ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

"Στόχος μας να βγουν ηγέτες από τον Πανιώνιο"

"Στόχος μας να βγουν ηγέτες από τον Πανιώνιο"

Μία ημέρα μετά την οριστικοποίηση της συμμετοχής του Πανιωνίου στη Stoiximan.gr Basket League η διοικούσα επιτροπή παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενη στις δυσκολίες της νέας προσπάθειας.

Πανέτοιμος για τη νέα σεζόν είναι ο Πανιώνιος, που έστω και μετ' εμποδίων επέστρεψε στη Stoiximan.gr Basket League, απέκτησε το πιστοποιητικό συμμετοχής, δημιούργησε ομάδα και μπορεί πλέον να επικεντρωθεί καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Μία ημέρα μετά την οριστικοποίηση της συμμετοχής της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα η διοικούσα επιτροπή της "κυανέρυθρης" ΚΑΕ και συγκεκριμένα οι Αλευρογιάννης, Συρίγος, Βουζουνεράκης, Μισαηλίδης, Αναστασάκος και Ντιγκιράκης, παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία αναφέρθηκαν στις δυσκολίες της νέας προσπάθειας που γίνεται στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στην συνέντευξη Τύπου:

Σταύρος Αλευρογιάννης (μεγαλομέτοχος ΚΑΕ):

" Ευχαριστώ όλα τα μέλη και τον πρόεδρο για την δουλειά που έκαναν. Εύχομαι το μέλλον να δείξει ότι είμαι αντάξιος για να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Νιώθω μεγάλη περηφάνια που βρίσκομαι στην Πανιώνια οικογένεια. Ο Πανιώνιος προσπαθεί ξανά να σταθεί στα πόδια του. Όλα αυτά που έγιναν αυτό το καλοκαίρι είναι πραγματικά ένας θρίαμβος. Κυρίως οφείλεται στον κόσμο του Πανιωνίου, αυτός είναι ο πραγματικός νικητής. Σίγουρα υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να βρουν επώνυμους επιχειρηματίες, εφοπλιστές με πολλά λεφτά για τις ομάδες. Το μεγαλείο του Πανιωνίου είναι ότι επώνυμοι και ανώνυμοι φίλαθλοι έγιναν ένα για να βοηθήσουν την ομάδα.

Δεν θέλω να σας κρύψω ότι μετά την αποχώρηση μου στα μέσα του Καλοκαιριού, δέχτηκα μία βραδινή επίσκεψη στο ιατρείο μου από Πάνθηρες. Είδα μέσα στα μάτια τους όλο το πάθος για να ξαναγίνει ο Πανιώνιος δυνατός και να σταθεί στα πόδια του. Αυτός είναι ο λόγος που γύρισα και θέλω να τους κάνω περήφανους. Οι πραγματικοί νικητές είναι οι φίλαθλοι του συλλόγου. Εγώ απλά είμαι ένας αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Σήμερα θέλω να χαρεί ο κόσμος για την επιστροφή της ομάδας και από αύριο κάτω το κεφάλι, να δουλέψουμε, να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό ρόστερ για την κατηγορία. Να φτιάξουμε μία ομάδα όπως πρέπει για την κατηγορία. Θα ήθελα ως παράκληση στους Πάνθηρες να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πάρουμε ένα βραβείο. Η ομάδα μας να είναι αυτή που θα πάρει το βραβείο ήθους. Δεν θέλω να βλέπω άδειες εξέδρες, θέλω να βλέπω τον παλμό του Αρτάκης. Να μην έχουμε τιμωρίες. Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την ομάδα. Να ευχηθώ τώρα καλή χρονιά, με νίκες και χαρές.

Υγεία θέλω να αποπνέει ο Πανιώνιος, αυτό θα το δείτε όλοι και δεσμεύομαι. Βήμα βήμα θα προχωρήσουμε. Μας αρέσει αυτό που κάνουμε, αλλιώς δεν θα το κάναμε. Θα ζήσουμε την κάθε στιγμή, εγώ από την δική μου πλευρά θα προσφέρω την οργάνωση και την εμπειρία μου. Χωρίς υπερβάσεις. Το όραμα για ομάδες σαν τον Πανιώνιο είναι στο μέλλον να οργανωθούν μέσα από τα σπλάχνα τους. Οι επενδυτές έχουν φύγει από την Ελλάδα και θα πρέπει να μπούμε στην λογική να βγάζουμε παιδιά από τις ακαδημίες μας. Στόχος είναι στα επόμενα 2-3 χρόνια να είναι ελληνική και να έχει κάποιους έμπειρους ξένους παίκτες. Να βγουν ηγέτες από τον Πανιώνιο".

Χρήστος Βουζουνεράκης ( μέλος Δ.Σ.):

"Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι. Για εμάς στον Ερασιτέχνη ήταν το τρίτο μας δύσκολο Καλοκαίρι. Τα έχουμε ξαναπεράσει ειδικά όταν στην Β' Εθνική τρέξαμε την ομάδα. Από την αρχή ζητήσαμε την βοήθεια του κόσμου, γιατί ξέρετε ότι σαν Ερασιτέχνης έχουμε τα δικά μας προβλήματα. Υπάρχουν χρέη από παλιές διοικήσεις. Ο κόσμος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Όλη η Νέα Σμύρνη και όχι μόνο. Μας βοήθησε η ΠΑΕ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, τους επιχειρηματίες της Νέας Σμύρνης που στάθηκαν δίπλα μας τα δύο αυτά χρόνια. Η Α1 χρειάζεται χρήματα για να μπορέσει η ομάδα καταρχήν να παραμείνει στην κατηγορία και μετά σιγά σιγά να περάσουμε το δικό μας πλάνο. Θα πρέπει οι ακαδημίες μας να βγάζουν παίκτες που θα πρέπει να κρατάμε και όχι να τους πουλάμε και να έχουμε ξένους σαν δάσκαλους για τα νέα παιδιά. Είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο και να είναι καλά ο Αγ. Ανδρέας που είναι ο προστάτης μας.

Ο στόχος που βάλαμε για φέτος και για τα επόμενα χρόνια είναι ότι η ομάδα θα πηγαίνει με τα χρήματα που μπορεί να εξοικονομήσει. Με αυτό το μπάτζετ θα πηγαίνουμε. Μακάρι οι χορηγίες να ανεβαίνουν χρόνο με τον χρόνο, ώστε να ανεβαίνει και το μπάτζετ. Δεν θέλουμε να πειράξουμε το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας. Μακάρι στην πορεία να πείσουμε τον κόσμο μας, ώστε να μπουν και άλλοι άνθρωποι στην πορεία που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά και έτσι να ανεβάσουμε τους στόχους. Ο Γιατρός δεν είναι εφοπλιστής δεν του περισσεύουν τα χρήματα".

Πάρις Αναστασάκος ( νομικός εκπρόσωπος διοικούσας επιτροπής):

“Είναι περιττό να μιλάμε πλέον για τα νομικά θέματα. Θα μου μείνει εμένα, ότι άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους, κάτω από το γενικό καλό, παραμερίσαμε τις διαφωνίες και καταφέραμε κάτι που στην αρχή φαινόταν δύσκολο. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι όλα τα μέλη της επιτροπής ήρθαμε πιο κοντά. Η παρουσία του γιατρού μας δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου που ξέρει που έρχεται. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της φετινής χρονιάς, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και στο οργανωτικό. Τα οφέλη από την παρουσία του γιατρού είναι πολλαπλά”.

Άρης Μισαηλίδης ( πρόεδρος Ερασιτέχνη):

" Ο σύλλογος είναι ευλογημένος, ξεχωριστός, έχει μία απίστευτη αύρα. Έγιναν πράγματα που μοιάζουν σαν παραμύθι και είναι γεγονός πως ο Πανιώνιος είναι στην Α1. Μετά την αποχώρηση του Λιανού ήταν δύσκολα τα πράγματα. Μετά από πολλές φουρτούνες, η ομάδα κατάφερε να παίξει στην Β' Εθνική, έστω και αν στήθηκε η ομάδα στο παρά πέντε. Η ομάδα έτρεξε με τον Ερασιτέχνη, τον κόσμο και τους παίκτες, όλοι μια γροθιά και ανέβηκε η ομάδα στην Α2. Μετά βρέθηκε ο Βαρουξάκης και ανέλαβε την ομάδα στην Α2. Στο ηφαίστειο του Αρτάκης κόντρα στον Δούκα πήρε η ομάδα την μεγάλη άνοδο. Έγιναν δύο βήματα σε 1,5 χρόνο. Αλλά μετά υπήρχε αβεβαιότητα το τι θα γίνει.

Ο Ερασιτέχνης σύστησε διοικούσα επιτροπή για την ΚΑΕ. Το ένα μεγάλο αγκάθι που υπήρχε είναι ότι έπρεπε να αλλάξει ο νόμος, να μην υπάρχουν χρέη για τον νέο επενδυτή και φυσικά έπρεπε να βρεθεί ο επενδυτής. Εκεί παρουσιάστηκε ο Σταύρος Αλευρογιάννης και είπε μπαίνω μπροστά, θέλω να βοηθήσω και να βοηθηθώ. Τελικά βρέθηκε λύση και ο γιατρός μπήκε μπροστάρης. Βοήθησε πάρα πολύ ο ανώνυμος κόσμος, οι οργανωμένοι, η επιτροπή και ο ερασιτέχνης. Αυτή τη στιγμή, χθες, πήραμε την πιστοποίηση. Έγινε αυτό το θαύμα. Γι' αυτό λέω ότι αυτός ο σύλλογος είναι ευλογημένος, είναι ο Πανιώνιος".

Πολύδωρος Συρίγος (μέλος Δ.Σ.):

" Είμαστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι που πετύχαμε τον τελικό στόχο. Στόχος ήταν να καταφέρει η επιτροπή να παίξει η ομάδα στην Α1. Δυστυχώς ο δρόμος από την Β' Εθνική έως εδώ ήταν πολύ δύσκολος, γι' αυτό δεν υπήρχαν τα οικονομικά δεδομένα. Στην Β΄Εθνική βρήκαμε παίκτες στο τέλος και πετύχαμε την άνοδο. Αυτοί οι παίκτες έγιναν φίλοι μας και Πανιώνιοι. Όπως ο Κόκκαλης και ο Τσιάκος. Καθημερινά το δείχνουν με αυτά που λένε. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Δείχνει ότι ο Πανιώνιος είναι οικογένεια τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ. Η χρονιά εκείνη τελείωσε με κάποιες οφειλές 1-2 μηνών και ο Ερασιτέχνης το έχει αναλάβει αυτό και τα παιδιά δείχνουν υπομονή.

Η δεύτερη χρονιά ήταν πιο εύκολη, γιατί υπήρξε ένας σοβαρός επενδυτής. Σταθήκαμε δίπλα στον σύλλογο βάζοντας ένα ποσό 150 χιλ ευρώ. Και ο στόχος επιτευχθεί. Το έργο μετά έγινε πιο δύσκολο επειδή ο Βαρουξάκης ανακοίνωσε ότι δν θα συνεχίσει στον Πανιώνιο. Η νέα τροπολογία του Βασιλειάδη όπου καθάριζε το ΑΦΜ για να τρέξει ο σύλλογος, και ευχαριστούμε την πολιτεία. Από τις 3 Ιουλίου τρέχουμε αυτή τη διαδικασία και την ολοκληρώσαμε. Η επιτροπή πέτυχε το έργο της και κατάφερε να προσεγγίσει ανθρώπους που ήρθαν να βοηθήσουν τον Πανιώνιο. Ο κ. Αλευρογιάννης από την πρώτη μέρα δεν εμφανίστηκε ως επενδυτής και σωτήρας, είπε ότι θα βοηθήσει και ζήτησε βοήθεια και από τους υπόλοιπους. Είναι πολύ σημαντικό ότι παίζουμε στην Α1 και πήραμε την άδεια με το σπαθί μας. Αυτό είναι το τρίτο μας πρωτάθλημα, η συμμετοχή της ομάδας στην Α1.

Μας λυπεί ιδιαίτερα ότι ο ΠΣΑΚ ευαισθητοποιήθηκε μόνο με τον Πανιώνιο και όχι με τον Άρη ή άλλες ομάδες. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι παίκτες είχαν υπογράψει συμβάσεις με τον κ. Βαρουξάκη. Ο κ. Βαρουξάκης είχε δεσμευτεί ότι ο ίδιος θα έχει να κάνει με αυτά τα συμβόλαια και τα συμφωνητικά. Να κάνουν δίωξη αυτού που έχει κάνει τα συμφωνητικά και να απεγκλωβίσει τον Πανιώνιο και την επιτροπή από αυτή την διαδικασία. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Πανιώνιος είναι υπόλογος".

Παναγιώτης Ντιγκιράκης (μέλος Δ.Σ.):

" Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον γιατρό . Ευχαριστώ τα μέλη της επιτροπής και επίσης ευχαριστώ πολύ τους οργανωμένους. Στήριξαν και τον κ. Αλευρογιάννη και την επιτροπή".

(photo credits: eurokinissi.gr)

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ