ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

VIDEO: Οι τέσσερις φάσεις που έκριναν το ντέρμπι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKET LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΡΙΒΕΡΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKET LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΡΙΒΕΡΣ EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός Superfoods άλωσε το ΣΕΦ, χάρη στα back to back τρίποντα του Κέι Σι Ρίβερς και δύο κινήσεις (σε άμυνα και επίθεση) του Νικ Καλάθη. Δείτε το καρέ των φάσεων που έδωσε το "διπλό" στο "τριφύλλι".

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς κατέληξε στον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος πέρασε νικηφόρα από το ΣΕΦ και πήρε κεφάλι για την πρώτη θέση στη regular season της Stoiximan.gr Basket League. Οι "πράσινοι" γύρισαν από το -9 στο τελευταίο πεντάλεπτο και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη (κυρίως από ψυχολογικής άποψης), βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την ψυχολογία τους εν όψει της έναρξης της EuroLeague -που θα τους βρει να δοκιμάζονται στην έδρα της Μπαρτσελόνα (13/10, 22:00).

Η ανατροπή του σκορ και ο τρόπος με τον οποίο "έκλεισε" ο αγώνας ήταν υποδειγματικός για το "τριφύλλι", το οποίο πλέον είναι σε θέση ισχύος εντός των συνόρων -σε σχέση με τον αιώνιο αντίπαλό του. Αν μπορούσαμε, δε, να ξεχωρίσουμε μεμονωμένες φάσεις που έπαιξαν μείζονα ρόλο στην "πράσινη" νίκη, θα καταλήγαμε σε τέσσερις περιπτώσεις.

Δύο με πρωταγωνιστή τον Κέι Σι Ρίβερς που "άναψε την σπίθα" και άλλες δύο με εκφραστή τον Νικ Καλάθη, σε άμυνα και επίθεση.

Η αρχή έγινε με τρίποντο του 30χρονου φόργουορντ, μετά από σκριν που του έγινε πάνω στην μπάλα. Οι "πράσινοι" είχαν ταυτόχρονα στο παρκέ τους δύο καλύτερους σουτέρ τους (βλ. Κέι Σι Ρίβερς και Ματ Λοτζέσκι), γεγονός που δεν επέστρεψε στην αντίπαλη άμυνα να προσαρμοστεί σε έναν εκ των δύο.

Μόλις, δε, ο Κέι Σι Ρίβερς αντιλήφθηκε το στιγμιαίο "κόλλημα" του Νίκολα Μιλουτίνοφ στην άμυνα πάνω στο σκριν, δεν δίστασε και εκτέλεσε για τρεις. Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο του καλάθι μετά από πάρα πολλή ώρα, κι ενώ παρέμενε ανενεργός στο μπροστινό μέρος του παρκέ (66-64 στα 2'59'').

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε αμέσως τάιμ άουτ, επεσήμανε την ανάγκη για σωστή άμυνα πάνω στον 30χρονου φόργουορντ, αλλά... δεν εισακούστηκε. Οι "πράσινοι" έβγαλαν μια άμυνα και αμέσως μετά εκτέλεσαν το ίδιο σύστημα. Το αποτέλεσμα ήταν ανάλογο, με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να σκοράρει αυτή τη φορά βγαίνοντας από το σκριν -και δίχως να βάλει την μπάλα στο παρκέ. Από το ίδιο σημείο (64-67 στο 2'25'').

Με την ψυχολογία να έχει αλλάξει πλευρά, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ήταν πιο σίγουροι στον τρόπο που αμύνονταν, την ίδια ώρα που αυτοί του Γιάννη Σφαιρόπουλο έδειχναν να έχουν χάσει την συγκέντρωση και την ηρεμία τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το λάθος του Βαγγέλη Μάντζαρη στον αιφνιδιασμό στα 52'' για το τέλος. Ή, αν προτιμάτε, στο κλέψιμο του Νικ Καλάθη στην πάσα του πλεϊμέικερ των γηπεδούχων προς τον Τζαμέλ ΜακΛιν.

Η επόμενη κατοχή πήγε πάλι στα χέρια του Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος κέρδισε νέα 14'' αφού η μπάλα βρήκε στα πόδια του Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε τάιμ άουτ, δίνοντας ως πρώτη επιλογή το σουτ του 30χρονου φόργουορντ μετά από σκριν μακριά από την μπάλα, κι ως δεύτερη τη συνεργασία του Νικ Καλάθη με τον Τζέιμς Γκιστ. Εν τέλει έγινε το δεύτερο, με τον αρχηγό των "πρασίνων" να "διαβάζει" την αλλαγή που έπαιξαν οι γηπεδούχοι στο σκριν και να δίνει έτοιμο καλάθι στον συμπαίκτη του (66-69 στα 18.9'').

Κάπου εκεί "τελείωσε" ουσιαστικά το παιχνίδι, για να ακολουθήσουν κι οι 2/2 βολές του Τζέιμς Γκιστ στα 3.1''.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ