ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Τζέισον Καπόνο

Τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Τζέισον Καπόνο

Ποιος είναι ο "σεσημασμένος δολοφόνος" Τζέισον Καπόνο; Το Sport24.gr παρουσιάζει τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν.

Το δίπλωμα ιστορίας, η λαμπρή καριέρα στο κολέγιο, η στιγμή που έγινε ο πιο εύστοχος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ από το τρίποντο και το επάγγελμα που θέλει να κάνει όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

1) Γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 1981 στο Λονγκ Μπιτς (συντοπίτης του Μάικ Μπατίστ) της Καλιφόρνια. Το μεσαίο του όνομα είναι Άλαν.

2) Έχει ρίζες από τη Χαβάη και την Πορτογαλία!

3) Φοίτησε στο γυμνάσιο Αρτέσια, όπου έσπασε όλα τα ρεκόρ που κατείχαν επί σειρά ετών τα αδέρφια Ο'Μπάνον. Ο Εντ Ο'Μπάνον έπαιξε κάποτε στο Ηράκλειο. Ένα από αυτά ήταν και οι 52 πόντοι που σημείωσε σε ένα και μόνο παιχνίδι.

4) Φοίτησε στο τοπικό UCLA, ένα από τα ιστορικότερα κολέγια του ΝΒΑ. Στους "Μπρούινς" ήταν συμπαίκτης με τους Νταν Γκάτζουριτς, Τζερόμ Μοϊζό και Ματ Μπαρνς που επίσης έπαιξαν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

5) Διέγραψε μια αξιοσημείωτη κολεγιακή καριέρα στο κολέγιο με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία του NCAA! Τέλειωσε την καριέρα του ως ο 3ος καλύτερος σκόρερ της ομάδας, πίσω από τον Ντον ΜακΛέιν (2.608) και... κάποιον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (2.235). Σημείωσε σε τέσσερα χρόνια 2.095 πόντους.

6) Είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία των "Μπρούινς" που α) ξεκίνησε βασικός σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας ως φρέσμαν (πρωτοετής) μετά τον Ερλ Ουάτσον, β) αναδείχτηκε τέσσερις φορές μέλος της καλύτερης ομάδας της περιφέρειας (All-Pac 10) και γ) τέλειωσε και τις τέσσερις σεζόν ως πρώτος σκόρερ της ομάδας.

7) Το προσωπικό του ρεκόρ στο κολεγιακό πρωτάθλημα ήταν οι 44 πόντοι κόντρα στο Ουάσινγκτον Στέιτ.

8) Αποφοίτησε από το UCLA με πτυχίο ιστορίας

9) Επιλέχτηκε στο δεύτερο γύρο του ντραφτ (Νο31) από τους Κλήβελαντ Καβαλίερς το 2003.

10) Ένα χρόνο μετά "μετακόμισε" στους Μπόμπκατς μέσω του εξπάνσιον ντραφτ. Έγραψε ιστορία μάλιστα σημειώνοντας όχι το πρώτο τρίποντο, αλλά το πρώτο... κόψιμο στην ιστορία της νεοσύστατης ομάδας.

11) Έχει κερδίσει δύο φορές τον διαγωνισμό τριπόντων σε All-Star Weekend.

12) Την πρώτη φορά που κέρδισε (2007) έπαιξε στον τελικό απέναντι στους Ντιρκ Νοβίτσκι και Γκίλμπερτ Αρίνας. Σημείωσε 24 πόντους στον τελικό, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών που ανήκε στον Μαρκ Πράις.

13) Έχει αναδειχτεί δύο χρονιές ο πιο εύστοχος παίκτης του ΝΒΑ!

14) Την πρώτη με το εκπληκτικό 51.4%, που αποτελεί το 4ο καλύτερο ποσοστά (για μια σεζόν) στην ιστορία. Το καλύτερο είναι το 52.4% του Στιβ Κερ

15) Στις 25 Νοεμβρίου του 2007, στην 250η προσπάθεια της καριέρας του για τρίποντο, έγινε ο πιο εύστοχος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ! Εκείνη την ημέρα είχε 46.1% ρεκόρ καριέρας. Έκτοτε αυτό το νούμερο έπεσε και ο Στιβ Κερ κοιμάται ήσυχος.

16) Είναι παντρεμένος με την Άσλεϊ Κλάιν, κόρη του παλιού παίκτη του φούτμπολ Τόνι Κλάιν. Έχουν δύο κόρες.

17) Όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση θέλει να ασχοληθεί με τα μεσιτικά ή να γίνει επαγγελματίας παίκτης του γκολφ, το οποίο είναι και το αγαπημένο του χόμπι.

18) Συνολικά στο ΝΒΑ έχει αγωνιστεί στους Καβαλίερς, στους Μπόμπκατς, στους Χιτ, στους Ράπτορς, στους Σίξερς και στους Λέικερς. Έχει παίξει συνολικά 509 ματς, εκ των οποίων τα 87 ματς ως βασικός.

19) Αγαπημένες του σειρές είναι τα "Φιλαράκια" και το CSI, ενώ οι αγαπημένες του ταινίες είναι το "Wedding Crashers" και το "Cinderella Man".

20) Το συγκρότημα που λατρεύει είναι το Colpla και το φαγητό που ξεχωρίζει το σούσι.

21) Δεν έχει τατουάζ, ούτε κάποια "ιεροτελεστία" πριν τα παιχνίδια, με εξαίρεση το γεγονός ότι τρώει συγκεκριμένη ώρα και κοιμάται πάντα για μεσημέρι.

22) Το 2001 ήταν μέλος της εθνικής ομάδας Νέων των ΗΠΑ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Ήταν συμπαίκτης με τους Κάρλος Μπούζερ, Καρόν Μπάτλερ, Νικ Κόλισον, Κρις Ντουχόν, Ρέτζι Έβανς και Τζαμίρ Νέλσον

23) Έχει ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ τους 29 πόντους (14/12/2007) κόντρα στους Πέισερς, τα 6 τρίποντα (3 φορές), τα 11 ριμπάουντ (2 φορές) και τις 8 ασίστ (με αντίπαλο τους Ουίζαρντς).

24) Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του ήταν το 2006-2007 όταν είχε 10.9 πόντους με 51% στο τρίποντο σε 26 λεπτά συμμετοχής. Τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο, έχει παίξει μόλις 51 ματς λόγω τραυματισμών, με μικρούς μέσους όρους σε πόντους και λεπτά συμμετοχής.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ