ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Θανάσης Γιαννακόπουλος: Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον "Τυφώνα"

Θανάσης Γιαννακόπουλος: Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον "Τυφώνα"

Ο «τυφώνας» δεν είναι πια μαζί μας και το Sport24.gr παρουσιάζει πέντε από τις κορυφαίες στιγμές που η «τρέλα» του χτύπησε… πράσινο.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, αλλά και ολόκληρη την Παναθηναϊκή οικογένεια. Ο «Τυφώνας» με την απώλειά του δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στον Ελληνικό αθλητισμό, αλλά παράλληλα αφήνει πίσω του μια τεράστια κληρονομιά. Μέρος αυτής της κληρονομιάς η… ρομαντική του τρέλα, που τον έκανε πασίγνωστο στα πέρατα του κόσμου.

Ιστορίες από την εκρηκτική του ζωή στον Παναθηναϊκό χιλιάδες. Άλλες λέγονται και άλλες όχι. Και κάποιες από αυτές που λέγονται είτε είναι…. καμουφλαρισμένες, είτε με μικρές παραλλαγές. Το Sport24.grεπιχειρεί να παρουσιάσει έναTOP-5 της Παναθηναϊκής «τρέλας» που σημάδεψε τον μεγάλο Θανάση Γιαννακόπουλο.

ΟΙ... ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Δεν είναι μυστικό πως ο άνθρωπος που μύησε τον Θανάση Γιαννακόπουλο, αλλά και τα αδέλφια του στον… Παναθηναϊκό δεν ήταν άλλος από τον πατέρα του. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο πρεσβύτερος, όμως δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να βλέπει τους γιους του να αμελούν τα διαβάσματά τους, αλλά δεν ήθελε παράλληλά να τους στερεί το γήπεδο και τον αγαπημένο τους Παναθηναϊκό. Γι αυτό τον λόγο τόσο ο Θανάσης, όσο και οι Παύλος και Κώστας κάθε φορά πριν πάνε στο γήπεδο έδιναν... γραπτές εξετάσεις στον πατέρα τους και αν… έπιαναν υψηλούς βαθμούς τότε ξεκίναγαν οικογενειακώς για το γήπεδο.

ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν αποφασισμένος να κάνει τον Παναθηναϊκό την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Για να το πετύχει θα έπρεπε να φέρει τους καλύτερους. Και δεν έχασε χρόνο, στοχεύοντας κατευθείαν στον μεγάλο Νίκο Γκάλη. Όλες οι μεγάλες ομάδες ήθελαν τον κορυφαίο παίκτη να τον κάνουν δικό τους, αλλά Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος με συνοπτικές διαδικασίες δεν άφησαν στον «Gangster» περιθώριο για δεύτερες σκέψεις.

Μάλιστα η συμφωνία ουσιαστικά επισημοποιήθηκε σε γνωστό εστιατόρια της Νέας Κρήνης στην Καλαμαριά, όπου ακόμα δεν έχουμε μάθει σχεδόν… τίποτα για τα πραγματικά περιστατικά εκείνου του πλουσιοπάροχου γεύματος. Και τον ρόλο που έπαιξε οι Θανάσης και Παύλος Γιαννακόπουλος.

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ

Μια από τις πιο πολύκροτες και εντυπωσιακές μεταγραφές στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού είναι αυτή του Ντομινίκ Ουίλκινς. Οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε μεταγραφική «βόμβα» που θα… ταρακουνούσε συθέμελα το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία με ένα εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ, τον Ντομινίκ Ουίλκινς και η συμφωνία κρεμόταν σε μια… κλωστή.

Η πρόταση του «τριφυλλιού» ήταν εξωπραγματική για τα δεδομένα του καλοκαιριού του 1995, αλλά και η… αντιπρόταση από την άλλη άκρη του Ατλαντικού ακόμα περισσότερο. Τότε Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος πραγματοποίησαν μια … μυστική συνάντηση με τους λόγους να είναι… οικονομικοί. Ουδείς έμαθε τι συζητήθηκε ακριβώς. Μόνο οι δυο τους. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι πως ο Ντομινίκ Ουίλκινς μετά από λίγο ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού.

ΞΕΣΠΙΤΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΝΤΟΜΙΝΙΚ

Το βράδυ που επισφραγίστηκε η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Ντομινίκ Ουίλκινς ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δεν το ξέχασε ποτέ. Περασμένες 12 το βράδυ όταν το τηλέφωνο του παράγοντα του «τριφυλλιού» χτύπησε στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη. Στην άλλη άκρη της γραμμής ο Έλληνας εκπρόσωπος του Ντομινίκ Ουίλκινς, Τζον Τάρκας, ο οποίος ενημέρωνε πως ο Ουίλκινς είχε υπογράψει και είχε στείλει το συμβόλαιό του.

« Ξέρεις που είναι το σπίτι μου στην Βουλιαγμένη; Σε περιμένω τώρα με το συμβόλαιο» είπε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και όταν ο Έλληνας ατζέντης έφτασε στο σπίτι, σχεδόν δύο ώρες αργότερα, βρήκε τον Θανάση να τριγυρνάει στον δρόμο και να τον περιμένει για να μην… χαθεί. Αυτή ήταν η τρέλα του!!!

ΕΝΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ FINAL FOUR ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Παραμονές του ημιτελικού του Final Four της Αθήνας το 2007, με τον Παναθηναϊκό να ετοιμάζεται πυρετωδώς για το προτελευταίο εμπόδιο στον δρόμο για το τέταρτο ευρωπαϊκό. Η Ταουγκρές ήταν ο πρώτος αντίπαλος και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε να αντιμετωπίσει δύο σοβαρά προβλήματα. Τους τραυματισμούς του Κώστα Τσαρτσαρή αλλά και του Θανάση Γιαννακόπουλου στην μέση.

Δύσκολες καταστάσεις και οι δύο με τον «τυφώνα» να μην σηκώνει κουβέντα. « Κάντε μου ενέσεις για να είμαι έτοιμος για τον ημιτελικό» φώναζε και ξαναφώναζε στους γιατρούς της ομάδας. « Τα παιχνίδια τουFinal-4 δεν τα χάνω» έλεγε με τη σοβαρότητα της κατάστασης πάντως να είναι τέτοια που το ιατρικό επιτελείο της ομάδας θεωρούσε χλωμή την συμμετοχή και του «Τσάρι» και του Θανάση. Τελικά, σιγά μην το έχανε…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ