ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Συγκλονίζει το post του Γκιστ για τον ρατσισμό και το NFL

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ: EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Τζέιμς Γκιστ άφησε για λίγο στην άκρη το μπάσκετ και καταπιάστηκε με κάτι που έχει μεγαλύτερη σημασία: Τον ρατσισμό στις ΗΠΑ. Και η αλήθεια είναι ότι αυτά που έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram συγκλονίζουν.

Ο Τζέιμς Γκιστ δεν είναι απλώς ένας μπασκετμπολίστας. Είναι ένας άνθρωπος με ανησυχίες, κάτι που είχε αποδείξει και πέρυσι όταν παρέα με άλλους 5 συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό είχε μιλήσει στο Sport24.gr για το θέμα του ρατσισμού . Αυτό έκανε και τώρα, μόνο που αυτή τη φορά το "βήμα" του ήταν το Instagram.

Με αφορμή την έναρξη της σεζόν στο NFL (American Football), αλλά και τον παραγκωνισμό του Κόλιν Καπέρνικ, ο οποίος τα έβαλε με το σύστημα , ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού "ανέβασε" μία φωτογραφία με την φανέλα του γνωστού quarterback στο twitter, γράφοντας στη συνέχεια τις ανησυχίες του, οι οποίες δεν είναι λίγες. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Απλώς διαβάστε την επιστολή του Γκιστ:

" Είναι τρελό το πώς εξελίσσεται αυτός ο κόσμος και είναι άρρωστος ο τρόπος που η πολιτική υπαγορεύει το τι θα γίνει στον κόσμο του αθλητισμού. Είμαι φίλαθλος των Washington Redskins από τη μέρα που γεννήθηκα και ανυπομονούσα πάντα να ξεκνήσει η σεζόν στο NFL. Παρόλα αυτά, ως ένας μαύρος αθλητής με επιρροή στον σημερινό κόσμο, δεν μπορώ απλώς να κάθομαι και να παρακολουθώ το μίσος που υπάρχει για ανθρώπους σαν εμένα. Δεν θα ξαναυποστηρίξω το NFL μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.

Η αστυνομική βία στις ΗΠΑ είναι αληθινή.. Με τρομάζει η σκέψη ότι θα μεγαλώσω το παιδί μου στις ΗΠΑ όταν σκέφτομαι τα καθημερινά προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει μεγαλώνοντας μόνο και μόνο λόγω του χρώματος του δέρματός του... Από εδώ και πέρα είμαι fan του Κόλιν Καπέρνικ. Καμία φορά η σιωπή είναι το πιο θορυβώδες πράγμα που μπορείς να κάνεις. Το να διαμαρτύρεσαι σιωπηλά για τις αδικίες είναι ο μόνος τρόπος για να μην σκοτωθούμε. Και αυτό που είναι τρελό είναι ότι μερικές φορές το να παραμένεις σιωπηλός και πάλι μπορεί να σε σκοτώσει. #Αυτή_είναι_η_πραγματικότητά_μου".

Δείτε το post του Γκιστ:

It's crazy what this world is turning into and it's sickening the way politics are dictating the World of Sports. I've been a Washington Redskins fan since the day I was born and the NFL season has always been something I've looked forward to. However, being a influential Black Athlete in today's world I can longer sit back and watch this hatred towards people like me. I will no longer support the @nfl until things change for the better. Police Brutality in America is real.. Injustice in America is real.. Thinking about raising my son in America is frightening when it comes to the everyday troubles he has to face while growing up just because the color of his skin.. From here on out I'm a @kaepernick7 fan.. Sometimes silence is the loudest thing we can do.. Silently protesting the injustices of our people is the only way to not get ourselves killed.. and what's crazy is sometimes being silent will still get us killed smh#ThisIsMyReality

A post shared by James Gist III (@gistopoulous14) on

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ