ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Συρίγος για το Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε: "Μετράει διπλά και τριπλά αυτή η νίκη"

Συρίγος για το Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε: "Μετράει διπλά και τριπλά αυτή η νίκη"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρμπαχτσε, τονίζοντας ότι είναι μία νίκη με διπλή και τριπλή σημασία λόγω των συνθηκών.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία σπουδαία νίκη επί της Φενέρμπαχτσε με 81-78 για την 14η αγωνιστική της EuroLeague, κάνοντας ακόμα ένα σημαντικό βήμα οχτάδας. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 τη νίκη των "πράσινων", τονίζοντας ότι έχει διπλή και τριπλή σημασία επειδή ήρθε σε ένα παγωμένο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, ενώ στάθηκε και στην εξάρτηση του Παναθηναϊκού από τον Καλάθη.

Ο Γιώργος Συρίγος τόνισε αρχικά: " Είναι ένα παιχνίδι που μας έδωσε πάρα πολλά και για τον Παναθηναϊκό μετράει διπλά και τριπλά το γεγονός ότι με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, αλλά κυρίως με την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου που επέτρεψε στον οποιονδήποτε να πιστέψει ότι δεν θα μπορέσει να βρει τον ρυθμό του, δεν μπορούσε να βρει ενέργεια από τον κόσμο του, πήρε τη νίκη, αντέτρεψε την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά έχει παίξει με την φωτιά".

Στην συνέχεια ο Γιώργος Συρίγος τόνισε: " Ο Παναθηναϊκός όσον αφορά την αφοσίωσή του στην άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν μία άλλη ομάδα. Δεν γίνεται να αφήνεις το παιχνίδι της συνεργασίας της Φενέρ, γιατί της δίνεις ρυθμό και αυτοπεποίθηση όπως στο πρώτο ημίχρονο. Γιατί στο κρύο ο γήπεδο θέλει να επιβάλλει συνθήκες κλεφτοπόλεμου. Η άμυνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανεπαρκέστατη. Την άφησε ο Παναθηναϊκός να βρει αυτοπεποίθηση.

Το γεγονός ότι αυτός ο Παναθηναϊκός, κρύος, χωρίς ψυχολογία, με τον αντίπαλο να νιώθει ότι μπορεί να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα, αυτό που πέτυχε στην τρίτη περίοδο μετράει διπλά και τριπλά.

Εκεί που ο Παναθηναϊκός έχει βάλει το τρένο στις ράγες και θέλει να κάνει δύο βηματάκια για να τελειώσει (74-61 στο 33'). Αποδείχθηκε όμως ότι απέναντι σε μία τόσο σκληρή ομάδα, μία ομάδα που δεν είχε τίποτα να χάσει, άδεια από ενέργεια που της έφυγε το άγχος.

Ο Παναθηναϊκός δε μπορεί να λειτουργήσει σε βάθος χρόνου χωρίς τον Νικ Καλάθη στο τέλος του παιχνιδιού. Η Φενέρ τον οδήγησε στα ένστικτά του, τον εγκλώβισε σε καταστάσεις οργανωμένης άμυνας και εκεί σε βάθος χρόνου χωρίς τον ηγέτη του, πόσο μάλλον από την στιγμή που το δίδυμο Ράις-Φρεντέτ σε τέτοιες καταστάσεις είναι παντελώς αδοκίμαστο. Το -13 το έκανε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο όριο".

Κλείνοντας, ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε σχετικά με την τελευταία φάση του αγώνα και το φάουλ του Ράις στον Ντε Κολό που δεν καταλογίστηκε: " Βεβαίως έχει γίνει φάουλ, αλλά με βάση την δική μου οπτική γωνία δε μπορούσε να σταθούμε σε ένα μη σφύριγμα στην τελευταία φάση. Είναι φάουλ, αλλά δε μπορούμε να σταθούμε σε μία τέτοια φάση στο τελευταίο δευτερόλεπτο και να πούμε "έγκλημα, κλοπή". Καταλαβαίνω ότι κάποιος θα πει "μα, είναι φάουλ", αλλά τα φάουλ αυτά είναι άλλων συνθηκών. Ας τα προσπεράσουμε λοιπόν για να είμαστε δίκαιοι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ