ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το "Honouring Our Legacy" είναι μόνο η αρχή!

Το "Honouring Our Legacy" είναι μόνο η αρχή!
STOLISVAGGELIS

Η πρώτη γεύση από την εκδήλωση "Honouring Our Legacy" δόθηκε στο ΟΑΚΑ το μεσημέρι της Τρίτης (22/9). Διαβάστε τι δήλωσαν τα τιμώμενα πρόσωπα της γιορτής του Παναθηναϊκού (pics & vids).

Η έναρξη της γιορτής του Παναθηναϊκού με τίτλο "Honouring Our Legacy" έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (22/9) στο ΟΑΚΑ, κατά την παρουσίαση των τιμώμενων προσώπων του "τριφυλλιού". Μπορεί να έλειπε ο πέμπτος της παρέας, Ντέγιαν Μποντίρογκα (σ.σ.: φτάνει στη χώρα μας την Τετάρτη), αλλά οι υπόλοιποι τέσσερις ήταν παρόντες, μιλώντας για όσα θυμούνται από την παρουσία τους στο "τριφύλλι".

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Αντώνης Φώτσης μίλησαν για τις στιγμές που τους έκαναν να δεθούν με τον Παναθηναϊκό, όσα έζησαν με την πράσινη φανέλα, αλλά και τον παράγοντα που σημάδεψε όσο κανείς άλλος την πορεία του "τριφυλλιού" στο πέρασμα των χρόνων, τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Ο πρώτος που πήρε τον λόγο ήταν ο Ηλίας Κατσογιάννης. Ο Διευθυντής Λειτουργίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είπε αρχικά πως " είναι χαρά και τιμή που κάθομαι ανάμεσα σε αυτά τα ιερά τέρατα του Παναθηναϊκού. Είμαι χαρούμενος που δεν χρειάζεται ιδιαίτερα να πω τι σημαίνει το "Honouring Our Legacy", για να αποκαλύψει πως " είναι μόνο η αρχή. Είναι μια σειρά εκδηλώσεων που θα συνεχιστεί στο μέλλον, να συνεχίσουμε να τιμούμε όλες τις προσωπικότητες που έχουν περάσει από τον Παναθηναϊκό. Αύριο είναι απλά η αρχή. Θα βραβευθούν οι πέντε καλύτεροι παίκτες στην ιστορία της ομάδας, ανά θέση, όπως τους επέλεξε ο κόσμος του Παναθηναϊκός".

Το "Honouring Our Legacy" είναι μόνο η αρχή!
STOLISVAGGELIS

θα ξεχωρίσει φυσικά η βράβευση του Παύλου Γιαννακόπουλου από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στο ημίχρονο της βραδιάς. Υποσχόμαστε ότι θα είναι υπερθέαμα αυτό που θα δουν όσοι θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ", ανέφερε και επεσήμανε:

" Θα είναι εντυπωσιακό το show. Θα γίνουν πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει στο video. Η παρουσίαση θα γίνει με video πάνω στην επιφάνεια του αγωνιστικού χώρου. Είμαι βέβαιος πως η σειρά των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσει θα είναι εξίσου εντυπωσιακή. Εύχομαι όσοι βρεθούν αύριο στο ΟΑΚΑ να απολαύσουν ό,τι γίνει στο ΟΑΚΑ".

Ερωτώμενος για το τι σημαίνει "συνέχεια" σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, ο Ηλίας Κατσογιάννης απάντησε: " Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι τιμά τις προσωπικότητες που έχουν προσφέρει. Πριν από έξι χρόνια είχαμε κάνει μια μεγάλη εκδήλωση για την απόσυρση της φανέλας του Φραγκίσκου. Η αρχή έχει γίνει. Κάτω από την ομπρέλα του "Honouring Our Legacy" θα γίνουν πολλές δράσεις στο μέλλον. Δεν θα ήθελα να γίνω πιο συγκεκριμένος. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα γιατί σίγουρα θα ξεχάσω κάποιον, βέβαιο είναι όμως ότι στο μέλλον όλοι θα τιμηθούν όπως τους αξίζει".

Διαμαντίδης: "Πάνω απ όλα άνθρωπος ο κ. Παύλος"

Το "Honouring Our Legacy" είναι μόνο η αρχή!
STOLISVAGGELIS

θέλω να πω ότι είναι μεγάλη τιμή ότι ο κόσμος με επέλεξε στην καλύτερη πεντάδα. Ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού που εκτίμησε την προσφορά των παικτών που βραβεύονται. Αύριο οι φίλοι της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να δουν μεγάλες φιγούρες της ομάδας", ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το γεγονός πως φέτος είναι η τελευταία του χρονιά με την πράσινη φανέλα, ανέφερε:

" Κάθε χρονιά που ξεκινάει είναι γεμάτη προκλήσεις. Για μένα σίγουρα το αυριανό είναι μεγάλη τιμή και χαρά, αλλά ξεχωριστά από αυτό, η ομάδα έχει πάντα υψηλούς στόχους. Είμαι χαρούμενος που ως μέλος του Παναθηναϊκού μπορώ να διεκδικώ και να κατακτώ τίτλους. Αύριο θα είναι μια πάρα πολύ ωραία εκδήλωση. Πέραν αυτού, η χρονιά που ξεκινάει είναι απαιτητική, θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και στο τέλος θα δούμε".

Πως σκέφτεται το μέλλον του στον σύλλογο; " Δεδομένης της απόφασης που έχω πάρει, δεν σκέφτομαι κάτι άλλο, πέραν του πως θα εξελιχθεί αυτή η χρονιά. Θέλω να είμαι υγιής για να βοηθήσω την ομάδα. Το τι θα γίνει αργότερα, θα το δούμε", σχολίασε ενώ ολοκλήρωσε μιλώντας για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος " πάντα όταν με έβλεπε, με ρώταγε τι έκαναν οι γονείς μου. Από εκεί καταλαβαίνετε τι άνθρωπος είναι".

Φώτσης: "Ο κ. Παύλος έκανε πράξη τις επιθυμίες του"

Το "Honouring Our Legacy" είναι μόνο η αρχή!
STOLISVAGGELIS

Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα σε αυτούς τους παίκτες. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο και τους παράγοντες, που κάνουν τόσο καλή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο για μένα αλλά για όλους τους παίκτες που έχουν περάσει από εδώ. Πάντα δίναμε το 100% και είμαστε χαρούμενοι που ο κόσμος το βλέπει αυτό, μας συμπαραστέκεται και ο κόσμος συνεχίζει να είναι δίπλα μας", για να πει εν συνεχεία πως " δεν έχω κάνει κάποιο πλάνο για το μέλλον. Θέλω να πετύχουμε τους στόχους τη φετινή χρονιά. Όταν έρθει η στιγμή αυτή, θα δούμε...".

Σε ερώτηση που του έγινε για τη σχέση που είχε με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, απάντησε: " Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ο πολύς κόσμος που δεν τον έχουν ζήσει στέκονται στα λεφτά. Ποτέ όμως δεν το έβλεπε έτσι, σαν μια επιχείρηση ή επένδυση. Την επιθυμία του την έκανε έργο, βρισκόταν και βρίσκεται πάντα δίπλα μας. Μας έβλεπε όλους σαν παιδιά του. Προσπαθούσε ως άνθρωπος να μας βοηθήσει μιλώντας μας".

Αλβέρτης: "Όλοι κάτω από τον Παναθηναϊκό"

Το "Honouring Our Legacy" είναι μόνο η αρχή!
STOLISVAGGELIS

Ο εμβληματικός αρχηγός του "τριφυλλιού" ξεκίνησε τις δηλώσεις του επισημαίνοντας: " Ο καθένας που αγωνίζεται στην ομάδα για κάποια χρόνια με έντονες χαρές και στιγμές δημιουργεί δεσμούς και φιλίες που αντέχουν στον χρόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, βλέποντας παλιούς συναθλητές τα συναισθήματα να είναι πολύ όμορφα. Νιώθεις σα να μην πέρασε μια μέρα, κι ας άσπρισαν τα μαλλιά μας.

Είναι τιμή η αυριανή εκδήλωση για εμάς, αλλά και για άλλα παιδιά που έδωσαν πάρα πολλά σε αυτή την ομάδα και έγραψαν τη δική τους ιστορία. Αυτό δείχνει το μεγαλείο της ομάδας του Παναθηναϊκού, που δείχνει ότι αναγνωρίζει και τιμά τους ανθρώπους που τη βοήθησαν να φτάσει εδώ που έχει φτάσει. Ελπίζω όλοι να απολαύσουμε σε ένα κλίμα συγκίνησης και χαράς την εκδήλωση.

Είναι ιδιαίτερη χαρά να βλέπω να τιμάται ο Παύλος Γιαννακόπουλος, όπως του αξίζει. Ξέρουμε πολύ καλά πως είναι ένας παράγοντας που έδωσε πολλά όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά και γενικότερα στον ελληνικό αθλητικό. Έχω την τύχη να έχω παίξει με όλα τα παιδιά της πεντάδας. Για μένα είναι σα να μην πέρασε μια μέρα. Ελπίζω να απολαύσουμε όλοι την αυριανή βραδιά", για να προσθέσει πως "το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε εδώ και βλέπουμε ο ένας τον άλλον, γιορτάζουμε μαζί και βρισκόμαστε κάτω από την "ομπρέλα" του Παναθηναϊκού".

Το "Honouring Our Legacy" είναι μόνο η αρχή!
STOLISVAGGELIS

Θα ήταν αδικία να επιλέξω κάποιον. Πολυτιμότερος παίκτης είναι ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του. Κι αυτό γιατί ό,τι κι αν είχαμε εμείς στο μυαλό μας, δεν θα γινόταν δίχως τις δράσεις και την αγάπη του κόσμου. Έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε ωραίες στιγμές και συγκινήσεις".

Σε ερώτηση για τον κοινό παρονομαστή των επιτυχιών της ομάδας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, είπε: " Όταν ήρθα στην ομάδα, παίζαμε ακόμη στον "Τάφο του Ινδού". Το θέμα είναι πως φτάνει η ομάδα σε μια επιτυχία. Ο κοινός παρονομαστής είναι η αγάπη των ανθρώπων που τη διοικούν και οι συνθήκες που δίνονται στους αθλητές για να καταφέρουν αυτά που έχουν καταφέρει. Ξεκινάμε από τον Παναθηναϊκό ως παρονομαστή και τα υπόλοιπα είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Είναι μια κληρονομιά που περνάει από γενιά σε γενιά. Υπάρχουν στιγμές και ιστορίες που έχουν χαρακτεί στο μυαλό μας. Κάποιες λέγονται και κάποιες άλλες όχι", ενώ σε ερώτηση για τη σημασία της δουλειάς που γίνεται στις Ακαδημίες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είπε:

" Θα ήταν ένα παράσημο της προσπάθειας που κάνουν όλοι στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Θα είναι σημαντικό να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτός είναι ο στόχος, να μπούμε σε μια διαδικασία παραγωγής που θα αποδώσει καρπούς", και πρόσθεσε:

" Θα ήταν ενδιαφέρον να φτιάχναμε κάποια στιγμή τη δωδεκάδα των παικτών που έχουν περάσει από τον Παναθηναϊκό και να τους βλέπαμε να παίζουν".

Τέλος αναφερόμενος στον Παύλο Γιαννακόπουλο είπε: " Το θέμα είναι πως ζει ο καθένας κατά τη διάρκεια της σεζόν, πόσο τον νοιάζει να είναι η ομάδα εκεί που πρέπει. Ο κύριος Παύλος ήταν πάντα εκεί. Ζούσε και ανάπνεε να βλέπει την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν έλειψε ούτε μέρα. Γι αυτό η ομάδα κρατήθηκε σε τόσο υψηλό επίπεδο. Η αγάπη είναι αυτή που έκανε κάτι να μεγαλουργήσει και να προοδεύσει".

Βράνκοβιτς: "Ποτέ δεν ένιωσα ξένος"

Το "Honouring Our Legacy" είναι μόνο η αρχή!
STOLISVAGGELIS

θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και βλέπω τους παλιούς μου συμπαίκτες και τόσο σπουδαίους παίκτες του Παναθηναϊκού. Είναι ιδιαίτερη τιμή που με διάλεξε ο κόσμος να βρίσκομαι εδώ. Το να είσαι ο καλύτερος σέντερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού είναι κάτι ιδιαίτερο. Κάποιες φορές μπορεί να μην παίζεις καλά, αλλά είναι ωραίο να βλέπεις ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι προσπαθείς", ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν περίμενε πως θα ζήσει μία τέτοια στιγμή με τον Παναθηναϊκό, είπε:

" Όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, έπαιζα για τη Γιουγκοσλαβία. Όταν ήρθα, ο Φραγκίσκος ήταν μόλις 17 ετών. Ήταν καλός και επιθετικά και αμυντικά. Ήμουν σίγουρος ότι θα γίνει μεγάλος παίκτης. Θυμάμαι ότι δούλευε πολύ σκληρά, ήταν δουλευταράς. Ήταν σπουδαίο ταλέντο, αλλά χωρίς τη δουλειά που έκανε δεν θα είχε τέτοια εξέλιξη".

Αναφερόμενος στις σχέσεις που είχε εδώ και δύο δεκαετίες με τους ανθρώπους των "πρασίνων" σχολίασε: " Πρώτα απ όλα, όταν παίζεις μπάσκετ πρέπει να είσαι επαγγελματίας. Ποτέ όμως δεν ένιωσα ξένος. Είχα τρομερή στήριξη από όλους στην ομάδα, ειδικά από την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό και πήγα στο ΝΒΑ, πάντα προσπαθούσα να διατηρώ επαφές με τους ανθρώπους της ομάδας".

Ενώ για το αν θυμάται το Παρίσι και την τάπα στον τελικό με την Μπαρτσελόνα, απάντησε πως " ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της καριέρας μου. Προσπαθήσαμε τότε κάποιες φορές να πάρουμε το τρόπαιο, αλλά χάναμε στους ημιτελικούς. Η τάπα ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο και συναισθηματικό για μένα. Ήταν η κορυφαία στιγμή. Θυμάμαι τα πάντα, από τη στιγμή που ήμασταν στην επίθεση, που άρχισα να τρέχω και δόξα τω Θεώ τον πρόλαβα", για να κλείσει αναφερόμενος στον Παύλο Γιαννακόπουλο:

" Η πρώτη μας κουβέντα ήταν πως θέλει να φτιάξει μια μεγάλη ομάδα. Ήταν πάντα μαζί μας, είτε παίζαμε καλά είτε όχι. Αν δεν παίζαμε καλά, προσπαθούσε να μας εμψυχώσει, να μας πει κάτι καλό. Η οικογένειά του συνέχισε να στηρίζει αυτή την ομάδα και να την κρατάει σε υψηλό επίπεδο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ