ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βράνκοβιτς στο Sport24.gr: "Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε τη μεγαλύτερη καρδιά"

Βράνκοβιτς στο Sport24.gr: "Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε τη μεγαλύτερη καρδιά"

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς αποχαιρέτησε μέσω του Sport24.gr τον Παύλο Γιαννακόπουλος, ο οποίος έφυγε για το πιο μεγάλο ταξίδι.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία του πνοή και η είδηση του θανάτου του δεν γινόταν να μην φτάσει και στα αυτιά του Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο οποίος μίλησε στο Sport24.gr για τον εμβληματικό παράγοντα των "πρασίνων".

O 54χρονος Κροάτης από το 1992 ως το 1996 αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης (1996), ενώ κατά την διάρκεια της θητείας του συνδέθηκε με μία σχέση ζωής με τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

"Έμαθα για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου το πρωί και δεν σας κρύβω πως συγκλονίστηκα. Ήταν ο χειρότερος τρόπος για να αρχίσει η μέρα. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένα σπουδαίος άνθρωπος και ένας ιστορικός παράγοντας για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ. Ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν δώσει πάρα πολλά. Ήταν ένας φίλος της οικογένειάς μου και εύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του", δήλωσε στο Sport24.gr ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο οποίος εν συνεχεία πρόσθεσε:

"Θα ξέρετε, όπως όλοι, την προσφορά του και την διαδρομή του στον αθλητισμό. Μπορώ, όμως, να σας μιλήσω και για το πώς ήταν και ως άνθρωπος. Είχε την μεγαλύτερη καρδιά . Δεν έχω συναντήσει κάποιον άλλον με μεγαλύτερη καρδιά. Αγαπούσε τον Παναθηναϊκό. Αγαπούσε, όμως και τους παίκτες. Ήταν πάντα δίπλα μας και μας στήριζε".

Βράνκοβιτς στο Sport24.gr: "Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε τη μεγαλύτερη καρδιά"

Την φανέλα του Παναθηναϊκού έχουν φορέσει πάρα πολλοί σπουδαίοι παίκτες, αλλά ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν είχε κρύψει πως ξεχώριζε τον Στόγιαν Βράνκοβιτς: "Δεν ήμουν ο καλύτερος παίκτης που έπαιξε στον Παναθηναϊκό. Σίγουρα, όμως, πρόσφερα όσα μπορούσα. Είχαμε μία ιδιαίτερη σχέση. Αγάπησα την ομάδα και τους φιλάθλους και αυτό ήταν κάτι που το καταλάβαινε. Ήταν πολύ σημαντικός άνθρωπος για εμένα και την οικογένειά μου, ενώ βρισκόταν συνεχώς δίπλα στους παίκτες ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Ήταν πολύ χαρούμενος στις νίκες, αλλά και στις ήττες μάς έδειχνε την στήριξή του".

Τέλος, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς ανέφερε πως "ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό. Όραμά του από την αρχή ήταν ο Παναθηναϊκός να γίνει μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και με πολλή δουλειά το κατάφερε. Αυτό δεν ήταν εύκολο, αλλά αυτός ήταν ο στόχος του και ήταν σίγουρος από την αρχή πως θα τον υλοποιούσε".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ