την ομάδα, γενικά ως στάση ζωής, δεν είναι πολυτέλεια αλλά υποχρέωση. Έπρεπε να την κάνουμε. Πρέπει να δούμε τι έφταιξε και γιατί λειτουργήσαμε με αυτόν τον τρόπο" δήλωσε στη σημερινή media day ο Κώστας Χαραλαμπίδης και πρόσθεσε: " Είδαμε βίντεο, αλλά πέρα από αυτό, προαπαιτούμενο γι’ αυτόν το σύλλογο, γι’ αυτούς τους παίκτες και για όποιον απαρτίζει αυτό το κλαμπ, είναι η διάθεση, η ενέργεια και η προσήλωση στο 100%, είτε αφορά αγώνες, είτε προπονήσεις, είτε οποιαδήποτε λειτουργία. Το μπάσκετ είναι άθλημα ψυχολογίας, γιατί έχει πολλές τελικές ενέργειες. Όταν κάτι στραβώνει και δεν πάει όπως το είχες προγραμματίσει, είναι δύσκολο να επανέλθεις. Βέβαια, αυτός είναι ο μόνος τρόπος, είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να το κάνουμε. Σε αυτό το παιχνίδι, καθ' όλη τη διάρκεια του, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και αυτό, είχε αρνητική επίδραση στην ψυχολογία των παιδιών και στον τρόπο που μπορούμε να διαχειριστούμε μία τέτοια κατάσταση".

Ο Χαραλαμπίδης ρωτήθηκε αν τίθεται θέμα ενίσχυσης, ωστόσο παραδέχθηκε πως τα πράγματα δεν είναι ευνοϊκά για μια τέτοια κίνηση: " το έχω τονίσει αρκετές φορές. Οι παίκτες είναι αυτοί που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο γήπεδο και προπονούνται. Αγαπάω όλα τα παιδιά και τα στηρίζω. Αυτήν τη στιγμή, ξέρουμε τις δυνατότητες της ομάδας, η διοίκηση κάνει το παν για να μπορεί αυτή η ομάδα να βρίσκεται σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και θα δούμε, πως θα πορευτούμε. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, πως έχει η κατάσταση και θα πορευτούμε με αυτόν τον τρόπο".

Ο Απόλλωνας Τσόχλας, από την πλευρά του, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους για το αποτέλεσμα στο Αιγάλεω, ώστε η ομάδα του να συγκεντρωθεί στην αναμέτρηση με τη Μπρίντιζι: " Αύριο έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, με μια καλή ιταλική ομάδα, που τρέχει πολύ καλά στο transition και είναι πολύ αθλητική. Για εμάς, είναι ευκαιρία να κάνουμε την πρώτη νίκη στη διοργάνωση για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα στη συνέχεια" είπε ο έμπειρος γκαρντ, που έβγαλε το καπέλο στον Διαγόρα Δρυοπιδέων: " Δεν ήμασταν καλοί. Χάσαμε τα σουτ μας. Δεν ήταν κάτι εκτός μπάσκετ. Ο αντίπαλος έπαιξε καλά, έβαλαν αυτά τα σουτ, μας αφήσαν κάποια δικά μας, έπαιξαν με το μυαλό μας, έπαιξαν πολύ ωραία ζώνη και εμείς δεν ανταποκριθήκαμε".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ