ΠΑΟΚ

Οικονόμου: "Δεν κοιμόμουν πριν τα ματς ΠΑΟΚ - Άρης"

Οικονόμου: "Δεν κοιμόμουν πριν τα ματς ΠΑΟΚ - Άρης"

Με την αφορμή την παρουσία του στο "Παλατάκι", ο άλλοτε σέντερ του ΠΑΟΚ, Γιώργος Οικονόμου θυμήθηκε το πρώτο πρωτάθλημα του "Δικεφάλου" το 1959 στο οποίο είχε σημαντική συμβολή.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ΚΑΕ ΠΑΟΚ και ο σύλλογος των παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών του "Δικεφάλου" υποδέχθηκαν στο "Παλατάκι" την αντιπροσωπεία παλαιμάχων του Πέρα Κλουμπ από την Κωνσταντινούπολη.

Στο γήπεδο του "Δικεφάλου" βρέθηκε και ο άλλοτε σέντερ των "ασπρόμαυρων", Γιώργος Οικονόμου (με ύψος 2.03 αποτέλεσε τον πρώτο σέντερ άνω των 2 μέτρων στον ελληνικό αθλητισμό) ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις εντυπώσεις του από το "σπίτι" του ΠΑΟΚ ενώ θυμήθηκε και το πρώτο πρωτάθλημα του "Δικεφάλου" το 1959 (ήταν τότε παίκτης του "Δικεφάλου").

Αρχικά για το "Παλατάκι" είπε: "Δε θα φανταζόμασταν ποτέ εμείς ότι θα μπορούσαμε να αγωνιστούμε σε τέτοιο γήπεδο. Να σκεφτείτε, παίζαμε τότε με την Εθνική ομάδα και πηγαίναμε στο Μοναστηράκι και αγοράζαμε μεταχειρισμένο εξοπλισμό για να αγωνιστούμε! Άλλα χρόνια".

"Γλιστρούσαμε στο παρκέ"

Αναφορικά με το πρωτάθλημα του 1959, όταν τότε ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ και πέτυχε 25 πόντους στην νίκη επί του Άρη (66-58) με την οποία ο "Δικέφαλος" κατέκτησε εκείνον τον τίτλο, ανέφερε: "Ήταν κάτι πρωτόγνωρο! Παίζοντας, δε, την καινούργια σεζόν, ως πρωταθλητές, στην Ευρώπη (σ.σ. ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη ομάδα της Θεσσαλονίκης που είχε ευρωπαϊκή υποχρέωση και στο παρθενικό… ραντεβού του αντιμετώπισε, σε διπλό παιχνίδι, την πρωταθλήτρια Ρουμανίας, ΣΣΑ Βουκουρεστίου), κληθήκαμε να αγωνιστούμε σε ιδιαίτερη κατάσταση.

Παίζαμε, λοιπόν, εμείς στο γήπεδο της ΧΑΝΘ, το οποίο θεωρούσαμε πως ήτανε το καλύτερο της Ελλάδας και πήγαμε στο Βουκουρέστι και αγωνιστήκαμε για πρώτη φορά σε παρκέ. Πιανόμασταν, μάλιστα, στην αρχή ο ένας με τον άλλον, γιατί γλιστρούσαμε και φοβόμασταν ότι θα πέσουμε! Κληθήκαμε, από τα τσιμέντα και την λάσπη, να παίξουμε σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Το ίδιο ζήτημα είχαμε και με την Εθνική ομάδα. Όταν ήταν να πάμε στους Ολυμπιακούς της Ρώμης, η κυβέρνηση ζήτησε άδεια από τους Αμερικανούς να χρησιμοποιήσουμε το γήπεδό τους, καθώς το μόνο κλειστό τότε εδώ με παρκέ, ήτανε των Αμερικανών στο αεροδρόμιο του Ελληνικού!".

"Σκεφτόμουν τον αντίπαλό μου και δεν κοιμόμουν"

Συνεχίζοντας τόνισε: "Υπεύθυνα εικόνα για τη σημερινή ομάδα του ΠΑΟΚ δεν έχω. Θα έλεγα, πάντως, στους καλαθοσφαιριστές της ότι έχουν στη διάθεσή τους όλα τα μέσα για να διαπρέψουν. Εμείς στα χρόνια μας είχαμε… έρωτα και πάθος με το μπάσκετ. Δεν μπορούσα ποτέ να κοιμηθώ πριν από τους αγώνες ΠΑΟΚ - Άρη! Σκεφτόμουν τον αντίπαλό μου, τον Γούσιο, και το πώς θα είμαι αποτελεσματικότερος στον αγωνιστικό χώρο από αυτόν. Έξω από γήπεδο, βέβαια, ήμασταν πάντα φίλοι! Το… μυστικό, λοιπόν, της επιτυχίας, είναι ο έρωτας, για αυτό που κάνουμε, η συνεχής δουλειά και το πώς θα βελτιωθούμε για να γίνουμε καλύτεροι".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ