ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το "ταμείο" του Όγκαστ στο Las Vegas

Los Angeles Lakers' Zach Auguste drives into New Orleans' Nick Minnerath during the second half of an NBA summer league basketball game, Friday, July 8, 2016, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher)
Los Angeles Lakers' Zach Auguste drives into New Orleans' Nick Minnerath during the second half of an NBA summer league basketball game, Friday, July 8, 2016, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher) AP

Ο Ζακ Όγκαστ ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Summer League του Las Vegas, με το Sport24.gr να καταγράφει όσα έκανε τις τελευταίες δύο εβδομάδες εκεί, αλλά και στο Orlando.

Το ταξίδι του Ζακ Όγκαστ στα Summer Leagues του ΝΒΑ ολοκληρώθηκε με ήττα, αλλά με καλή εμφάνιση. Ο ομογενής σέντερ φόρεσε τη φανέλα των Miami Heat αυτό το καλοκαίρι, διεκδικώντας ένα συμβόλαιο στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, μέσα από τους αγώνες που έγιναν σε Orlando και Las Vegas.

Οι οκτώ (8) εμφανίσεις του στις δύο πόλεις δεν φαίνεται όμως πως είναι αρκετές για να του δώσουν μία θέση στο ρόστερ των Miami Heat για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ήταν εκ προοιμίου γνωστό πως θα χρειαστεί να κάνει κάτι παραπάνω από καλές εμφανίσεις για να βάλει τον Pat Riley στη διαδικασία να του προσφέρει ένα συμβόλαιο (εγγυημένο κατά κύριο λόγο) για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Με δεδομένο μάλιστα πως έχει στη διάθεσή του λίγες μόλις ημέρες (σ.σ.: μέχρι τις 20/7) μέχρι να εκπνεύσει η σχετική προθεσμία που υπάρχει στη συμφωνία που υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό Superfoods , είναι σαφές πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Ο απόφοιτος του Notre Dame είχε οκτώ (8) συμμετοχές με τους Miami Heat, μετρώντας 9 πόντους (με 54.3% στα δίποντα, 37.5% στις βολές) και 5.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Αριθμοί που δεν μπορούν να του εξασφαλίσουν μία θέση -έστω- στο training camp της ομάδας του Erik Spoelstra. Από την στιγμή μάλιστα που οι δύο βασικές θέσεις για το "5" είναι κατειλημμένες από τους Hassan Whiteside και Bam Adebayo, βρέθηκε να παλεύει επί της ουσίας με τον AJ Hammons για την τελευταία θέση στο ρόστερ. Όχι ότι ο βασικός του αντίπαλος εντυπωσίασε (5.8 πόντοι και 3.3 ριμπάουντ στο Las Vegas).

Όπως και να έχει, οι εντυπώσεις που άφησε ο 24χρονος σέντερ στους ανθρώπους του Miami ήταν καλές, αλλά όχι αρκετές για να τον στείλουν στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Κάτι που βέβαια προσδοκούσαν στον Παναθηναϊκό Superfoods, αφού υπολόγιζαν στις υπηρεσίες του εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, δίνοντάς του σημαντική θέση στο ροτέισον -μαζί με τους Τζέιμς Γκιστ και Ίαν Βουγιούκα.

Σε ό,τι αφορά στην επιθετική του δράση αυτές τις ημέρες, επιβεβαίωσε όσα είχε σημειώσει ο Στέφανος Τριαντάφυλλος στο scouting report που παρουσίασε , όταν ανακοινώθηκε η απόκτησή του από το "τριφύλλι". Ότι δηλαδή είναι εξαιρετικά ικανός στο επιθετικό ριμπάουντ και στο να τελειώνει φάσεις μετά από αυτό, όπως επίσης στην ευχέρεια που έχει να ολοκληρώνει με επιτυχία τις μπάλες που παίρνει στο "βαμμένο". Από την άλλη, έδειξε ασυνεπής στο κομμάτι των ελευθέρων βολών (9/24 - 37.5%), μελανό στατιστικό στοιχείο από την παρουσία του στο Summer League.

Το "ταμείο" του Όγκαστ στο Las Vegas

Πλέον, αυτό που περιμένουν στον Παναθηναϊκό Superfoods είναι να εκπνεύσει η προθεσμία και να τον υποδεχθούν εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φρόντισε μάλιστα να καλωσορίσει τον ομογενή σέντερ στο ΟΑΚΑ, μέσω σχολίου που έκανε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Μέχρι να τον δείτε λοιπόν με την πράσινη φανέλα στην EuroLeague, θυμηθείτε τι έκανε στο "αντίο" του στο Summer League του Las Vegas, όπου είχε 16 πόντους και 4 ριμπάουντ κόντρα στους Memphis Grizzlies.

AP Photo/John Locher

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ