ΠΑΟΚ

Φουλ επίθεση και νίκη για ΠΑΟΚ

Φουλ επίθεση και νίκη για ΠΑΟΚ

Με πέντε παίκτες να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Γεσιλγκιρεσούν (96-82) σε φιλικό που έγινε στην Προύσα.

Με την επίθεσή του να παίρνει άριστα, ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στη Γεσιλγκιρεσούν για τη δεύτερη αγωνιστική μέρα του "International Crowne Plaza Bursa Cevat Soydas" της Προύσας. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πήρε τη νίκη (96-82), με τον Μπράντον Τρις να ξεχωρίζει και να δείχνει πως όσο περνούν οι μέρες βρίσκει ρυθμό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έβρισκαν με ευκολία τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και έτσι καμία από τις δύο δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ (27-27). Στην δεύτερη περίοδο, όμως, ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός και κατάφερε να τρέξει ένα σερί 16-0, μετατρέποντας το 31-35 σε 35-51. Τελικά, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 36-54.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στον τρίτο δεκάλεπτο, καταφέρνοντας να προηγηθούν με διαφορά 27 πόντων (44-71) στο 24', χάρη σε δύο συνεχόμενα τρίποντα των Μπράντον Τρις και Κέβιν Ντίλαρντ. Στη συνέχεια, οι Τούρκοι μείωσαν και η Τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ στο +19 (60-79). Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε τη διαφορά μέχρι και το +26 (64-90) στο 35', ενώ η κόρνα της λήξης βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με 82-96.

Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν οι Λάκι Τζόουνς και Μπράντον Τρις με 16 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Θοδωρής Ζάρας με 14 και ο Ουσμάν Κρουμπάλι με 12.

Τα δεκάλεπτα: 27-27, 36-54, 60-79, 82-96.

ΓΕΣΙΛΓΚΙΡΕΣΟΥΝ: Μπόιντον 11 (1), Απαϊντίν 6, Γκάμπριτς 2, Μπεσόκ 5 (1), Νικόλοφ 15 (2), Γκάγκιτς 5, Τσαντεκίν 1, Μαρίνκοβιτς 10, Γιλμάζ 6, Τζέιμς 21 (4).

ΠΑΟΚ: Ντίλαρντ 7 (1), Χρυσικόπουλος 10, Κρουμπάλι 12, Κόνιαρης, Καρράς 4, Τσόχλας 6 (2), Μαργαρίτης 11, Ζάρας 14 (3), Καραμανώλης, Τζόουνς 16 (1), Τρις 16 (2).

Παπαθεοδώρου: "Είχαμε περισσότερη ενέργεια σε σχέση με χθες"

Μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε πως " πέρα από το αποτέλεσμα, σήμερα είχαμε περισσότερη ενέργεια που ήταν το πρώτο ζητούμενο γιατί χθες παρουσιαστήκαμε νωθροί σε αυτό το κομμάτι. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω αν η ομάδα δεν δίνει το 100% όσον αφορά την ενέργεια. Δεν είναι η ώρα για να παίξουμε πολύ ποιοτικό μπάσκετ, αλλά είναι η ώρα να δείξουμε όλοι ότι θέλουμε να δώσουμε το 100% και να βγάλουμε αποφασιστικότητα και διάθεση. Αυτό σήμερα τα παιδιά το έκαναν από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο".

Για το γεγονός ότι η ομάδα ανταποκρίθηκε παρά το γεγονός ότι έδωσε αγώνα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα:, είπε: " Όταν δεν κάνεις ένα καλό παιχνίδι, μπορείς να βρεις πάρα πολλές δικαιολογίες. Χθες παίξαμε ένα παιχνίδι στο οποίο ήμασταν πολύ νωθροί και σήμερα παίξαμε με 50% περισσότερη ενέργεια. Άρα το κομμάτι της κούρασης σαν δικαιολογία για το χθεσινό παιχνίδι δεν υπάρχει. Η συγκέντρωση μας ήταν σε πολύ καλύτερο επίπεδο γι’ αυτό και καταφέραμε να έχουμε μία σχετικά καλή εικόνα και στις δύο πλευρές του παρκέ για αρκετά μεγάλο διάστημα".

Για τις πολλές ασίστ (25) της ομάδας του, σημείωσε: " Η δημιουργία είναι ζητούμενο για εμάς και προαπαιτούμενο για την επίθεση. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός. Αυτό δείχνει ότι εκτελέσαμε σωστά τα παιχνίδια μας, αντιδράσαμε σωστά στην άμυνα που επέλεξε να παίξει η αντίπαλη ομάδα και σίγουρα είναι ένα γεγονός που μας ικανοποιεί, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερη δουλειά και σε αυτό".

Τέλος, αναφορικά με την παρουσία του Μπράντον Τρις δήλωσε: " Είναι λογικό ότι όσο περνάει ο καιρός θα πρέπει να παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο. Είναι λίγο άτυχος γιατί από την στιγμή που έχει έρθει δεν υπάρχει χρόνος για προπόνηση και έτσι πρέπει να βρει ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια. Αυτό δεν είναι εύκολο για κανένα παίκτη. Σήμερα πήρε περισσότερο χρόνο και ήταν σχετικά καλύτερος, αλλά και αυτός, όπως και όλοι οι υπόλοιποι χρειάζονται χρόνο. Ο Μπράντον Τρις ειδικά θέλει παραπάνω χρόνο γιατί πρέπει να καλύψει ένα διάστημα τριών εβδομάδων που εμείς κάναμε προπονήσεις".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ