ΠΑΟΚ

Ο Χαραλαμπίδης θέλει να βαδίσει στα χνάρια Ιτούδη και Σφαιρόπουλου

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÇÖÁÉÓÔÏÓ ËÇÌÍÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÇÖÁÉÓÔÏÓ ËÇÌÍÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Οι παράγοντες του ΠΑΟΚ έδωσαν το χρίσμα του head coach στον Κώστα Χαραλαμπίδη κι εκείνος θέλει τώρα να αρπάξει αυτή την ευκαιρία για να ακολουθήσει δύο σπουδαίους προκατόχους του.

Όταν πριν από μερικές μέρες οι παράγοντες του ΠΑΟΚ αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία τους με τον Κώστα Φλεβαράκη, έθεσαν έναν μεγάλο στόχο: να πείσουν τον Θανάση Σκουρτόπουλο να αναλάβει την τεχνική τους ηγεσία τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου. Όπως πρώτο σας είχε ενημερώσει το Sport24.gr, οι επαφές των δύο πλευρών δεν οδήγησαν σε συμφωνία , με αποτέλεσμα να πάρει το χρίσμα ο Κώστας Χαραλαμπίδης που θέλει να βαδίσει στα χνάρια του Δημήτρη Ιτούδη και του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ώστε να γίνει ο επόμενος μεγάλος Έλληνας προπονητής που θα "βγει" από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Για την ακρίβεια, ούτε ο Ιτούδης, ούτε ο Σφαιρόπουλος ξεκίνησαν τις προπονητικές τους καριέρες στον ΠΑΟΚ. Σε εκείνον όμως έφτιαξαν τα ονόματά τους, ο πρώτος στα μέσα της δεκαετίας του '90, ο δεύτερος στα τέλη της και στις αρχές της δεκαετίας του '00. Αρκετά χρόνια μετά, ο "Μπίδης" έχει ήδη κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική, έχει δουλέψει στον ΠΑΟΚ ως assistant coach από το 2016 και τώρα πήρε το χρίσμα για να γίνει ο άνθρωπος των αποφάσεων, εκείνος που θα οδηγήσει την ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Δεν θα είναι εύκολο το έργο του Χαραλαμπίδη, ο ΠΑΟΚ έχει αυτή τη στιγμή ρεκόρ 2-4 στη Basket League και ψάχνει την πρώτη του νίκη στο Basketball Champions League, ενώ το ερχόμενο Σάββατο στις 17:00 θα παλέψει στο κλειστό του Αιγάλεω με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων για ένα εισιτήριο στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η συγκυρία δεν μοιάζει ιδανική για τον 43χρονο προπονητή, όμως αυτή είναι η ευκαιρία του και αυτή την ευκαιρία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί ώστε να προετοιμάσει τον εαυτό του για κάτι ακόμα μεγαλύτερο.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα, ο Χαραλαμπίδης ζήτησε ισορροπία, ομαδικότητα, καλή κυκλοφορία και συνέπεια από τους αθλητές του. Η εικόνα του ΠΑΟΚ στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν κακή, απέναντι στη Νεπτούνας το ποτήρι ξεχείλισε κι ο Φλεβαράκης απομακρύνθηκε για να γίνει μια νέα αρχή πριν η ομάδα βρεθεί σε ακόμη δυσκολότερη θέση. Ο Χαραλαμπίδης μπήκε στις προπονήσεις με... άγριες διαθέσεις, προσπάθησε να δώσει στους Αμερικανούς να καταλάβουν ότι άπαντες βρίσκονται υπό κρίση και στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Ήφαιστο Λήμνου έζησε μια πολύ όμορφη εμπειρία στο ντεμπούτο του ως head coach.

Το θετικό για τον Χαραλαμπίδη είναι ότι στο ρόστερ βρίσκονται καλοί Έλληνες παίκτες, αθλητές έμπειροι που μπορούν να "κρατήσουν" τα αποδυτήρια και να βάλουν από ένα λιθαράκι για να αντιστραφεί η κατάσταση. Ήταν δεδομένο ότι, για παράδειγμα, ο Απόλλωνας Τσόχλας θα αποκτήσει έναν σημαντικότερο ρόλο εντός κι εκτός παρκέ και αυτό φάνηκε απέναντι στον Ήφαιστο το καλάθι του οποίου ο έμπειρος πλέι μέικερ φόρτωσε με 15 πόντους από 1/2 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 4/4 βολές σε μόλις 13 λεπτά συμμετοχής.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη τον οποίο όλοι σέβονται, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον νεότερο μεν, αλλά επίσης έμπειρο Ζήση Σαρικόπουλο που έχει αναλάβει κι αυτός έναν πιο ηγετικό ρόλο. Η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικά βελτιωμένη, ο Τζέκουαν Λούις έκανε καταπληκτικό ματς ενώ το τελευταίο διάστημα έμοιαζε μπερδεμένος, ο Άνταμ Σμιθ δεν το... παράκανε (πήρε 11 σουτ σε 35 λεπτά), ο Άαρον Μπεστ βοήθησε πολύ στην άμυνα, ο Γουίγκινς, ο Εγκεκέζε και ο Νόουλς ήταν όλοι θετικοί και κάπως έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε χρόνο ώστε να ψάξει καλά την αγορά και να προχωρήσει σε ανακατατάξεις στο ρόστερ όταν κρίνει ο Χαραλαμπίδης ότι κάποιος/οι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά που τους ζητάει.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ταξίδι στη Γαλλία, για να αντιμετωπίσει το βράδυ της Τρίτης (5/11 στις 21:30) τη Ντιζόν, στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει τον Διαγόρα στο Αιγάλεω (9/11 στις 17:00) και στη συνέχεια θα παίξει με τη Μπρίντιζι στο Παλατάκι (12/11) πριν γυρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα για να παίξει εκτός έδρας με το Περιστέρι (17/11 στις 16:45). Δεν υπάρχει πολύς χρόνος, ωστόσο το πρώτο δείγμα της ομάδας του Κώστα Χαραλαμπίδη ήταν κάτι περισσότερο από θετικό, γι' αυτό και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πλέον αισιοδοξία και περισσότερη πίστη σε ένα ρόστερ που δεν είναι ιδιαίτερα ταλαντούχο, αλλά μπορεί να παίξει καλύτερο μπάσκετ από αυτό που έπαιξε μέχρι σήμερα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ