ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πανιώνιος: Πληρώθηκε από τη Ροάν και αποδέσμευσε τον Σάμουελς

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Παίκτης της Ροάν έγινε και επίσημα την Πέμπτη (27/2) ο Σαμάρντο Σάμουελς, καθώς οι Γάλλοι αγόρασαν τον έμπειρο σέντερ που ήταν κανονικά πληρωμένος και δεν είχε buy-out στο συμβόλαιό του.

Ένα σίριαλ που κράτησε αρκετές μέρες, έφτασε την Πέμπτη (27/2) στο τέλος του. Η Ροάν πλήρωσε τον Πανιώνιο και έκανε δικό της τον Σαμάρντο Σάμουελς, καθώς οι κυανέρυθροι αρνούνταν να του επιτρέψουν να αποχωρήσει για τη γαλλική ομάδα υποστηρίζοντας ότι ήταν κανονικά πληρωμένος.

Πλέον ο έμπειρος σέντερ θα συνεχίσει την καριέρα του στο γαλλικό πρωτάθλημα, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να μην έχει πάντως το δικαίωμα να τον αντικαταστήσει με άλλον αθλητή την ώρα που έχει αποχωρήσει και ο Μπράντον Μπάουμαν και ίσως η πόρτα να μην έχει κλείσει οριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Πανιώνιος με όλες τις λεπτομέρειες της συμφωνίας των δύο πλευρών:

" HKAE Πανιώνιος Su Casaγνωστοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι ήρθε σε οριστική συμφωνία με τηνChorale Roanne,για την μεταγραφή τουSamardo Samuelsστην γαλλική ομάδα έναντι οικονομικού αντιτίμου.

Διευκρινίζουμε, ότι ο αθλητής είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδας έως το τέλος της φετινής (2019-20) σεζόν, χωρίς να υπάρχει σε αυτό ο όρος του“buy-out”και βρισκόταν στις βασικές επιλογές του προπονητή μας εν όψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος τηςEKO Basket League.

Παράλληλα – έστω και καθυστερημένα – διαψεύδουμε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, που εμφάνιζαν, ψευδώς, τηνΚΑΕ Πανιώνιος Su Casaνα οφείλει χρήματα στον συγκεκριμένο αθλητή, ισχυριζόμενα ότι λόγω αυτού του γεγονότος αποκτούσε το δικαίωμα να μεταγραφεί ως ελεύθερος σε άλλη ομάδα της αρεσκείας του.

– Μόλις ενημερωθήκαμε ότι ο εν λόγω αθλητής είχε εγκαταλείψει την ομάδα μας, αλλά και τη χώρα, με προορισμό την Γαλλία, επικοινωνήσαμε ταυτόχρονα με τηνFIBA,τηνΕΟΚκαι την γαλλική ομάδα,γνωστοποιώντας την ύπαρξη εν ισχύ συμβολαίου μαζί του.

– Από τη μεριά της ηΕΟΚενημέρωσε την γαλλική ομοσπονδία,πως δεν μπορεί να χορηγήσει τα απαραίτητα έγγραφα μεταγραφής αθλητή (σ.σ. Letter Of Clearence), προκειμένου ο αθλητής να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής με τη νέα του ομάδα.

– Δυστυχώς, ηFIBAδεν είναι σε θέση να υποχρεώσει τον αθλητή να επιστρέψει πίσω και να αγωνιστεί και η χρονοβόρα διαδικασία που ακολουθείται σε παρόμοιες περιπτώσεις, περιλαμβάνει πολύμηνα δικαστήρια, που θα κατέληγαν σε τιμωρία του αθλητή, επιδικάζοντας ένα χρηματικό ποσό για την ομάδα μας.

– Ηδιοίκηση τηςΚΑΕ Πανιώνιος Su Casa,με αυτά τα δεδομένα και προκειμένου να αποφευχθεί η συγκεκριμένη χρονοβόρα διαδικασία, ώστε να μπορέσει άμεσα να προχωρήσει στην αντικατάσταση του αθλητή, ενισχύοντας το ρόστερ της ομάδας μας,αποφάσισε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την γαλλική ομάδα, οι οποίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ