ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τι τύπος είναι ο Κένι Γκάμπριελ;

Τι τύπος είναι ο Κένι Γκάμπριελ;

Ο Κένι Γκάμπριελ ήρθε για να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό Superfoods στη θέση "4", μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Τζέιμς Γκιστ. Αλήθεια, τι τύπος είναι ο 27χρονος φόργουορντ όταν αφήνει το παρκέ;

Μέσα σε μερικές ημέρες ο Κένι Γκάμπριελ έκανε τη διαδρομή "απογοήτευση - ενθουσιασμός". Από τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στη Λοκομοτίβ Κουμπάν στη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό Superfoods. Αντίστοιχα, από το EuroCup μεταπήδησε στην EuroLeague. Ή, καλύτερα, επέστρεψε σε αυτή αφού πέρσι πήρε την πρώτη γεύση από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με τη φανέλα της Καρσίγιακα.

Γιατί έληξε τόσο άδοξα η συνεργασία του με τη ρωσική ομάδα; Αφενός γιατί είχε το μεγαλύτερο συμβόλαιο (ύψους 800.000 δολαρίων), οπότε υπήρχε εξαρχής αυξημένη πίεση για να αποδώσει, αφετέρου επειδή αποτέλεσε επιλογή του Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα αποχώρησε. Όλα αυτά βέβαια ουδόλως απασχόλησαν το "τριφύλλι", που εκμεταλλεύτηκε την περίσταση για να πάρει έναν παίκτη που μπορεί να το βοηθήσει άμεσα.

Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του 27χρονου φόργουορντ, που ουδεμία σχέση έχει με τον Τζέιμς Γκιστ , διαβάστε τις προηγούμενες ημέρες από τον Στέφανο Τριαντάφυλλο. Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το προφίλ του χαρακτήρα του. Πως συμπεριφέρεται όταν αφήνει το παρκέ, πως περνάει τον ελεύθερο χρόνο του, αλλά και πως διαχειρίστηκε όλες τις άσχημες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στην αρχή της καριέρας του.

Έχοντας "βγει" από ένα πολύ καλό κολεγιακό πρόγραμμα (Auburn), δεν υπήρχαν αμφιβολίες περί των αγωνιστικών του ικανοτήτων. Αυτό που δεν του... πήγε πάντως ήταν η πρώτη επαγγελματική του εμπειρία, που τον βρήκε να κάνει το ταξίδι: Ισραήλ - Κύπρος - Νέα Ζηλανδία. Ακόμη κι έτσι όμως, το Ρέθυμνο τον εμπιστεύτηκε. Βασικά δεν τον εμπιστεύτηκε απλά. Του έδειξε πόσο πολύ τον πιστεύει, προσφέροντάς του διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Κίνηση - ματ, όπως αποδείχθηκε.

Ο ασίσταντ κόουτς των Κρητικών και υπεύθυνος για το φιλτράρισμα των ξένων παικτών, Σταύρος Μυκονιάτης, θυμάται μέσω του Sport24.gr πως " είχε έρθει αργά στην ομάδα, δεν ήταν από τις πρώτες ημέρες προετοιμασίας. Παρότι είχαμε συμφωνήσει με τον παίκτη πολύ νωρίς, δεν ήρθε αμέσως. Κι αυτό γιατί γέννησε η γυναίκα του και καθυστέρησε να φτάσει στην Ελλάδα. Νομίζω ενσωματώθηκε κάπου στα μισά της προετοιμασίας. Ομολογώ πως ήρθε λίγο απροετοίμαστος ψυχολογικά και αγωνιστικά".

Παρά την αρχική αμφισβήτηση, τόσο αυτός όσο κι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ρέθυμνο, Κωστής Ζομπανάκης, έδειξαν την εμπιστοσύνη τους. Ξανά. Του έδωσαν το απαραίτητο διάστημα προσαρμογής στα νέα δεδομένα και μετά... όλα είναι ιστορία. " Δυσκολεύτηκε στην αρχή στην ομάδα, αλλά αυτό που τον ακολουθούσε από το κολέγιο δεν μπορούσε να μην το δείξει. Είχε ταλαιπωρηθεί απλά στην πρώτη του χρονιά και προφανώς ήταν επηρεασμένος από αυτό. Ήταν αρκετά μαζεμένος, περιοριζόταν στα πιο απλά. Κι όπως φάνηκε, του βγήκε σε καλό".

Με βάση τα παραπάνω, θα ρωτούσε κανείς γιατί το Ρέθυμνο του εμπιστεύτηκε διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Η απάντηση είναι απλή κι αφορά στο γεγονός πως " γενικότερα η φιλοσοφία του συλλόγου είναι τέτοια. Παίρνουμε ρίσκο με αρκετούς παίκτες, γνωρίζοντας πάντα πως στην πρώτη τους χρονιά μετά το κολέγιο θα δυσκολευτούν -οι περισσότεροι- να προσαρμοστούν. Τέτοια περίπτωση ήταν κι ο Κένι. Μόλις βρήκε ηρεμία στο Ρέθυμνο, έδειξε το ταλέντο του".

Αλήθεια όμως, τι τύπος είναι ο Κένι Γκάμπριελ κάθε φορά που αφήνει τα παρκέ; Ο Σταύρος Μυκονιάτης απάντησε πως " είναι οικογενειάρχης, έχει δύο παιδιά τα οποία αγαπάει πολύ και φροντίζει να περνάει χρόνο μαζί τους. Δεν ξέρω αν θα τα πάρει μαζί στην Αθήνα, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα. Τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος. Έχει χαμηλό προφίλ, είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ