ΠΑΟΚ

Μαματζιόλας: "Respect στον Μαρκόπουλο"

Μαματζιόλας: "Respect στον Μαρκόπουλο"
Μαματζιόλας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αχιλλέας Μαματζιόλας μέσω του Sport24.gr... αποθεώνει τον Σούλη Μαρκόπουλο που συμπλήρωσε 300 ματς στον πάγκο του ΠΑΟΚ και θυμάται πώς τον "έζησε" ως κόουτς στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς.

Η πορεία του Σούλη Μαρκόπουλου στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε την σεζόν 1993-94 και πλέον ο έμπειρος κόουτς στο ματς (14/10) με αντίπαλο την Ζολνόκι συμπλήρωσε 300 επίσημα παιχνίδια στον πάγκο του "Δικεφάλου". Με αφορμή αυτό, το Sport24.grαπευθύνθηκε στον άλλοτε παίκτη των "ασπρόμαυρων", Αχιλλέα Μαματζιόλα (πρόσφερε πολλά στον ΠΑΟΚ) και του ζήτησε την άποψή του για τον 66χρονο κόουτς καθώς τον είχε προπονητή όταν ο "Δικέφαλος" κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς (1993-94).

Ο Μαματζιόλας... έσταζε μέλι για τον Μαρκόπουλο κατά την διάρκεια της συζήτησής μας ενώ τόνισε πως γενικότερα η πορεία του Ελληνα τεχνικού στον ΠΑΟΚ είναι πετυχημένη. Ο Μαρκόπουλος είχε έρθει στον ΠΑΟΚ αντικαθιστώντας τον Ντούσαν Ιβκοβιτς. Τι είχε γίνει και έφυγε τότε ο "Ντούντα";

" Θεωρώ πως είχε εκτιναχθεί το μπάτζετ τις προηγούμενες χρονιές και αυτό δεν καθιστούσε την ομάδα βιώσιμη. Αρχισαν τότε τα προβλήματα και οι κόντρες προπονητών και μεγάλων παικτών, έτσι θεωρήθηκε σωστό να αποχωρήσει ένα μεγάλο συμβόλαιο και καλώς έγινε για μένα αυτό",μας είπε αρχικά ο Μαματζιόλας.

"Είναι από τους σοβαρότερους προπονητές και ανθρώπους"

Θεωρητικά ο Μαρκόπουλος τότε (1993-94) ήταν μια επιλογή... ρίσκο για τον πάγκο του ΠΑΟΚ καθώς δεν είχε πολύ μεγάλες επιτυχίες. Οι παίκτες πώς "έβλεπαν" το γεγονός πως από τον έμπειρο Ιβκοβιτς με τον οποίο έκαναν προπονήσεις, πλέον θα συνέχιζαν με τον Ελληνα κόουτς; "Δεν τίθεται θέμα για έναν παίκτη να σχολιάσει μια επιλογή προπονητή", είπε ο Μαματζιόλας και πρόσθεσε:

" Αλλά αν θες την γνώμη μου, είδαμε τότε έναν σοβαρό προπονητή που διαδέχτηκε ένα μεγάλο όνομα όπως ο «Ντούντα» που έδειξε τα επόμενα χρόνια πόσο μεγάλος προπονητής είναι και εγώ έχω να πω τα καλύτερα για τον Σούλη στο διάστημα που τον έζησα. Είναι ένας από τους σοβαρότερους προπονητές και σοβαρότερους ανθρώπους".

"Είχε επιμονή στις λεπτομέρειες και στην άμυνα"

Οταν ζητήσαμε από τον Μαματζιόλα να μας πει τι... στυλ προπονητή ήταν ο Μαρκόπουλος την σεζόν 1993-94, ανέφερε: " Ηταν ένας προπονητής πουπάνταείχε επιμονή στις λεπτομέρειες αλλά και στην δουλειά στην άμυνα. Εβλεπε κάθε λεπτομέρεια στο παιχνίδι αλλά και πολλά άλλα πράγματα".

Ο ΠΑΟΚ πέραν της νίκης με 75-66 απέναντι στην Στεφανέλ Τεργέστης στο Παλέ (πρώτος τελικός), την κέρδισε με 91-100 στην Ιταλία (δεύτερος τελικός) και έτσι κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς. Σε εκείνο το εκτός έδρας ματς, για πολλούς "Δικέφαλος" έπαιξε το... απόλυτο μπάσκετ και έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ιστορίας του.

"Ναι ήταν ένας τελικός που τα στατιστικά δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ. Ισως να ήταν θέμα ψυχολογίας, ίσως θέμα ημέρας αλλά σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ έπαιξε από τα καλύτερά του ματς τότε".

Μαματζιόλας: "Respect στον Μαρκόπουλο"
Μαματζιόλας 580

"Αγαπάει σαν τρελός το μπάσκετ"

Σύμφωνα με τον Μαματζιόλα ο Μαρκόπουλος από... παλιά έδινε μεγάλη έμφαση στις λεπτομέρειες του παιχνιδιού, κάτι πάντως που κάνει και τώρα και αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι τον "ζουν" καθημερινά στο "Παλατάκι". Άραγε βάσει του τρόπου δουλειάς του την σεζόν 1993-94 φαινόταν κατά κάποιο τρόπο από τότε (την χρονιά δηλαδή που ο Μαματζιόλας τον είχε προπονητή στον ΠΑΟΚ) πως ο Ελληνας προπονητής μετέπειτα θα μπορούσε να έχει μια λαμπρή πορεία ως κόουτς;

" Αγαπάει το μπάσκετ σαν τρελός. Το τι θα έκανε στο μέλλον ήταν δικό του θέμα", είπε ο Μαματζιόλας και πρόσθεσε: "Το να αντέξεις όμως το μπάσκετ που τα τελευταία χρόνια που δεν είναι στα καλύτερά του όπως κάνει εκείνος, είναι μεγάλο θέμα. Respect σε αυτόν τον άνθρωπο που ασχολείται τόσα χρόνια και καταφέρνει να είναι στο top της επικαιρότητας".

"Είναι άκρωςεπιτυχημένος..."

Είναι γεγονός πως ο Μαρκόπουλος έχει δουλέψει και ακόμη δουλεύει στον ΠΑΟΚ με δύσκολες συνθήκες λόγω της οικονομικής στενότητας του "Δικεφάλου". Παρ' όλα αυτά τα πηγαίνει περίφημα και τις δύο προηγούμενες σεζόν (2013-14 και 2014-15) οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Και για τον Μαματζιόλα ο Ελληνας κόουτς έχει πετυχημένη πορεία στους "ασπρόμαυρους" όλα αυτά τα χρόνια (ο Μαρκόπουλος είναι για έβδομη σερί σεζόν στον πάγκο της ομάδας)... " Είναι άκρως επιτυχημένος και θεωρώ προνόμιο για τον ΠΑΟΚ που έχει στις τάξεις του έναν τέτοιο προπονητή. Αλλά και γενικά με τα χρήματα που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ, το τιμ που διαθέτει η ομάδα είναι πολύ καλό",υπογράμμισε .

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ