ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Συρίγος για Παναθηναϊκό: "Ρεσιτάλ αφερεγγυότητας και ασοβαρότητας"

Συρίγος για Παναθηναϊκό: "Ρεσιτάλ αφερεγγυότητας και ασοβαρότητας"
EUROKINSSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103.3 την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μπαρτσελόνα, τονίζοντας ότι οι "πράσινοι" πλήρωσαν τα λάθη που έκαναν όταν ξέφυγαν στο σκορ.

Ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε στο τέλος του αγώνα με τη Μπαρτσελόνα, γνωρίζοντας την ήττα με 81-92. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 την ήττα των "πράσινων", τονίζοντας ότι έδωσαν ρεσιτάλ αφερεγγυότητας, πληρώνοντας την ανισορροπία που έχουν στις θέσεις των γκαρντ.

Αναλυτικά το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

" Ο Παναθηναϊκός έδωσε το μεγαλύτερο ρεσιτάλ αφερεγγυότητας, ασοβαρότητας και ελλείψεως δεύτερης σκέψης την φετινή σεζόν. Παίζεις με τη Μπαρτσελόνα, μία ομάδα που μπορεί σε δύο λεπτά να σε κατασπαράξει, όπως έγινε στο τέλος αφού έδωσε ένα εκατομμύριο δικαιώματα, είσαι άριστος τακτικά στο πρώτο ημίχρονο, έχεις κάνει υπέρβαση σε όλους τους τομείς και μόνο 1-2 λαθάκια.

Αυτό που έγινε σε δύο περιπτώσεις με την διαφορά στους 11 πόντους, όταν ο Παναθηναϊκός έχει μομέντουμ και αργότερα στην πρώτη αντίδραση της Μπαρτσελόνα που ο Παναθηναϊκός πάλι ξέφυγε με 10 πόντους δεν μπορεί να γίνονται σε αυτό το επίπεδο από αυτή την ομάδα κόντρα σε αυτό τον αντίπαλο.

Τέσσερις επιλογές του Παναθηναϊκού όταν προηγείται με 11 δεν γίνονται ούτε στο εφηβικό. Δεν γίνεται όταν έχεις δείξει τον δρόμο στο πρώτο ημίχρονο να είναι έλλειψη συγκέντρωσης. Να πούμε ότι κάποιοι είναι επιπόλαιοι; Ισχύει, αλλά στο πρώτο ημίχρονο γιατί ακολούθησα το πλάνο; Να πούμε ότι αυτό το λάθος δημιούργησε ένα ντόμινο; Όλες αυτές οι επιλογές οδήγησαν σε χαμένα ριμπάουντ και στο τέλος καταρρέει το σύμπαν. 'Ολα πήγαν εκεί που τα ήθελε η Μπαρτσελόνα, από τέσσερις τσαπατσούληκες, επιπόλαιες επιθέσεις που σε αυτό το επίπεδο απαγορεύονται.

Τι δείχνουν αυτές οι επιθέσεις; Ότι δεν έχει ισορροπία αυτή η ομάδα. Έχει ποιότητα επιθετικά, είναι η πληρέστερη ομάδα σε αυτό τον τομέα των τελευταίων χρόνων. Έχει όμως τεράστια ανισορροπία στην περιφέρεια έχοντας 3.5 γκαρντ, με 2 από αυτούς να απαγορεύεται να παίζουν μαζί σε αυτό το επίπεδο. Επί της ουσίας αυτή η ιστορία με τα γκαρντ δημιουργεί τεράστιες δυσλειτουργίες. Ο Φρεντέτ και ο Τόμας για παράδειγμα δε μπορούν να παίξουν μαζί, αλλά ο Τόμας είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης - επιθετικά - του Παναθηναϊκού. Λόγω αυτών των πραγμάτων όμως γίνονται εκπτώσεις και δημιουργούνται συνθήκες που τραβούν την ομάδα πίσω, γιατί δε μπορεί να βρεθεί η απαραίτητη χημεία.

Είναι Φλεβάρης και ο Παναθηναϊκός κάνει πράγματα που παραπέμπουν σε Δεκέμβρη. Να δεις ποια σχήματα ταιριάζουν και να πεις στον Τόμας ότι αυτά τα δύο σουτ που πήρε με το που μπήκε στο παρκέ δεν γίνεται να τα πάρεις. Αυτά δεν γίνεται να τα ψάχνεις Φλεβάρη.

Όλο αυτό αποτυπώθηκε στο κορμί του ανεξίτηλα. Κέρδιζε τη Μπαρτσελόνα σε όλα τα επίπεδα. Ήταν πιο δυνατός στο μυαλό, στο κορμί. Πάντα πρώτος στη μπάλα και έτοιμος να θυσιαστεί. Αμυντικά και επιθετικά είχε πάρει στο πρώτο ημίχρονο εννέα στα δέκα. Και από το εννέα στα δέκα έχει κάνει δύο τρίλεπτα-τετράλεπτα που έπεσε στο τέσσερα. Επειδή όμως δεν έχει ισορροπία, αυτά τα τετράλεπτα δεν τον κλονίζουν απλά, παρά τον εκτροχιάζουν. Αυτή είναι η αλήθεια και ήρθε με έναν τρόπο που δε μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς.

Τώρα, δυστυχώς για το ελληνικό μπάσκετ, δεν είναι καν σίγουρη ούτε η 8αδα. Μην ξεγελιόμαστε από το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι κλειδωμένος στην 6η θέση. Η Βαλένθια νίκησε. Ελέγχει τη μοίρα του, απλώς εκεί που έπρεπε να κλειδώσει την 6η θέση, γύρισε πίσω και πλέον θέλει να κλειδώσει μία θέση στην 8αδα".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ