ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στον Παναθηναϊκό ο Ούκιτς!

Στον Παναθηναϊκό ο Ούκιτς!
INTIME SPORTS

Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ρόκο Λένι Ούκιτς που ανακοινώθηκε, ο οποίος μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη θα αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό δίδυμο (videos). Διαβάστε από που προέρχεται το ...περίεργο όνομά του.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε έναν έμπειρο και ικανό παίκτη για να πλαισιώσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον βρήκε στο πρόσωπο του Ρόκο Λένι Ούκιτς που ανακοινώθηκε από το "τριφύλλι".

Ο Κροάτης γκαρντ, ο οποίος όπως είχε γράψει πρώτο το Sport24.gr είχε προταθεί και εξεταζόταν από τους "πράσινους" θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη κινήθηκε γρήγορα και κατάφερε να αποσπάσει το πολυπόθητο "ναι" του Ούκιτς. Ο Κροάτης γκαρντ έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς και των Τορόντο Ράπτορς, ενώ το 2005 είχε γίνει ντραφτ στη θέση 41 από τον σύλλογο του Καναδά.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια ο Ρόκο Λένι Ούκιτς φορούσε τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, όπου κατέκτησε το νταμπλ στην Τουρκία τη σεζόν 2010-11, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Τη φετινή χρονιά στην ΕΥρωλίγκα ο Κροάτης είχε ανά αναμέτρηση 11,1 πόντους και 2,8 ριμπάουντ σε περίπου 28 λεπτά χρόνου συμμετοχής.

Τον παίκτη ήθελαν και άλλες ομάδες φέτος από την Ρωσία, όμως ο ίδιος προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Η συνάντηση με Ρέπεσα

Ο μάνατζερ του αθλητή, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας "laopiniondemalaga.es" είχε συναντηθεί σήμερα (Δευτέρα, 23/07) σε ξενοδοχείο της Μάλαγα με τον Γιάσμιν Ρέπεσα, ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο να συνάψουν συνεργασία και ο Ούκιτς να αγωνιστεί στον σύλλογο της Ανδαλουσίας.

Ο Ρέπεσα προσπάθησε να πείσει τον ατζέντη του αθλητή να φορέσει τη φανέλα της Μάλαγα, αλλά εκείνος του ξεκαθάρισε πώς ο Ούκιτς έχει πρόταση από την Παναθηναϊκό, η οποία είναι πάρα πολύ καλή. Κάπως έτσι, λοιπόν ο Κροάτης γκαρντ κατέληξε στο "τριφύλλι".

"Έχουμε συμφωνήσει σε όλα"

Παράλληλα, ο παίκτης μίλησε στον "sentragoal.gr" και επιβεβαίωσε ότι έχει συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. " Εχουμε συμφωνήσει σε όλα. Τις επόμενες μία δύο μέρες θα υπογράψουμε κιόλας. Πραγματικά θέλω να έρθω εκεί και να παίξω στον Παναθηναϊκό! Μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας και ήταν εντυπωσιακά ειλικρινείς κι ευθείς απέναντί μου. Είμαι ενθουσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο με προσέγγισαν", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ούκιτς και συμπλήρωσε:

" Γνωρίζω τα πάντα για τον Παναθηναϊκό. Το γεγονός ότι προσπαθεί να ξαναχτίσει την ομάδα από την αρχή, να κάνει ένα restart, ανοίξει μία νέα σελίδα. Θεωρητικά οι άνθρωποι μου είπαν ότι θα είμαι ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας, αλλά κι εγώ αν δεν παίξω καλά, κανείς δεν πρόκειται να μου χαριστεί. Μου αρέσει πολύ το πρότζεκτ, έτσι τουλάχιστον όπως μου το περιέγραψαν.

Είναι πολύ ωραίο. Και για να πω την αλήθεια είχα 4 προτάσεις μαζί με αυτή από τον Παναθηναϊκό. Τις μελέτησα όλες και στο τέλος επέλεξα, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, τον Παναθηναϊκό".

Η ιστορία του ονόματός του

Στο ξεκίνημά της καριέρας του ο Ούκιτς θεωρήθηκε ως ένα από τα πιο αυθεντικά ταλέντα του σύγχρονου κροάτικου μπάσκετ. Είναι ιδιαίτερα "εκρηκτικός" μέσα στο γήπεδο, ίσως και λόγω ...ιδιοσυγκρασίας. Ο πατέρας του ήταν μέλος ροκ συγκροτήματος.

Γι αυτό και όταν γεννήθηκε του έδωσε δυο ονόματα. Το Ρόκο (από το ροκ) και το Λένι από τον Τζον Λένον. Ο μικρός Ούκιτς μεγάλωσε μέσα σε ροκ-μουσική που κατά καιρούς παίζει στα παρκέ!

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

" Ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς θα φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δύο χρόνια μετά από συμφωνία με την «πράσινη» ΚΑΕ.

Ο Ούκιτς (1.96, γκαρντ) γεννήθηκε στο Σπλιτ της Κροατίας στις 5 Δεκεμβρίου 1984 . Η καριέρα του ξεκίνησε στην ομάδα της πόλης του, την ΚΚ Σπλιτ (2000-05), από όπου μεταπήδησε στην Ισπανία και την Μπασκόνια (2005-06).

Μετά από ένα χρόνου στους Βάσκους, φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (2006-07). Σειρά πήρε η Ιταλία και η Βίρτους Ρόμα (2007-08), πριν κάνει το ταξίδι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού για το ΝΒΑ όπου αγωνίστηκε στους Τορόντο Ράπτορς (2008-09) και τους Μιλγουόκι Μπακς (2009-2010). Επέστρεψε στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2010 για τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, όπου έμεινε και τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους.

Ο Ούκιτς έγινε ντραφτ το 2005 από τους Τορόντο Ράπτορς στον δεύτερο γύρο και στο νούμερο 41. Έχει κατακτήσει στην Κροατία ένα πρωτάθλημα (2003) και ένα κύπελλο (2004), με την Μπασκόνια το Κύπελλο Ισπανίας (2006), με την Μπαρτσελόνα το κύπελλο Ισπανίας (2007) και με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ το νταμπλ στην Τουρκία δύο χρονιές (2010, 2011).

Παράλληλα, ήταν και μέλος των «μικρών» εθνικών ομάδων της Κροατίας και της Εθνικής Ανδρών. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Εφήβων το 2002, ενώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Ελλάδα είχε μέσο όρο 19.8 πόντους, 4,6 ριμπάουντ, 4,4 ασίστ και 2,6 κλεψίματα με την Κροατία να φτάνει στους ημιτελικούς.

Με την Εθνική Ανδρών της Κροατίας έχει πάρει μέρος στα Ευρωμπάσκετ 2005, 2007, 2009 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2008".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ