ΠΑΟΚ

Γιώργος Τανούλης: Ο 18χρονος των 210 εκατοστών που έσκασε από το πουθενά

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÏËÏÓÓÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÏËÏÓÓÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η αγωνιστική και η φυσική έκρηξη, ο χώρος που δεν έβρισκε σε Άρη - ΠΑΟΚ, ο προπονητής που τον πίστεψε και η κυριαρχία στο εφηβικό πρωτάθλημα. Το Sport24.gr παρουσιάζει τον Γιώργο Τανούλη, τον 18χρονο -free agent- σέντερ που εντυπωσίασε στον Άγιο Θωμά (VIDEO).

Η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων ολοκληρώθηκε με το Περιστέρι να κατακτά το πρωτάθλημα, τον Προμηθέα να μένει στη δεύτερη θέση, τον Ολυμπιακό στην τρίτη, τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη και τους ΚΑΟΧ - Ηράκλειο να συμπληρώνουν την εξάδα. Ο Λευτέρης Μαντζούκας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής με νούμερα βγαλμένα από video game , με στατιστικά που δεν είναι εύκολο να πιστέψει όποιος δεν γνωρίζει τον 17χρονο περιφερειακό των Πατρινών, οι Τηλέμαχος Βησσαρίου (MVP - Περιστέρι), Μπαζίνας - Καφέζας (Προμηθέας), Νικολαΐδης - Κολοβέρος - Τσάμης (Ολυμπιακός) ακολούθησαν σε απόδοση, ωστόσο ένας αθλητής του ΠΑΟΚ ήταν η μεγάλη έκπληξη του τουρνουά που διεξήχθη στο κλειστό του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου.

Ο λόγος για τον Γιώργο Τανούλη, έναν 18χρονο (γεννημένος στις 27 Ιουλίου του 2002) σέντερ που ήρθε από το πουθενά και εκτόξευσε τις μετοχές του. Ο νεαρός γίγαντας ξεκίνησε το μπάσκετ στα τμήματα υποδομής του Άρη, λίγο πριν παίξει όμως στην ομάδα των παμπαίδων αποχώρησε καθώς δεν είχε ρόλο και προοπτική για να ξεχωρίσει. Πήγε στον ΠΑΟΚ, ούτε εκεί έδειξε κάτι ιδιαίτερο, την τελευταία διετία όμως έκανε την έκρηξή του με αρκετούς παράγοντες να τον έχουν ευνοήσει για να δείξει τι μπορεί να κάνει σε βάθος χρόνου.

Ο Τανούλης κλήθηκε αρκετές φορές στα κλιμάκια της ΕΟΚ, δεν έχει παίξει όμως σε κάποια εθνική ομάδα έως τώρα. Ο πρώτος που πραγματικά πίστεψε σε εκείνον ήταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος τον κάλεσε στις προπονήσεις του ανδρικού τμήματος του ΠΑΟΚ στη διάρκεια της σεζόν 2018/19 και του έδωσε μερικά λεπτά στην Α1 στη διάρκεια των playoffs. Ο νυν προπονητής της ΑΕΚ δούλεψε πολλές ώρες, μαζί με τους συνεργάτες του, με τον νεαρό ψηλό και ουσιαστικά εκείνοι του έδωσαν να καταλάβει τι δυνατότητες έχει.

Τον τελευταίο χρόνο ο Τανούλης ψήλωσε αρκετά, ανέβηκε από τα 2μ.04 στα 2μ.10, βελτίωσε το σώμα και τη φυσική του κατάσταση, προπονήθηκε πολύ σε ατομικό επίπεδο και η ωρίμανσή του ήταν ραγδαία με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει στο εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ στο οποίο δεν είχε αντίπαλο και να κλείσει τη σεζόν 2019/20 ως μέλος της κορυφαίας πεντάδας του πανελληνίου πρωταθλήματος στο οποίο ήταν ο κορυφαίος σέντερ.

Σε πέντε ματς στην τελική φάση ο πληθωρικός σέντερ είχε 16.4 πόντους από 71% στις βολές, 52% στο δίποντο και 30% στο τρίποντο, μαζί με 8.6 ριμπάουντ (5.4 αμυντικά - 3.2 επιθετικά), 3.4 ασίστ, ένα μπλοκ και 17 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 28.6 λεπτά συμμετοχής. Είχε 25 πόντους από 8/11 βολές, 7/13 δίποντα, 1/3 τρίποντα και πέντε ριμπάουντ σε 28 λεπτά απέναντι στο Περιστέρι που κατέκτησε τελικά το πρωτάθλημα, ενώ στο φινάλε έγραψε 20 πόντους από 4/6 βολές, 5/9 δίποντα,, 2/4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 30' απέναντι στον Ολυμπιακό.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΔΑΛΜΑ ΤΟΥ

Αυτή τη στιγμή, ο Τανούλης είναι free agent. Στον ΠΑΟΚ θέλουν να τον κρατήσουν και μάλιστα με τετραετές συμβόλαιο, ωστόσο ο 18χρονος ψηλός είναι αρκετά συνειδητοποιημένος. Προτιμά σε αυτή τη φάση της ζωής του να βρεθεί σε μια κατάσταση που θα του δώσει την ευκαιρία να παίξει, να δουλέψει και να βελτιωθεί, ακόμη κι αν αυτό γίνει σε περιβάλλον ομάδας της Α2. Οι παράγοντες του Δικεφάλου πιστεύουν πολύ στο ταλέντο και τις ικανότητές του, κατάλαβαν στη διάρκεια του πενθήμερου τουρνουά ακόμη περισσότερο το potential του, πλέον όμως δεν είναι στο δικό τους χέρι η κατάσταση.

Ίνδαλμα του Τανούλη είναι ο Νίκολα Γιόκιτς και η αλήθεια είναι πως παρακολουθώντας τον αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος γιατί ο Σέρβος των Ντένβερ Νάγγετς είναι ο αγαπημένος παίκτης του 18χρονου σέντερ. Έχει καλές κινήσεις στο λόου-ποστ, μπορεί να εκτελέσει από μέση και μακρινή απόσταση, πασάρει εξαιρετικά για το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται και είναι εξαίρετος χαρακτήρας που ακούει και μαζεύει πληροφορίες σαν σφουγγάρι. Φαίνεται μάλιστα πως θα πάρει μερικούς ακόμη πόντους σε ύψος και ίσως ξεπεράσει και τα 2μ.15.

Το γεγονός ότι είναι free agent του δίνει την ευκαιρία να επιλέξει εκείνος το μέλλον του. Ήδη για εκείνον έχει υπάρξει ενδιαφέρον από συλλόγους μεγαλύτερου μεγέθους από τον ΠΑΟΚ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η αποχώρησή του από το Παλατάκι είναι δεδομένη ή αποφασισμένη. Και χωρίς να αποκλείεται η μετακόμισή του στις ΗΠΑ, από τη στιγμή που υπάρχουν ευκαιρίες στο NCAA για εκείνον.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ