ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Συρίγος για το Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές: "Πολλαπλά οφέλη και μηνύματα"

Συρίγος για το Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές: "Πολλαπλά οφέλη και μηνύματα"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103.3 τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αναντολού Εφές, τονίζοντας τον ρόλο που έπαιξε σε αυτή ο αναγεννημένος Παπαγιάννης.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στα θετικά αποτελέσματα στην EuroLeague, επικρατώντας με 86-70 της Αναντολού Εφές για την 6η αγωνιστική της διοργάνωσης. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103.3 την εμφάνιση και τη νίκη των "πράσινων", τονίζοντας τον ρόλο που έπαιξαν σε αυτή οι Παπαγιάννης και Ράις.

" Ήταν μία νίκη με πολλαπλά οφέλη και μηνύματα" σχολίασε αρχικά ο Γιώργος Συρίγος, για να προσθέσει: " Ο Παπαγιάννης ήταν έτοιμος, με το μυαλό κουρδισμένο. Τρία παιχνίδια ήταν εκτός ροτέισον. Και ξέρουμε ότι πρόκειται για ένα παιδί που ψυχολογικά μπορέι να αποδειχθεί εύθραυστο. Μπαίνει μέσα λοιπόν μετά από τρία παιχνίδια που ήταν εκτός και είναι ο άνθρωπος που έλειπε εκείνη τη στιγμή για να κλείσει εκείνη τη στιγμή το καλό σχήμα του Παναθηναϊκού. Χωρίς τον Παπαγιάννη δεν έκλεινε αυτό το σχήμα.

Ο Παπαγιάννης είχε κουρδισμένο μυαλό. Είπε με τον τρόπο του "θα κερδίσω ξανά την θέση μου και δεν θα την ξαναδώσω σε κανένα'. Μπήκε να τους τσακίσει. Τον βοήθησαν και οι κοντοί και είδαμε αυτό".

Ακολούθως ο Γιώργος Συρίγος αποθέωσε τον Ταϊρίς Ράις και την προσήλωση που έδειξε στην άμυνα: " Απόψε ο Ράις δεν έσπαγε απλώς σκριν, έμπαινε με το κεφάλι. Ξέρουμε ότι μπορεί να το κάνει, αλλά δε μπορεί να το κάνει σε βάθος εννέα μηνών. Λες και ήταν Απρίλιος ή Μάιος όπου κρίνονται τίτλοι. Αυτό απελευθέρωσε τον Παπαγιάννη, που ένιωσε ασφάλεια και έπαιξε την άμυνα που μπορεί με βάση το μπόι του και πήρε όλα τα ριμπάουντ. Σήμερα που οι κοντοί ήταν με το μαχαίρι στο στόμα, ό,τι άμυνα και αν έπαιζες από την στιγμή που η πρώτη γραμμή έτρωγες σίδερα, θα ήσουν επαρκής".

Κλείνοντας, ο Γιώργος Συρίγος τόνισε: " Δύο πράγματα ήταν διαφορετικά: Η ένταση και η συγκέντρωση. Μπήκε ο Ράις κουρδισμένος ότι πρέπει να κάνει την δουλειά που δε μπορεί να κάνει άλλος. Αυτόματα, όλα τα υπόλοιπα άρχισαν να πηγαίνουν στην θέση τους.

Απαλλάχθηκε ο Καλάθης, που με λιγότερο βάρος στην άμυνα, είχε καθαρότερο μυαλό στην επίθεση. Οι ενδιάμεσοι, Τζόνσον και Παπαπέτρου, έδωσαν ρεσιτάλ στην άμυνα αδύνατης πλευράς, στο τρανζίσιον, στα μπλοκ άουτ, στην σκληράδα. Όταν η ομάδα βοηθάει και τους παίκτες που θέλουν αυτοπεποίθηση, τότε κολλάνε όλα τα κομμάτια".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου στο Sport24 Radio 103.3:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ