ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Γλίτωσε, παρά τα... αυτογκόλ ο Πανιώνιος

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χαρά, λύπη, απογοήτευση, αυτοπεποίθηση, κατάρρευση, δάκρυα λύπης που έγιναν δάκρυα χαράς. Όλα τα έζησαν φέτος στη Νέα Σμύρνη. Το Sport24.gr εστιάζει σε όσα έγιναν στον Πανιώνιο Βίκος Cola.

Αν υπήρχε κάποιος που το μεσημέρι της Κυριακής (13/5) πόνταρε σε νίκη των Τρικάλων BC Aries επί του Κοροίβου, θα χαρακτηριζόταν τρελός. Δικαιολογημένα βάσει της εικόνας της ομάδας του Φώτη Τακιανού εδώ και δύο μήνες. Οπότε ουδείς μπορεί να ψέξει τους παίκτες του Πανιωνίου Βίκος Cola, οι οποίοι ξαφνιάστηκαν από την εντός έδρας ήττα του Κοροίβου. Ένα αποτέλεσμα που κράτησε τους "κυανέρυθρους" στη μεγάλη κατηγορία, σε μια... ανατροπή που ουδείς μπορούσε να προβλέψει -πόσω μάλλον να επιχειρηματολογήσει πριν από την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής.

Οι στιγμές που μετέδωσε η ΕΡΤ με την παράλληλη σύνδεση σε Αμαλιάδα και Ρέθυμνο είναι χαρακτηριστικές. Η αγωνία και το άγχος έδωσε τη θέση της σε έξαλλους πανηγυρισμούς και δάκρυα. Δάκρυα χαράς που αντικατέστησαν εκείνα της λύπης μετά από την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ τέσσερις μέρες νωρίτερα. Κι η Νέα Σμύρνη βρήκε έναν καλό λόγο για να χαμογελά, σε μια περίοδο που ο εκνευρισμός κυριαρχούσε στην Πλατεία, μετά απ' όσα έγιναν τις τελευταίες είκοσι μέρες.

Παρότι ο Πανιώνιος Βίκος Cola ήταν -γερά- στο κόλπο της παραμονής, αιφνιδιαστικά η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία με τον Βαγγέλη Ζιάγκο. Όπως τόνισε ο νεαρός τεχνικός στην ΕΡΤ πριν από μερικές ημέρες ο λόγος ήταν πως " υπήρχε διαφωνία μεταξύ εμού και της διοίκησης για τους ρόλους των παικτών μέσα στις τέσσερις γραμμές".

Το "διαζύγιο" έφερε εκνευρισμό, κι η απόφαση του Σταύρου Αλευρογιάννη να πορευτεί με τον Στιβ Γιατζόγλου προκάλεσε την οργή του κόσμου της ομάδας. Σε τέτοιο σημείο που το ίδιο βράδυ της ανακοίνωσης της πρόσληψης προέκυψε το... ραντεβού των οπαδών της ομάδας με τον διοικητικό ηγέτη. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: "Αυτός (σ.σ.: Στιβ Γιατζόγλου) δεν έχει θέση στον Πανιώνιο". Κι ο λόγος αφορούσε στα πολιτικά φρονήματά του.

Από το πουθενά ο Πανιώνιος Βίκος Cola βρέθηκε στο σημείο να ασχολείται περισσότερο με εσωτερικά θέματα, παρά με τους τρεις τελευταίους αγώνες της σεζόν απέναντι σε Άρη (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) και Ρέθυμνο Cretan Kings (εκτός). Κι αυτό μοιραία έφερε τρεις ήττες, δίχως μάλιστα να υπάρχει κάποιου είδους διεκδίκηση της νίκης σε κάθε ένα από τα τρία παιχνίδια.

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ

Η ατάκα του Βαγγέλη Ζιάγκου περί διαφωνίας για τους ρόλους των παικτών εντός των τεσσάρων γραμμών δεν προξένησε εντύπωση σε όσους γνώριζαν τι κατάσταση επικρατούσε στο "Αρτάκης". Πολύ απλά γιατί... η πιάτσα γνώριζε εκ προοιμίου, δεν περίμενε τη δική του τοποθέτηση για να βγάλει τα συμπεράσματά του. Για να είμαστε ακριβείς, η διαφωνία δεν αφορούσε στους ρόλους όλων των παικτών, αλλά σε αυτόν του Βαγγέλη Σακελλαρίου.

Η άμεση σχέση του με τον Σταύρο Αλευρογιάννη πέρασε στο αγωνιστικό κομμάτι. " Θέλω να το αφιερώσω (την παραμονή) στις δυο οικογένειες μου. Στον πατέρα μου, τη μητέρα μου και την αδελφή μου, αλλά και στον γιατρό, τη γυναίκα και τις δύο κόρες του, που με δέχθηκαν", τόνισε ο 29χρονος γκαρντ στην κάμερα της ΕΡΤ λίγα δευτερόλεπτα μετά από την έκρηξη του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Πανιώνιος Βίκος Cola .

Τα εκατέρωθεν υπονοούμενα έδωσαν λοιπόν τη θέση τους σε ειλικρινείς κουβέντες. Κι αυτό που όλοι ήξεραν, αλλά ουδείς έβαζε δημόσια στην κουβέντα, επισημοποιήθηκε από τον ίδιο τον Βαγγέλη Σακελλαρίου στο "Μελίνα Μερκούρη".

ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η λογική του "ό,τι πληρώσεις, παίρνεις" επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας στον Πανιώνιο Βίκος Cola. Ο Τάιρον Μπράζελτον και ο Μαρκίθ Κάμινγκς έφτασαν στο "Αρτάκης" για το φινάλε της regular season κι έκαναν τη διαφορά άμεσα. Ο πρώτος είχε 13.2 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ σε 29'18'' συμμετοχής, ενώ ο δεύτερος είχε 17.1 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο στα 31'01'' που βρισκόταν στο παρκέ. Χάρη σε αυτούς τους δύο, οι "κυανέρυθροι" κατάφεραν να κάνουν πρωταθλητισμό στον β' γύρο του πρωταθλήματος και να φτάσουν στο σημείο να διεκδικούν την παραμονή -που για καιρό έμοιαζε ανέφικτη.

BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Θυμίζουμε ότι ο Πανιώνιος Βίκος Cola (που δόμησε το ρόστερ του στο... παρά πέντε της έναρξης της σεζόν) ξεκίνησε το πρωτάθλημα με οκτώ σερί ήττες, έως ότου πάρει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στα Τρίκαλα BC Aries. Γεύτηκε δύο μεγάλες πίκρες, με τις εντός έδρας ήττες από την Κύμη και τον Άρη. Στην πορεία όμως έζησε δύο σπουδαία βράδια: απέναντι σε ΑΕΚ και Λαύριο Megabolt. Δύο παιχνίδια που άλλαξαν την ιστορία και επέτρεψαν στον Βαγγέλη Ζιάγκο και τους παίκτες του να ελπίζουν σε ανατροπή των δεδομένων.

ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Η εξασφάλιση της παραμονής έφερε την ψυχολογική λύτρωση, αλλά θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τα συναισθήματα μεταξύ των φίλων του Πανιωνίου Βίκος Cola είναι ανάμεικτα. Πολύ απλά γιατί η χαρά για την επίτευξη του μεγάλου στόχου μετριάζεται από όσα έγιναν φέτος στην ομάδα. Κι αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνονται όλοι...

Πέραν αυτού, η ουσία του πράγματος κρύβεται σε αυτά που έρχονται για τον σύλλογο της Νέας Σμύρνης. Θα συνεχίσει ο Σταύρος Αλευρογιάννης στο "τιμόνι" του ή θα αποχωρήσει, με τους "κυανέρυθρους" να ψάχνουν για νέο διοικητικό ηγέτη και χρηματοδότη; Κάτι που ουδείς μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή. " Τώρα που τελείωσε το πρωτάθλημα, έχουμε χρόνο να κάνουμε τον απολογισμό μας. Οι επόμενες είναι μέρες αυτοκριτικής" σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο Βαγγέλης Σακελλαρίου. Λέξεις που αποτυπώνουν πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στην Πλατεία.

Ο Χρήστος Χριστοδούλου τόνισε ως επιμύθιο από το "Μελίνα Μερκούρη" πως " κάποια λάθη απειρίας της διοίκησης μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Ο Άγιος Ανδρέας μάς βοήθησε για μια ακόμη φορά". Παρότι πήγε κόντρα στους... μπασκετικούς θεούς, στο φινάλε ο Πανιώνιος Βίκος Cola είχε Άγιο (τον Ανδρέα εν προκειμένω, όπως υποστήριξε ο GΜ των "κυανέρυθρους", βρήκε -από σπόντα- μια δεύτερη ευκαιρία, την οποία καλείται πλέον να αξιοποιήσει...

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ