ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Μπράντον Μπάουμαν στο Sport24.gr: "Με εκβίασαν για να μείνω στον Πανιώνιο"

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για εκβιασμό από την πλευρά των παραγόντων του Πανιωνίου κάνει λόγο στο Sport24.gr ο Μπράντον Μπάουμαν, μία μέρα μετά την ανακοίνωση των κυανέρυθρων που τον κατηγορούν για έλλειψη επαγγελματισμού.

Έξαλλος με την ανακοίνωση της ΚΑΕ Πανιώνιος , που τον κατηγορεί για " παντελή έλλειψη επαγγελματισμού", ο Μπράντον Μπάουμαν εξήγησε στο Sport24.gr ότι εκβιάστηκε για να μείνει στην ομάδα της Νέας Σμύρνης από την οποία, όπως υποστηρίζει, είχε το δικαίωμα να αποχωρήσει ως free agent από τη στιγμή που καθυστέρησε η καταβολή του μισθού του. Ο έμπειρος ψηλός διάβασε όσα είχαν να πουν οι κυανέρυθροι εναντίον του και πλέον δηλώνει πως θα προχωρήσει σε όποια κίνηση χρειαστεί για να αποκαταστήσει την αδικία προς το πρόσωπό του.

Το μήνυμα του Αμερικανού μπασκετμπολίστα:

" Όταν ένας επαγγελματικός οργανισμός όπως ο Πανιώνιος με κατηγορεί για πράγματα που δεν θα σκεφτόμουν ποτέ, για πράγματα που θα έβλαπταν το όνομά μου, πρέπει να σταθώ όρθιος και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Οι παράγοντες της ομάδας λένε ότι έφυγα αφήνοντας ένα σημείωμα στην είσοδο των γραφείων. Αυτό είναι προσβλητικό, δεν μπορούν να λένε τέτοια ψέματα. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Από την πρώτη στιγμή που προσγειώθηκα στην Αθήνα άκουγα αρνητικά πράγματα από τους συμπαίκτες μου για τις πληρωμές. Κάποιοι είχαν μείνει απλήρωτοι για μεγαλύτερα διαστήματα από άλλους. Ήταν μια κατάσταση που δεν είχα αντιμετωπίσει στα 14 χρόνια της καριέρας μου.

Ήρθε λοιπόν η μέρα να πληρωθώ και δεν πληρώθηκα. Το συμβόλαιό μου αναφέρει πως αν υπάρξει καθυστέρηση 20 ημερών μπορώ να φύγω ως free agent, με την ομάδα να πρέπει να τηρήσει ολόκληρη τη συμφωνία. Λίγες μέρες πριν από τη διορία, με κάλεσαν στα γραφεία και μου έδωσαν 3000 δολάρια μαζί με άλλα 1000, σύνολο 4000 δολάρια ενώ το μηνιάτικό μου ήταν 7000 δολάρια. Μπερδεύτηκα. Μου είπαν ότι είχε γίνει λάθος με το συμβόλαιό μου, μου είπαν ότι ο μήνας δεν είχε αγώνες και υπήρχε διακοπή για το All-Star. Αναρωτήθηκα γιατί πρέπει αυτό να με αφορά, τι σχέση έχει με το συμβόλαιό μου. Ο πρόεδρος μου απάντησε ότι θα πάρω τα υπόλοιπα χρήματα μετά από επτά ή οκτώ μέρες, αρκεί να συμφωνήσω ότι θα αλλάξουν οι ημερομηνίες των πληρωμών μου επειδή υπήρχε ένα λάθος. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει στον επαγγελματικό αθλητισμό. Φυσικά του απάντησα ότι δεν το δέχομαι, δεν θα το έκανα χωρίς να συμβουλευθώ τον ατζέντη μου.

Πέρασαν οκτώ μέρες, πέρασαν 20, ήμουν ελεύθερος να φύγω. Ήθελα να δω αν θα με πλήρωναν και φυσικά δεν το έκαναν. Δεν τους έβρισκα όλη τη μέρα και μετά από την προπόνηση ζήτησα από τον ατζέντη μου να στείλει το έγγραφο της αποδέσμευσης. Τότε πήρα τηλέφωνο τον προπονητή και του είπα ότι φεύγω εξαιτίας της οικονομικής αστάθειας της ομάδας και της μη τήρησης των όρων του συμβολαίου μου από την πλευρά τους. Εχω ξαναπαίξει γι' αυτόν τον προπονητή στο παρελθόν, δεν θα έφευγα χωρίς να του μιλήσω.

Λίγες ώρες μετά, είπαν στον ατζέντη μου να πάει στο γραφείο για να πάρει τα χρήματα που μου χρωστούσαν από τον πρώτο μισθό ώστε στη συνέχεια να αποχωρήσω από την ομάδα. Σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης προσπαθούσαν να με πείσουν να αλλάξω τις ημέρες των πληρωμών μου ξανά! Δεν μπορούσα να το πιστέψω, ήθελα απλά τα χρωστούμενα για να φύγω και εκείνοι έλεγαν ότι θα τα πάρω μόνο αν μείνω. Είπαν ότι αν συμφωνήσω, θα φέρουν ακόμη 3000 ευρώ σε 40 λεπτά. Είχα ακούσει τόσα, που δεν πίστευα ούτε λέξη απ' όσα έλεγαν. Μου είπαν ότι περίμεναν χρήματα από σπόνσορες και τηλεοπτικά δικαιώματα, δεν ξέρω ποιοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Το να προσπαθείς να με εκβιάσεις δεν είναι ο σωστός τρόπος για να με πείσεις να μείνω σε μια τέτοια κατάσταση.

Έφυγα με άδεια χέρια, χωρίς να πάρω χρήματα και τους το ξεκαθάρισα ότι κάνω χρήση του δικαιώματός μου για να αποχωρίσω ως free agent. Είμαι 35 ετών, δεν έχω χρόνο για παιχνίδια με τις πληρωμές, έχω μια οικογένεια που πρέπει να προσέξω. Αυτά είναι τα σημαντικότερα της υπόθεσης και μπορώ να πω ότι το ίδιο συμβαίνει και με άλλους συμπαίκτες μου. Είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται, αν δεν έχεις χρήματα, μην υπογράφεις συμβόλαια. Να είσαι ειλικρινής και να πέσεις στη δεύτερη κατηγορία. Αν όμως έχεις τα χρήματα, πλήρωσε στην ώρα σου. Ο επαγγελματισμός πρέπει να τηρείται και από τις δύο πλευρές.

Σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρχε επαγγελματισμός από μέρους τους και το να λένε άσχημα πράγματα για εμένα είναι η χειρότερη απόφαση γιατί έχω αποδείξεις ότι συναντηθήκαμε και με εκβίασαν. Μπορείτε να ρωτήσετε οποιονδήποτε πρώην προπονητή ή πρώην συμπαίκτη μου για εμένα αν είμαι τέτοιος τύπος".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ