ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σίνγκλετον - Τζέιμς: Οι παράγοντες παραμονής

24/01/2017 Panathinaikos Vs Barcelona, for Turkish Airlines Euroleague season 2016-17, in OAKA Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
24/01/2017 Panathinaikos Vs Barcelona, for Turkish Airlines Euroleague season 2016-17, in OAKA Stadium, in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography 24/01/2017 PANATHINAIKOS VS BARCELONA, FOR TURKISH AIRLINES EUROLEAGUE SEASON 2016-17, IN OAKA STADIUM, IN ATHENS - GREECE PHOTO BY: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Τσάβι Πασκουάλ θέλει να μείνει ως έχει ο κορμός του Παναθηναϊκού Superfoods για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τους Κρις Σίνγκλετον και Μάικ Τζέιμς να είναι τα βασικά κομμάτια που θα καθορίσουν τις (μεταγραφικές) εξελίξεις. Το Sport24.gr αναλύει.

Το ραντεβού που είχαν το βράδυ της Τετάρτης (14/6) ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τον Τσάβι Πασκουάλ ήταν το πρώτο για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι δύο άνδρες τα είπαν με στόχο να ξεκινήσει άμεσα ο σχεδιασμός και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Κοινός παρονομαστής όσων είπαν είναι ότι ο βασικός κορμός του Παναθηναϊκού πρέπει να μείνει αναλλοίωτος. Κι από εκεί θα ξεκινήσουν όλα.

Όπως είχε αναφέρει το Sport24.gr την Τρίτη (13/6), δύο παίκτες που απασχολούν έντονα -από το υπάρχον ρόστερ- είναι ο Κρις Σίνγκλετον και ο Μάικ Τζέιμς. Ο πρώτος δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, ενώ ο δεύτερος είναι ελεύθερος. Γι αυτό κι ο 27χρονος γκαρντ είναι σαφώς πιο δύσκολη περίπτωση -από την στιγμή που βγήκε στην αγορά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η περίπτωση του Κρις Σίνγκλετον είναι απλή, κυρίως λόγω του όρου που του επιτρέπει να αποχωρήσει για το ΝΒΑ.

ΝΒΑ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Το όνομα του φόργουορντ/σέντερ του Παναθηναϊκού έχει πέραση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού εδώ και αρκετούς μήνες. Οι Indiana Pacers και οι Phoenix Suns έχουν ενημερώσει τον ατζέντη του πως βρίσκεται στη λίστα τους, δίχως όμως να προκύπτει κάτι παραπάνω από αυτό, ήτοι νούμερα. Βάσει της τριετούς παρουσίας του στο ΝΒΑ, το μίνιμουμ ποσό που μπορεί να εισπράξει είναι 1.524.00 δολάρια. Ένας αριθμός που δεν τον ικανοποιεί, αφού αναζητά κάτι καλύτερο.

Κάτι που σε πρώτη φάση είναι διατεθειμένες να του δώσουν οι ομάδες του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη. Κι αν τον χειμώνα η ερώτηση που έγινε για τον 27χρονο φόργουορντ/σέντερ ήταν φιλολογικού επιπέδου, από την 1η Ιουλίου θα ξέρει τι μέλλει γενέσθαι. Θα έχει δύο εβδομάδες μπροστά του για να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αφού σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα επιστρέψει στο "τριφύλλι". Θυμίζουμε άλλωστε πως το ΝΒΑ out που προβλέπει το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στις 15 Ιουλίου.

Μόνο σε περίπτωση που φτάσει στα χέρια του πρόταση (καλή οικονομικά, εννοείται) για πλήρως εγγυημένο συμβόλαιο, θα καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα για εκείνον.

Παρεμπιπτόντως, για τον παίκτη έκανε κίνηση η Φενέρμπαχτσε στη διάρκεια του Final Four, για να εισπράξει αρνητική απάντηση. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλησε να μάθει πως θα μπορούσε να τον κάνει δικό της για τα επόμενα χρόνια, δίχως όμως να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες, δεδομένης της φύσης του συμβολαίου του, που τον δεσμεύει με τους "πράσινους" για έναν ακόμη χρόνο.

ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΣΕ

Σε ό,τι αφορά τον Μάικ Τζέιμς, η περίπτωσή του είναι πιο δύσκολη αφού ο παίκτης κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος στην αγορά. Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει ενημερώσει πως θα ήθελε να τον έχει στη διάθεσή του για έναν ακόμη χρόνο, κάτι που βέβαια δεν περνά μόνο από το δικό του χέρι. Τις προηγούμενες ημέρες είχε διαρρεύσει πως η Αρμάνι Μιλάνο τού έχει καταθέσει πρόταση για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, δίχως όμως να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Το σίγουρο είναι πως ο 27χρονος γκαρντ θα διερευνήσει πρώτα την αγορά των ΗΠΑ, για να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ (σ.σ.: πέρσι είχε όρο που του επέτρεπε να υπογράψει μέχρι τις 5/8). Αν δεν τα καταφέρει, η Ευρώπη θα αποτελέσει προτεραιότητα, με τους "πράσινους" να είναι μεταξύ των επιλογών του. Αυτό που μένει να φανεί είναι ποιο θα είναι το κασέ του πλέον, αφού η λογική λέει πως θα ψάξει στην αγορά για περισσότερα από το 1.000.000 δολάρια που εισέπραξε φέτος από τον Παναθηναϊκό.

Η γενικότερη παρουσία του στην EuroLeague, σε συνδυασμό με τους εξαιρετικούς τελικούς που έκανε τον καθιστούν περιζήτητο στη "γηραιά ήπειρο". Κι αυτό θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί, από οικονομικής άποψης.

ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Όπως είναι αντιληπτό, οι δύο αυτές περιπτώσεις θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις μεταγραφικές εξελίξεις στο "τριφύλλι". Αφενός γιατί μιλάμε για δύο παίκτες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος, αφετέρου γιατί το ποσό που θα καταλαμβάνουν στον προϋπολογισμό της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου θα είναι μεγάλο.

Photo Credits: Tourette Photography

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ