ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στα "πράσινα" το μεγαλύτερο ταλέντο της Κύπρου

Στα "πράσινα" το μεγαλύτερο ταλέντο της Κύπρου

Μεταγραφή από την Κύπρο μέσω... Αμερικής έκανε ο Παναθηναϊκός, που θα αποκτήσει το μεγαλύτερο ταλέντο που βγήκε από το "νησί της Αφροδίτης" τον Βίκτωρα Ιερωνυμίδη (17, 2.00).

Ο Ιερωνυμίδης, ο οποίος θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει αναδείξει η Κύπρος τα τελευταία χρόνια, δοκιμάστηκε την περασμένη βδομάδα από τους "πράσινους" και συγκεκριμένα τον προπονητή της εφηβικής ομάδας, Κώστα Παπαδόπουλο.

Ο νεαρός γκαρντ πέρασε με... άριστα τις δοκιμές κι οι "πράσινοι" σκοπεύουν να του προσφέρουν επαγγελματικό συμβόλαιο, καλύπτοντας μάλιστα τα δίδακτρα φοίτησης σε αμερικάνικο σχολείο. Αυτό είναι απαραίτητο δεδομένου ότι ο Ιερωνυμίδης σπούδαζε στο ξακουστό γυμνάσιο Oak Hill, το οποίο αποτελεί ένα από τα καλύτερα σκαλοπάτια για να αγωνιστεί κάποιος στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το συγκεκριμένο σχολείο όχι μόνο πήρε το πρωτάθλημα, αλλά πέτυχε 44 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Ο Κύπριος άσος είναι αριστερόχειρας και αγωνίζεται στη θέση "1". Παράλληλα κλήθηκε να πάρει μέρος στις προπονήσεις της εθνικής Ανδρών.

Παράλληλα φιλοξενούνται δηλώσεις του παίκτη στο επίσημο site της κυπριακής ομοσπονδίας.

Πήγες στην Αθήνα δοκιμάστηκες στον Παναθηναϊκό και τα πήγες πολύ καλά Σημαντικό το γεγονός για σένα…

"Ναι έτσι είναι. Είναι κάτι που περίμενα πως και πως. Είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού από μικρός. Παρακολουθώ στενά την ομάδα, την πορεία της και όλες τις ειδήσεις που την αφορούν. Ξέρω όλους τους καλαθοσφαιριστές τους παλιότερους και τους σύγχρονους. Από τη πρώτη στιγμή που μου είχε πει ο κ. Εγγλέζος (τον συνόδευσε στην Αθήνα) ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, με έπιασε μεγάλη αγωνία και περίμενα.

Είναι γεγονός ότι πήγα πολύ καλά. Και νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση γιαυτό, γιατί ήταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ. Δεν θέλω τώρα να πω περισσότερα. Αυτό που θέλω μόνο να πω είναι ότι θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά".

Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του μαθητικού πρωταθλήματος στις ΗΠΑ, από την ομάδα που αγωνιζόσουν. Οι εμπειρίες που μάζεψες είναι πλούσιες, έτσι;

"Ναι ακριβώς έτσι είναι. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με 44 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Αυτή είναι η όγδοη κατάκτηση για το σχολείο μας, αλλά αυτή η τελευταία, όπως λέει και ο προπονητής μας Στίβεν Σμιθ, έχει γράψει ιστορία. Πρώτη φορά έχει σημειωθεί τέτοια επίδοση. Μια και αναφέρομαι στον προπονητή, να πω ότι βρίσκεται στην ομάδα για 27 χρόνια. Έχει δε τιμηθεί δυο φορές με το βραβείο Νέισμιθ (ο Τζέιμς Νέισμιθ είναι ο πατέρας του μπάσκετ) για την προσφορά του στο μπάσκετ. Φέτος ήταν η δεύτερη φορά που τιμήθηκε".

Βιώνεις το αμερικανικό μπάσκετ σε σχολικό επίπεδο. Τι μπορείς να πεις για αυτά που συνάντησες εκεί ;

"Είναι όντως κάτι αλλιώτικο για μένα. Καταρχήν το σχολείο αυτό… είναι δυο πράγματα. Μαθήματα και μπάσκετ. Είμαστε όλοι οι καλαθοσφαιριστές μαζί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μένουμε στον ίδιο χώρο. Σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον σε βουνό, μέσα στο πράσινο. Είναι μια διαφορετική αίσθηση. Ακόμη και όταν φύγουμε από τον χώρο αυτό και πάμε κάπου αλλού στον ελεύθερο μας χρόνο, πάμε όλοι μαζί παρέα με τον προπονητή μας. Αυτό που έχω προσέξει είναι ότι κατά την προπόνηση κάνουμε βάρη την επομένη του αγώνα. Δεν το έκανα αυτό μέχρι τώρα. Παρατηρώ ότι με έχει βοηθήσει στο να αυξήσω τη μυϊκή μου δύναμη".

Θα συνεχίσεις σε αυτό το σχολείο…

"Ναι θα συνεχίσω. Τώρα θα επιστρέψω για να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα AAU. Ένα πρωτάθλημα που γίνεται ειδικά για να έλθουν από τα κολέγια προπονητές για να παρακολουθήσουν παίκτες και να κάνουν επιλογή".

Έχεις κληθεί στην Εθνική Ανδρών Κύπρου. Πως βλέπεις τα πράγματα στην ομάδα;

"Είμαι εντυπωσιασμένος από αυτά που έχω δει. Γίνεται πολύ καλή και οργανωμένη δουλειά από την προπονητική ομάδα και την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, που επιδεικνύει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ομάδα. Ο προπονητής Αντώνης Κωνσταντινίδης με συμβουλεύει συνεχώς για να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Υπάρχει και κάτι άλλο που θεωρώ πάρα πολύ θετικό. Υπάρχουν αρκετοί νεαροί στην ομάδα που έχουν ταλέντο και θέλουν να φθάσουν ψηλά. Με τη δουλειά που γίνεται, ελπίζω να τα καταφέρουμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ