ΠΑΟΚ

Μαρκόπουλος: "Να βρούμε την δύναμη"

Μαρκόπουλος: "Να βρούμε την δύναμη"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, σχολίασε λίγο μετά την άφιξη της αποστολής από την Ρωσία το ντέρμπι με τον Άρη.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (22/10) η αποστολή της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ επέστρεψε από την Ρωσία και λίγο αργότερα ο προπονητής του "Δικεφάλου", Σούλης Μαρκόπουλος, αναφέρθηκε στο ντέρμπι του Σαββάτου (24/10) με τον Άρη.

"Το ταξίδι ήταν εξοντωτικό μπορώ να πω. Πρέπει τώρα να βρούμε τη δύναμη για την συνέχεια και να δούμε ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε το Σάββατο. Ο Άρης είναι δυνατή ομάδα και έχει βρει ρυθμό. Διαθέτει καλούς παίκτες, έχει καλή χημεία, ενώ θα αγωνιστούμε σε ένα γήπεδο που θα γεμίσει", είπε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και συνέχισε: "Θα παίξει σπουδαίο ρόλο η αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση. Θα χρειαστεί υπομονή και πολύ προσπάθεια. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και θα πρέπει να το εξετάζουμε διαφορετικά. Στην Ρωσία είχαμε κάποια καλά σημεία και κάποια από τα οποία δεν έμεινα ικανοποιημένος".

Επιστροφή με ταλαιπωρία...

Κούραση εν όψει του αγώνα με τον Αρη... Η αποστολή του ΠΑΟΚ ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης από την Ρωσία (την Τετάρτη υπήρχε το ματς με την Ζενίτ) και έφτασε στη Θεσσαλονίκη μετά τις 16.00. Μάλιστα η κακοκαιρία στη πόλη είχε ως αποτέλεσμα το αεροπλάνο να αργήσει να προσγειωθεί, παρέμεινε στον αέρα για 45 λεπτά και υπήρξε ενδεχόμενο μέχρι και να γυρίσει στην Αθήνα για να προσγειωθεί. Τελικώς, έστω και με καθυστέρηση, η αποστολή του ΠΑΟΚ έφτασε στη Θεσσαλονίκη και το πρόγραμμα στην συνέχεια είχε ανάλυση του παιχνιδιού του Αρη (είδαν βίντεο οι παίκτες) και προπόνηση.

Πρέλεβιτς: "Ευχομαι η συνεργασία να κρατήσει για πολλά χρόνια"

Στο μεταξύ την Πέμπτη (22/10) παρουσιάστηκε από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ η συνεργασία με την εταιρεία "Λουξ". Aρχικά ο Μπάνε Πρέλεβιτς είπε: "Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την αρχή της χορηγικής συνεργασίας με την εταιρία Λουξ. Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να κρατήσει για πολλά χρόνια".

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ανέφερε: "Είναι χαρά μας γιατί δίπλα μας είναι ένας πολύ καλός φίλος (σ.σ. ο κ. Μαρλαφέκας). Η εταιρία Λουξ ίσως η μεγαλύτερη εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο από το 1950. Είναι μεγάλη χαρά που κλείσαμε αυτή την συμφωνία που είναι διετής. Επενδύει χρήματα στο χώρο του αθλητισμού η Λουξ. Αυτή η συνεργασία ξεκινά από φέτος και επειδή έχει ακούσει τις σκέψεις μας ο κ. Μαρλαφέκας, είπε αμέσως το ναι. Χαιρόμαστε γιατί έχουμε έναν μεγάλο χορηγό για την εξυγίανση αλλά και για την αγωνιστική πρόοδο. Πέρυσι είχαμε κάνει μια χορηγία με την Λουξ προς το τέλος της χρονιάς".

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Λουξ, Πλάτωνας Μαρλαφέκας τόνισε: "Σαν εταιρία είμαστε πολύ χαρούμενοι για την συνεργασία με την ΚΑΕ. Είμαστε ελληνική εταιρία στον χώρο των αναψυκτικών. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ μας δέχτηκε και είμαστε χαρούμενοι. Η συνεργασία μας άρχισε πέρυσι για λίγο, ξεκινά φέτος και είναι για δύο χρόνια. Νιώσαμε πως πρέπει να είμαστε αρωγοί αυτής της προσπάθειας και πιστεύουμε πως η Θεσσαλονίκη θα πρωταγωνιστήσει ξανά στο μπάσκετ".

Βασιλειάδης: "Νιώθω όπως παλιά"

O Κώστας Βασιλειάδης στάθηκε ιδιαίτερα ενόψει του αγώνα με τον Αρη στα λάθη, στα ριμπάουντ και στα εύκολα καλάθια.

"Όλος ο κόσμος περιμένει αυτό το παιχνίδι με τον Άρη, όλος ο κόσμος περιμένει να είμαστε δυνατοί. Εμείς θέλουμε να είμαστε κοντά στο σκορ και να διεκδικήσουμε τη νίκη" είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στο ματς με τη Ζενίτ:

"Λίγα λεπτά δεν παίξαμε καλή άμυνα, χάσαμε μερικά σουτ και μείναμε πίσω. Πλησιάσαμε και πάλι, πήραμε ριμπάουντ, τρέξαμε, αλλά και πάλι κάποια σουτ που χάσαμε μας στέρησαν το δικαίωμα να διεκδικήσουμε το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Ήμασταν όμως καλύτεροι σε σχέση με άλλα παιχνίδια".

Του ζητήθηκε να συγκρίνει το παιχνίδι με την Ζενίτ με αυτό απέναντι στον Αρη: "Η Ζενίτ προσπαθεί να τρέχει συνέχεια και σκοράρει πάνω από 90 πόντους. Εμείς τους κρατήσαμε χαμηλότερα. Ο Άρης παίζει πιο κοντρόλ μπάσκετ. Σίγουρα θα έχουμε στόχο να τους κρατήσουμε κάτω από τους 70 πόντους.

Νιώθω όπως παλιά. Είναι όμορφα παιχνίδια αυτά και έμαθα ότι έγινε sold out. Θα είναι ωραία η ατμόσφαιρα, μου αρέσει να παίζω σε γεμάτο γήπεδο. Και εμείς αυτό ζητάμε εδώ. Εγώ πάντα παίζω καλύτερα σε τέτοια ατμόσφαιρα".

Κατέληξε λέγοντας: "Σε περασμένα ματς κάναμε πολλά λάθη. Αν τα μειώσουμε θα είναι πολύ καλύτερα, αλλιώς θα χάσουμε. Από εκεί και πέρα πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ, να τρέξουμε και να βάλουμε εύκολα καλάθια για να ανεβάσουμε και το σκορ πάνω από τους 60 πόντους. Οι Έλληνες παίκτες ξέρουν τι παιχνίδι είναι αυτό, οι Σέρβοι γνωρίζουν από τέτοια ντέρμπι και όλοι εμείς βάζουμε στο κλίμα και τα άλλα παιδιά".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ