ΠΑΟΚ

Μαρκόπουλος: "Εχουν δυνατά ρόστερ οι αντίπαλοί μας"

Μαρκόπουλος: "Εχουν δυνατά ρόστερ οι αντίπαλοί μας"
INTIME SPORTS

Για τον όμιλο που συμμετέχει ο ΠΑΟΚ στο Eurocup, το ματς με τη Ζολνόκι και την απόκτηση του Γουίλιαμ Χάτσερ μίλησε ο Σούλης Μαρκόπουλος. Τι δήλωσε ο νεοαποκτηθέντας Αμερικανός του "Δικεφάλου".

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έκανε λόγο για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αναφερόμενος στο αυριανό (14/10) ματς κόντρα στην πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Ζολνόκι.

"Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ζολνόκι διαθέτει καλό ρόστερ, παιζει καλό μπάσκετ και έχει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι της. Της αρέσει να τρέχει και εμείς δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό", είπε αρχικά και συνέχισε μιλώντας για τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει: "Το πρόβλημα του Χαραλαμπίδη είναι παλιό. Εμείς πρέπει με τους παίκτες που έχουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Θέλει προσοχή, να μην τους αφήσουμε ελεύθερα σουτ. Παίζουν καλά μέσα στο καλάθι".

Για τις ομάδες που συμμετέχουν στον όμιλο του ΠΑΟΚ : "Εμείς θέλουμε μέσα από τους αγώνες να βρεθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Δεν μπορεις να αγνοήσεις την δυναμική των αντιπάλων. Πρέπει να τους διαβάσεις και να τους βγάλεις έξω από το παιχνίδι που θέλουν να κάνουν. Ολοι έχουν δυνατά ρόστερ και είναι καλοί αντίπαλοι".

Για την ετοιμότητα του Γουίλιαμ Χάτσερ: "Αν δε μπει μέσα στο γήπεδο να τον δούμε δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Πρέπει πρώτα να τον παρακολουθήσουμε στον αγωνιστικό χώρο".

Ρωτήθηκε για το ρόστερ της Ζολνόκι και απάντησε: " Εχουν καλούς παίκτες, όπως ο Ουκρανός ύψους 2.11 και ο Βοϊβόντα. Εχουν και τον Κραφτ που είναι πολύς καλός παίκτης, αλλά και γενικότερα καλαθοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία. Διαθέτουν καλούς σουτέρ".

Χάτσερ: "Νιώθω άνετα τον ΠΑΟΚ"

Στο μεταξύ, ο Γουίλιαμ Χάτσερ αναφέρθηκε στην επιστροφή του στον ΠΑΟΚ αλλά και το ματς με την Ζολνόκι. Ο Αμερικανός, θυμίζουμε, είχε παίξει στον Δικέφαλο και την σεζόν 2012-13.

Αρχικά είπε: "Αισθάνομαι πολύ ωραία που επέστρεψα στον ΠΑΟΚ. Νιώθω πολύ άνετα στην Θεσσαλονίκη και η προσαρμογή μου είναι πολύ εύκολη. Η προπόνηση πάει καλά. Βέβαια πρέπει να μάθω τους παίκτες και τα συστήματα, αλλά για την ώρα όλα εξελίσονται πολύ φυσιολογικά".

Τόνισε ότι: "Το Eurocup είναι τελείως διαφορετική διοργάνωση από το ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί. Η Ζολνόκι είναι δύσκολη ομάδα. Δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε γιατί το επίπεδο του ουγγρικού πρωταθλήματος είναι χαμηλότερο του ελληνικού. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Η ομάδα μας, ωστόσο,δείχνει να αποκτά ομοιογένεια, ο συνδετικός ιστός υπάρχει, πιστεύω θα έχουμε ένα καλό σύνολο".

Για τις διαφορές που διαπίστωσε στην ομάδα σε σχέση με την προηγούμενη φορά που έπαιξε στον ΠΑΟΚ: " Η ομάδα φέτος είναι πιο αθλητική. Αποτελείται από πιο νεαρά παιδιά, αλλά και από παίκτες με εμπειρία Ευρωλίγκας, όπως ο Βασιλειάδης και ο Τέπιτς. Εχουμε παίκτες που μπορούν να κάνουν τα πάντα, που είναι και σκόρερ και πασέρ. Αισθανόμαστε πολύ καλά ο ένας με τον άλλον και ο ένας συμπαθεί τον άλλον".

Για τον ανταγωνισμό στο ελληνικό πρωτάθλημα: "Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει σοβαρές βλέψεις, δεν είναι άπιαστο το επίπεδο των δύο μεγάλων. Την προηγούμενη φορά που ήμουν εδώ είχαμε κερδίσει τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ελπίζει ότι θα έχει πολύ καλή παρουσία μέχρι το τέλος της σεζόν".

Για το γεγονός ότι το βάρος πέφτει πάνω του μετά τον τραυματισμό του Τσόχλα: "Δεν υπάρχει επιλογή από την στιγμή που υπάρχει ο τραυματισμός του Τσόχλα. Το θετικό είναι ότι έχω ξαναπαίξει στον ΠΑΟΚ, ξέρω και τον κόουτς και όλο το προπονητικό τιμ. Είναι άνετος και δεν αισθάνομαι κάποια πίεση. Μπορώ να ενσωματωθώ αμέσως στην ομάδα, ξέρει και η ομάδα τι μπορεί να περιμένει από εμένα, ξέρω κι εγώ τι να περιμένω από την ομάδα".

Κατέληξε λέγοντας: "Εχω παίξει ξανά με τον Μαργαρίτη, τον Δέδα, τον Χαραλαμπίδη, τον Λιάπη. Ηταν πολύ ευχάριστη η υποδοχή, όλοι είπαν ότι χάρηκαν που με είδαν. Ελπίζω να λένε την αλήθεια (γέλια). Εγώ, πάντως, χάρηκα που τους είδα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ