ΜΠΑΣΚΕΤ

Πανιώνιος: Το "λαβράκι" Ντέβιον Μπέρι ήρθε για να σώσει την ομάδα

BASKET LEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÊÕÌÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÊÕÌÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πανιώνιος χτίστηκε τελευταία στιγμή. Στο ξεκίνημα της προετοιμασίας ακόμα μάζευε παίκτες. Κόντρα στον Άρη όμως απέδειξε ότι ακόμα κι έτσι μπορεί να κάνει ζημιές. Και το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Ντέβιον Μπέρι.

Ο Πανιώνιος σώθηκε πέρυσι στο... και πέντε. Φέτος έχτισε μία ομάδα που, θεωρητικά, απλώς... δεν γίνεται να σωθεί. Κι όμως, αυτή η ομάδα, που όλοι έχουν καταδικάσει, κατάφερε να υποτάξει τον Άρη, κερδίζοντάς τον με 70-66 για την 3η αγωνιστική της Basket League .

Είναι στιγμές που κάποιος μπορεί να απορεί με αυτά που συμβαίνουν. Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα με αδύναμο γηγενή κορμό, αφού οι μόνοι παίκτες με έστω μικρή εμπειρία από την Basket League είναι οι νεαροί Νίκος Δίπλαρος και Γιώργος Καμπερίδης και με ξένους που ήρθαν είτε χωρίς σημαντικές εμπειρίες, είτε από χώρες όπως ο το Βέλγιο (Νταρνέλ Χάρις) και η... Ελβετία (Μπράντον Μπράουν).

Ένας από αυτούς, ο Ντέβιον Μπέρι, ήξερε τι θα πει ελληνικό πρωτάθλημα. Περίπου δηλαδή, αφού την σεζόν 2016/17 φόρεσε την φανέλα του Κολοσσού για 2 παιχνίδια – όπου είχε 17 πόντους μέσο όρο – πριν αντικατασταθεί τότε από τον Τρέβορ Ρέλεφορντ. Στο δεύτερο πέρασμά του πάντως δείχνει έτοιμος να ηγηθεί μίας ομάδας που όλοι έχουν καταδικάσει να υποβιβαστεί.

ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Ο Μπέρι έχει επωμιστεί τον ρόλο του ηγέτη της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν. Κόντρα στην Κύμη κόντεψε να την οδηγήσει στη νίκη την 1η αγωνιστική, έχοντας 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Κόντρα στον Ήφαιστο Λήμνου την 2η αγωνιστική είχε 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, αλλά οι νησιώτες ήταν μία κλάση ανώτεροι. Κόντρα στον Άρη ωστόσο τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε από το ξεκίνημα τις προθέσεις του, σημειώνοντας μαζεμένους πόντους, κυρίως από την περιφέρεια. Όσο περνούσε η ώρα, με την άμυνα του Άρη να προσαρμόζεται πάνω του, προσαρμόστηκε στον ρόλο του δημιουργού. Το τέλος του αγώνα τον βρήκε να έχει 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής και τον Πανιώνιο να έχει πάρει μία μεγάλη νίκη. Τόσο απλά.

Ο Μπέρι δεν είναι ακριβώς... ουρανοκατέβατος. Πάντα ήταν σκόρερ. Έτσι έβγαζε πάντα το ψωμί του. Βάσει ταλέντου ίσως να άξιζε να αγωνίζεται σε υψηλότερο επίπεδο. Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι όμως και ήρθε στον Πανιώνιο, με αυτόν και τους συμπαίκτες του να έχουν μπροστά τους μία αποστολή που μοιάζει σχεδόν αδύνατη: Να σώσουν την ομάδα από τον υποβιβασμό, με όλα τα δεδομένα να είναι εναντίον τους. Τόσο ο Μπέρι όσο και οι συμπαίκτες του αναγνωρίζουν την δυσκολία της αποστολής τους. Δεν σκοπεύουν όμως και να τα παρατήσουν. Το πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση εξάλλου έγινε και πλέον είναι σαφές: Ο Πανιώνιος σκοπεύει να παλέψει με ό,τι έχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ