ΠΑΟΚ

Οι "κοντοί" έκαναν τη διαφορά στην πρώτη φιλική νίκη του ΠΑΟΚ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την προετοιμασία του με άνετη νίκη επί της Καστοριάς (94-58), με τον Θοδωρή Ζάρα και τον Φιλ Γκος να ξεχωρίζουν στο μπροστινό μέρος του παρκέ.

Την πρώτη του φιλική νίκη στη διάρκεια της προετοιμασίας πήρε ο ΠΑΟΚ, μετά τις ήττες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό . Ο "δικέφαλος" έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Καστοριά (94-58), στο ντεμπούτο του Ντάριους Γκάρετ υπό τις οδηγίες του Ηλία Παπαθεοδώρου. Από την άλλη, δεν αγωνίστηκε ο Τζαμάλ Τζόουνς, ο οποίος παραμένει στα "πιτς" λόγω τραυματισμού.

Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο "Δημήτρης Διαμαντίδης". Ειδικά από την στιγμή που η περιφερειακή γραμμή λειτούργησε υποδειγματικά, με τον Θοδωρή Ζάρα (16 πόντοι με 4 τρίποντα) και τον Φιλ Γκος (15 πόντοι) να ξεχωρίζουν επιθετικά. Ο Σταύρος Σχίζας (12) και ο Ουίλιαμ Χάτσερ (11) ήταν οι άλλοι δύο παίκτες των "μελανόλευκων" που σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Από την πλευρά των ηττημένων, πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Πέτρος Μελισσαράτος.

Το επόμενο φιλικό τεστ του ΠΑΟΚ είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου (14:00) με αντίπαλο την ΙΒΒ από την Τουρκία.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 29-44, 46-68, 58-94.

Καστοριά: Μελισσαράτος 16 (1), Χονδρογιάννης 2, Βλάχος, Απιδόπουλος 1, Πετρόπουλος 2, Χρυσόπουλος 9 (1), Ράπτης 8, Τερσενίδης, Βαβάτσικος 12, Πεχλιβάνης, Δαραβίγκας 2, Αμπαράς 3 (1), Τζακόπουλος 3 (1)

ΠΑΟΚ: Μορέιρα 5, Χρυσικόπουλος 8 (2), Σχίζας 12, Κόνιαρης 8 (2), Καρράς 2, Ζάρας 16 (4), Καραμανώλης 8 (2), Πόουπ 4, Χάτσερ 11 (1), Γκάρετ 5, Γκος 15 (2).

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: "ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ"

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε πως " είχαμε μια πολύ δύσκολη και επίπονη προπονητική εβδομάδα, οπότε το σημερινό φιλικό ήταν πολύ χρήσιμο για εμάς. Κρατάμε το γεγονός ότι τελειώσαμε το παιχνίδι υγιείς. Είχαμε την παρουσία ενός νέου παίκτη, του Ντάριους Γκάρετ, αλλά το πρόβλημα μας είναι ότι έχουμε αρκετές απουσίες, οι οποίες δεν μας βοηθούν στο να βρούμε ρυθμό και συνοχή. Θεωρώ, πάντως ότι κάθε μέρα που περνάει είναι κέρδος για εμάς".

Για το αν η ομάδα παρουσιάζει επιθετική και αμυντική συνέπεια, είπε: " Έχουμε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Έχουμε παίξει τρία φιλικά και έχουμε διαφορετική εικόνα όχι μόνο από αγώνα σε αγώνα, αλλά και από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο. Αυτό είναι λογικό για την εποχή. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τα πράγματα που κάνουμε καλά, να μεγαλώσουμε το επίπεδο της συχνότητας σε αυτά και να διορθώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις κακές μας στιγμές τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Η ανάπτυξη μας είναι ακόμα αργή, η ταχύτητα και ο συγχρονισμός είναι ακόμα σε μέτριο επίπεδο. Σήμερα παίξαμε ένα φιλικό απέναντι σε μια ομάδα χαμηλότερου επιπέδου και θεωρώ ότι έχουμε ακόμα αρκετά να διορθώσουμε".

Για τον Ντάριους Γκάρετ σημείωσε πως " είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας δώσει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Μπορεί να παίξει επιθετική άμυνα, να χρησιμοποιήσει την αλτικότητά του να κάνει μπλοκ, να μαζέψει ριμπάουντ και στην επίθεση να μας δώσει δημιουργία μέσα από τα καλά σκριν που μπορεί να κάνει. Έχουμε παίκτες που μπορούν να χειριστούν καλά την μπάλα, οπότε αν μπορέσει να δώσει τα σκριν θα μας βοηθήσει αρκετά. Θέλουμε γενικά να προσθέσει πολλά μικρά πράγματα που μας έλειπαν".

Τέλος, αναφορικά με το πότε θα είναι η ομάδα πλήρης, ανέφερε: " Δεν είναι μόνο θέμα τραυματισμών. Κάποια παιδιά θα επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα. Έχουμε παιδιά που είναι με τις εθνικές τους ομάδες και θα έχουμε αρκετές απουσίες ειδικά στις θέσεις των ψηλών. Το σημαντικό είναι να γυρίσουν τα παιδιά υγιή, έτσι ώστε τις τελευταίες δύο εβδομάδες προετοιμασίας να είμαστε όλοι μαζί".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ