ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ζιάγκος: "Το μέγεθος της ευθύνης δημιουργεί άγχος, αλλά και κίνητρο"

BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε στους Παντελή Βλαχόπουλο και Γιώργο Συρίγο για τη μεγάλη νίκη του Πανιωνίου Βίκος Cola επί της ΑΕΚ, τις υπερβάσεις που απαιτούνται για την παραμονή και τον... Γιάννη Σφαιρόπουλο. Αναλυτικά όσα είπε στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport24 Radio 103.3 (audio).

Την επομένη της σπουδαίας εντός έδρας επικράτησης επί της ΑΕΚ , ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για τον υπέρ πάντων αγώνα που κάνει φέτος ο Πανιώνιος Βίκος Cola, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Ο προπονητής των "κυανέρυθρων" μίλησε στην εκπομπή των Παντελή Βλαχόπουλου και Γιώργου Συρίγου, "Είναι να γελάει κανείς", για τις υπερβάσεις που απαιτούνται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής στη Stoiximan.gr Basket League, τη δυσκολία της αποστολής που έχει αναλάβει, ενώ χαρακτήρισε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο τον κορυφαίο προπονητή στην ιστορία του Πανιωνίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sport24 Radio 103.3:

Για το αν είναι ικανές οι υπερβάσεις που έχουν γίνει να δώσουν στον Πανιώνιο την παραμονή στη Stoiximan.gr Basket League: " Καταρχήν μιλάμε για οικονομικές υπερβάσεις από τη διοίκηση, κάνοντας αποδεκτές τις εισηγήσεις μας ώστε να έρθουν δύο παιδιά (σ. σ. Μπράζελτον και Κάμμινγκς) που με την έλευσή τους άλλαξαν την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο. Αναφορικά με τις αγωνιστικές υπερβάσεις, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα -επειδή ζω την καθημερινότητα και τις ψυχολογικές διακυμάνσεις των παιδιών- ότι το μπασκετικό τους παρελθόν δεν είναι ικανό από μόνο του να δικαιολογήσει αυτά που έχουν καταφέρει μέχρι τώρα. Εννοώ ότι τα παιδιά αυτά έχουν σφυρηλατηθεί μέσα από αυτή τη διαδικασία από την αρχή της σεζόν μέχρι τώρα. Έχουν αναλάβει ένα φορτίο που δεν είναι για έναν μέσο αθλητή: Να κρατήσουν τον Πανιώνιο στη Stoiximan.gr Basket League. Οπότε επιβεβαιώνω όσα είπατε περί υπερβάσεων τόσο στο οικονομικό όσο και το αγωνιστικό-ψυχολογικό κομμάτι".

Για την αποστολή που έχει αναλάβει σε μία ομάδα με ειδικό βάρος: " Υπάρχει μία αντίφαση που από τη μία σου δίνει το επιπλέον άγχος αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της ευθύνης, ταυτόχρονα όμως σου δίνει και κίνητρο. Μιλάμε για παιδιά και προσωπικότητες που ναι μεν το μπασκετικό παρελθόν δεν τους έχει δώσει τα εφόδια να το διαχειριστούν όλο αυτό, από την άλλη έχουν δείξει τέτοια συνέπεια στην προσπάθεια που καταβάλλουν μέχρι τώρα που να δικαιολογηθεί από το βάρος της ευθύνης, μιας ομάδας με ιστορία, κόσμο που έχει φέρει πολλές διακρίσεις. Έχουν περάσει βαριά ονόματα ενώ μιλάμε και για έναν κόσμο που δεν μπορείς να τον ξεγελάσεις. Με μπασκετική παιδεία και κουλτούρα. Πολλοί δεν πίστευαν βάσει της εικόνας και των αποτελεσμάτων πώς η ομάδα αυτή μπορεί να τα καταφέρει αλλά ήταν δίπλα μας".

Για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος: " Σαφώς και δεν είναι κάτι εύκολο. Οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος μας από την αρχή. Φτάσαμε σε ένα σημείο μετά τη χθεσινή νίκη κόντρα στην ΑΕΚ να λέμε ότι οι πιθανότητες είναι περισσότερες απ' ότι ήταν πριν από αρκετό καιρό. Άρα, λόγω της ιδιότητας μου και της θέσης που υπηρετώ, μετά και τη νίκη επί της ΑΕΚ, δεν μπορώ να μην είμαι αισιόδοξος. Γίνομαι περισσότερο αισιόδοξος βλέποντας τις σταθερές που υπάρχουν στην ομάδα. Αυτές είναι η διοικητική σταθερότητα, η οικονομική της συνέπεια, το «βάρος» της φανέλας, η δουλειά των παιδιών και η πίστη του κόσμου. Είναι πέντε παράμετροι, που ναι μεν οι αντίπαλοι μας ξεκινούν ένα βήμα πιο μπροστά αλλά οι σταθερές που έχουμε ισοσκελίζουν ίσως, αν δεν μας δίνουν ένα πλεονέκτημα, για την τελική ευθεία".

Για το αν έχει αφήσει κάτι στη μέση, στην ΑΕΚ: " Είναι μία τοποθέτηση που θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην παρεξηγηθώ. Χωρίς να υποτιμώ κάποια ομάδα, αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο. Το συναίσθημα είναι ένα στοιχείο που μας διαχωρίζει από τα ζώα και αναπόφευκτα δημιουργείται όταν συναναστρέφεσαι για χρόνια με κάποιους ανθρώπους. Έχοντας προσφέρει υπηρεσίες γι' αρκετά χρόνια στην ΑΕΚ, είναι μια σχέση η οποία έχει αφήσει ένα συναισθηματικό υπόβαθρο. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη, που λέει ότι είμαι ένας επαγγελματίας προπονητής. Υπηρέτησα την ΑΕΚ για 19 χρόνια με ιδιαίτερο ζήλο και αφοσίωση. Είχαμε καλές και κακές στιγμές. Τώρα όμως έχω την τιμή να υπηρετώ έναν, επίσης, μεγάλο και ιστορικό σύλλογο, τον οποίο υπηρετώ με την ίδια αφοσίωση και ζήλο. Έχω αναλάβει ένα πολύ σοβαρό καθήκον, δεν θα συγκρίνω αν ήταν κάποιο πιο σπουδαιότερο ή βαρύτερο. Καλούμαστε να δώσουμε το 110% , ώστε να εμπνεύσουμε τα παιδιά, να κρατήσουμε τον κόσμο δίπλα μας και να τους διατηρήσουμε την ελπίδα μέχρι το τέλος".

Για τον Τάιρον Μπράζελτον : " Είναι ένα παιδί που έχει εμπειρία συν την ωριμότητα, ήρθε και κόλλησε σε μία ειδική συνθήκη. Κατάλαβε μόνος του και μέσα από τις συζητήσεις που είχαμε ότι πρέπει να μπει γρήγορα στο κλίμα, κάτι το οποίο έγινε. Ο Πανιώνιος έχει μία φανέλα που δεν ταιριάζει σε όλους".

Για το ποιον θεωρεί κορυφαίο ξένο παίκτη στην ιστορία του Πανιωνίου: " Κορυφαίο θεωρώ τον Μπόμπαν Γιάνκοβιτς".

Για τον κορυφαίο προπονητή στην ιστορία του Πανιωνίου: " Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Με βάση τα εργαλεία που είχε στα χέρια του και το πού έφτασε".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ