ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Υπέγραψε ο Παπαγιάννης στον Παναθηναϊκό (PHOTO)

Υπέγραψε ο Παπαγιάννης στον Παναθηναϊκό (PHOTO)

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι και επίσημα πάλι παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο 21χρονος σέντερ υπέγραψε το πρωί της Παρασκευής (20/7) το συμβόλαιό του.

Και με τη βούλα "πράσινος" είναι ξανά ο Γιώργος Παπαγιάννης . Ο 21χρονος σέντερ βρέθηκε σήμερα το πρωί (20/7) στα γραφεία της ΚΑΕ και υπέγραψε το νέο συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό, το οποίο θα έχει διάρκεια 3 χρόνια, με τη δυνατότητα επέκτασης για άλλες δύο σεζόν μετά το 2021 (3+1+1), όταν θα είναι ακόμα 24 ετών.

Έπειτα από αρκετή ταλαιπωρία λόγω μιας χαμένης πτήσης και μιας καθυστέρησης, ο διεθνής σέντερ έφτασε αργά χθες το βράδυ στην Αθήνα, εκφράζοντας ξεκάθαρα ότι από την πρώτη στιγμή η επιθυμία του ήταν να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

Ο Παπαγιάννης αγωνίστηκε την προηγούμενη διετία στο ΝΒΑ με τους Sacramento Kings και τους Trail Blazers. Αποδεσμεύτηκε από την ομάδα του Portland αμέσως μετά την ολοκλήρωση του summer league του Las Vegas και λίγες ώρες αργότερα συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" ΗΚΑΕ Παναθηναϊκόςανακοινώνει την επιστροφή τουΓιώργου Παπαγιάννηστην ομάδα για τα πέντε επόμενα χρόνια!

Ο Γιώργος Παπαγιάννηςγεννήθηκε στο Μαρούσι στις 3 Ιουλίου 1997, έχει ύψος 2.18μ. και αγωνίζεται στη θέση «5». Ήταν μέλος της Εθνικής Εφήβων Ελλάδας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015, ενώ συμμετείχε και στοΕυρωμπάσκεττου 2017 με την Εθνική Ομάδα των Ανδρών. Συμμετείχε σταDraftτου 2016 και επελέγη 13ος στον 1ο γύρο από τουςPhoenixSunsκαι αργότερα δόθηκε ως ανταλλαγή στουςSacramentoKings.Επρόκειτο για μια τεράστια επιτυχία καθώς η θέση που κατέλαβε στοΝΒΑDraftείναι η υψηλότερη από Έλληνα καλαθοσφαιριστή!

Ο«Big Papa»ξεκίνησε την καριέρα του στην Α1 το 2012 αγωνιζόμενος με την ομάδα τουΠεριστερίου.Έκανε το ντεμπούτο του στις 5 Ιανουαρίου 2012 αγωνιζόμενος απέναντι στονΠαναθηναϊκόκαι έγινε ο νεαρότερος αθλητής στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας. Το 2013 μετακόμισε στις Η.Π.Α. και αγωνίστηκε με την ομάδα του λυκείου του, τουWesttown School στο West Chester.Το 2014 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό τουΠαναθηναϊκού.Με την πράσινη φανέλα αγωνίστηκε για δυο χρόνια κατακτώντας ισάριθμες φορές το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ αγωνίστηκε για μια σεζόν και στην Euroleague. Στην τελευταία του σεζόν (2015-16) στο ελληνικό πρωτάθλημα έπαιξε 23 αγώνες πετυχαίνοντας 150 πόντους με 63 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 5 κλεψίματα και 5 τάπες.

Στις 24 Ιουνίου του 2016 οΓιώργος Παπαγιάννηςεπιλέχθηκε στο Νο 13 του draft από τουςSacramento Kingsγράφοντας με αυτό τον τρόπο ιστορία, αφού έγινε το ψηλότερο πικ στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ, ένα ρεκόρ που μέχρι πρότινος κρατούσε οΓιάννης Αντετοκούνμπο (Νο 15 το 2013).

Μάλιστα, οιSacramento Kingsθέλησαν ο Έλληνας σέντερ να αγωνιστεί κατευθείαν στοΝΒΑ.ΟΠαπαγιάννηςαγωνίστηκε σε αρκετά παιχνίδια τόσο τουΝΒΑ, όσο και τουNBDLμε την θυγατρική ομάδα τωνKings, τουςReno Bighorns.Στην πρώτη του σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου είχε 5.6 πόντους και 3.9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 22 αγώνες. Στις 8 Φεβρουαρίου 2018, έμεινε ελεύθερος από τουςSacramento Kingsκαι υπέγραψε συμβόλαιο με τουςPortland Trail Blazers".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ