ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζόι Ντόρσεϊ: Η πτώση ενός πρωταθλητή

Τζόι Ντόρσεϊ: Η πτώση ενός πρωταθλητή

Η πορεία του Τζόι Ντόρσεϊ από την EuroLeague του 2012 και τα προβλήματα με την Μπαρτσελόνα, μέχρι την τουρκική Μπαλικεσίρ και τη συμφωνία με τον Πανιώνιο.

Ήταν Ιανουάριος του 2012 όταν ο Τζόι Ντόρσεϊ υπέγραφε συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, μία ημέρα μετά την αποδέσμευσή του από την Κάχα Λαμποράλ. Η συνέχεια είναι γνωστή. Οι "ερυθρόλευκοι" κατέκτησαν την EuroLeague και το πρωτάθλημα Ελλάδας, με τον Ντόρσεϊ να έχει μεγάλο ρόλο στην μεταμόρφωση της ομάδας κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Από εκεί και πέρα όμως σχεδόν τίποτα δεν πήγε καλά για τον 29χρονο, τότε, Αμερικανό σέντερ, που ανακοινώθηκε χθες (2/11) από τον Πανιώνιο.

Στα 35 του χρόνια, πια, ο Ντόρσεϊ αποτελεί ένα μυστήριο. Κατ' αρχάς, διότι δεν έχει παίξει καθόλου μπάσκετ (σε ομάδα) εδώ και ένα χρόνο. Τη σεζόν 2017/18 δεν αγωνίστηκε πουθενά, παρότι το όνομά του είχε εμπλακεί σε φήμες για συμφωνία με τον Παναθηναϊκό, κάτι όμως που στην πορεία αποδείχθηκε fake news.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΤΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ

Την τελευταία φορά που εθεάθη σε κάποιο γήπεδο ήταν το 2017 στο τουρκικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Μπαλικεσίρ, όπου είχε μάλιστα συμπαίκτη τον Ντελρόι Τζέιμς, πρώην παίκτη της ΑΕΚ. Εκεί ολοκλήρωσε τη σεζόν 2016/17 ο Ντόρσεϊ, που έπαιξε 12 αγώνες στο τουρκικό πρωτάθλημα με απολογισμό 8,7 πόντους, 9,2 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ σε 21,5 λεπτά κατά μέσο όρο και ποσοστά 69,7% στα δίποντα και 33,3% στις βολές.

Τζόι Ντόρσεϊ: Η πτώση ενός πρωταθλητή
EUROKINISSI

Τι προηγήθηκε από το πέρασμά του στο τουρκικό πρωτάθλημα; Πολλές χρονιές γεμάτες προβλήματα. Αγωνιστικά και μη. Τον Αύγουστο του 2016 ο Ντόρσεϊ υπέγραψε διετή επέκταση με την Μπαρτσελόνα (όπως είχε κάνει και με τον Ολυμπιακό το 2012) και πέντε μήνες αργότερα αποδεσμεύτηκε για πειθαρχικούς λόγους, σε μία υπόθεση που οδηγήθηκε στα δικαστήρια και εν τέλει επέφερε παχυλή αποζημίωση στον Αμερικανό.

Το δεύτερο πέρασμά του Ντόρσεϊ από την Βαρκελώνη δεν ήταν σαν το πρώτο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και το πρώτο ήταν αξιομνημόνευτο. Ο Ντόρσεϊ είχε παίξει στην Μπαρτσελόνα και τη σεζόν 2013/14, δύο χρόνια μετά την αποδέσμευσή του από τον Ολυμπιακό (κι ενώ είχε μεσολαβήσει μία χρονιά στην Τουρκία με την Γκαζιαντέπ), έχοντας σε 62 αγώνες (σε EuroLeague και Liga Endesa) 5,0 πόντους, 5,5 ριμπάουντ και ένα κόψιμο κατά μέσο όρο.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΝΒΑ

Τον Ιούλιο του 2014 ακολούθησε η επιστροφή στο ΝΒΑ, όπου είχε παίξει και από το 2008 έως το 2011. Υπέγραψε συμβόλαιο στους Χιούστον Ρόκετς, χωρίς όμως να βρει ποτέ θέση στο rotation του Μάικ Ντ'Αντόνι. Τον Ιούλιο του 2015 οι "ρουκέτες" τον έστειλαν με ανταλλαγή στο Ντένβερ (με τον Κώστα Παπανικολάου να συμπεριλαμβάνεται στα ανταλλάγματα) και μερικές εβδομάδες αργότερα αποδεσμεύτηκε από τους Νάγκετς. Η ώρα της επιστροφής στην Ευρώπη είχε φτάσει.

Τζόι Ντόρσεϊ: Η πτώση ενός πρωταθλητή
INTIME SPORTS

Ο 32χρονος, πια, Ντόρσεϊ δεν άργησε να βρει ένα καλό συμβόλαιο. Του το προσέφερε η Γαλατάσαραϊ και επέστρεψε έτσι στο τουρκικό πρωτάθλημα, δίχως όμως να ολοκληρώσει εκεί τη σεζόν 2015/16. Τον Φεβρουάριο του 2016 έφυγε από την Γαλατά και επέστρεψε στην Βαρκελώνη, αλλά τα προβλήματα με τους τραυματισμούς δεν τον άφησαν να παίξει πάνω από 26 αγώνες με τους "μπλαουγκράνα", έχοντας σε αυτούς 6,7 πόντους και 6,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Περίπου δύο χρόνια μετά τα μπλαουγκράνα, λοιπόν, ο Τζόι Ντόρσεϊ θα φορέσει τα κυανέρυθρα. Και το ερώτημα είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ