ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πρεμιέρα Τζεντίλε: Ξέρει και να πασάρει

Πρεμιέρα Τζεντίλε: Ξέρει και να πασάρει

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε φόρεσε για πρώτη φορά την πράσινη φανέλα και το Sport24.gr προσεγγίζει αυτά που έκανε ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ στα πρώτα λεπτά συμμετοχής του με τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Η αναμονή των φίλων του Παναθηναϊκού Superfoods για το ντεμπούτο του Αλεσάντρο Τζεντίλε απέναντι στο Ρέθυμνο Cretan Kings δεν κράτησε πολύ. Ένα δεκάλεπτο μόνο. Στο 10'30'' ο Τσάβι Πασκουάλ σήκωσε τον 24χρονο γκαρντ/φόργουορντ από τον πάγκο και τον πέρασε στο παρκέ, με το νέο μεταγραφικό απόκτημα του "τριφυλλιού" να γνωρίζει την αποθέωση.

Οι "πράσινοι" νίκησαν με χαρακτηριστική άνεση την ομάδα του Τόνι Κωνσταντινίδη , χάρη στο "ξέσπασμά" τους στο γ' δεκάλεπτο, με τον πρώην αρχηγό της Αρμάνι Μιλάνο να παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής, αφού βρέθηκε στο παρκέ για 17'56'' μετρώντας 2 πόντους (με 1/1 δίποντα), 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη και 1 κλέψιμο. Η ουσία της πρώτης του παρουσίας με το τριφύλλι στο στήθος βέβαια, ξεπερνά τη στατιστική και την καταγραφή των αριθμών.

Από την πρώτη στιγμή καταλάβαινε κανείς πως ο Αλεσάντρο Τζεντίλε μπήκε αρκετά αγχωμένος στο παρκέ. Φαινόταν από τη γλώσσα του σώματός του, προσπαθούσε να κάνει τα (πολύ) βασικά πράγματα, προκειμένου να μην επηρεάσει αρνητικά το παιχνίδι του "τριφυλλιού". Δεν έχει κάνει ακόμη άλλωστε περισσότερες από τρεις προπονήσεις με τη νέα του ομάδα. Κι αυτές εν μέσω πλούσιας αγωνιστικής δράσης, αφού την Παρασκευή (23/12) οι "πράσινοι" αντιμετώπισαν την Μπασκόνια, για να ακολουθήσει τρεις ημέρες αργότερα (26/12) η μονομαχία με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Αν μπορούμε λοιπόν να βάλουμε έναν κοινό παρονομαστή στις φάσεις που ενεπλάκη (επιθετικά) είναι πως έδειξε διάθεση να μοιράσει μπάλες στους συμπαίκτες του. Δεν προσπάθησε να εκβιάσει επιθέσεις, προτίμησε να "σπάσει" μπάλες σε αμαρκάριστους "πράσινους", παρά να επιδιώξει να σκοράρει για να "γεμίσει" τη στατιστική του. Δείγμα άγχους και έλλειψης αυτοπεποίθησης τούτη την ώρα, αλλά και διάθεσης να είναι όσο το δυνατόν πιο... διακριτικός στο παρκέ, για να μην διαταράξει τη χημεία των συμπαικτών του.

Πρεμιέρα Τζεντίλε: Ξέρει και να πασάρει
STOLISVAGGELIS

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε λοιπόν, άφησε κατά μέρους τον τίτλο του "σκόρερ" και ανέλαβε τον ρόλο του "δημιουργού". Πήγε κοντά στο καλάθι, με σκοπό να δημιουργήσει από εκεί. Τα κατάφερε. Εκμεταλλεύτηκε τη διαφορά όγκου και δύναμης από τους περιφερειακούς του Ρεθύμνου Cretan Kings, για να υποχρεώσει την άμυνα των φιλοξενούμενων να κλείσει προς τα μέσα και να αφήσει κάποιον "πράσινο" ελεύθερο στην περιφέρεια.

Αυτό που ενδεχομένως να μην είχαν στο μυαλό τους πολλοί για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του "τριφυλλιού" είναι η ικανότητά του στη δημιουργία. Σύμφωνοι, δεν είναι κάτι που μας έχει δείξει στο παρελθόν, αλλά πιθανότατα να πρόκειται για ένα ακόμη στοιχείο που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Τσάβι Πασκουάλ. Να πάρει κάτι παραπάνω από το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, σε άλλους τομείς -πλην του σκοραρίσματος.

Θα επαναλάβουμε άλλωστε: ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι ομάδα που εξελίσσεται διαρκώς, έχει βρει ξεκάθαρους ρόλους και δεν χρειάζονται μεγάλες αγωνιστικές παρεμβάσεις. Δεν θέλει λοιπόν από τον Αλεσάντρο Τζεντίλε να κάνει πολλά πράγματα, περιττά ως επί το πλείστον. "Το πιο απλό είναι το πιο δύσκολο", λένε. Με το "καλημέρα" όμως, ο παίκτης έδειξε πως μπορεί να επωμιστεί τέτοιο ρόλο.

Αυτόν του "fascilitator" στην επίθεση, κοινώς αυτού που θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην επίθεση, κι όχι εκείνου που θα μονοπωλήσει τις επιθέσεις. Ξεχάστε τον ball hog που ξέρατε από την Αρμάνι Μιλάνο . Στο ΟΑΚΑ η ιστορία θα γραφτεί διαφορετικά για εκείνον. Ούτως ή άλλως, ο παίκτης παλεύει να ξαναφτιάξει το όνομά του, να πείσει ότι δεν είναι "τελειωμένος" ή "προβληματικός". Κι ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι το καλύτερο μέρος για να τα καταφέρει.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ