ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σίγκλετον: "Απόλυτο όνειρό μου το έβδομο αστέρι με τον Παναθηναϊκό"

GOMELSKY CUP / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
GOMELSKY CUP / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Κρις Σίνγκλετον βρέθηκε στο στούντιο της Cosmote TV και μίλησε για όσα πέτυχε πέρσι με τον Παναθηναϊκό Superfoods, το καλοκαιρινό σίριαλ της παραμονής του στο "τριφύλλι" και την... τιμωρία του Τσάβι Πασκουάλ μετά τη συντριβή από την Μπαρτσελόνα.

Καλεσμένος του Pick n' Roll ήταν την Τρίτη (17/10) ο Κρις Σίνγκλετον, με τον φόργουορντ/σέντερ του Παναθηναϊκού Superfoods να βρίσκεται στο στούντιο της Cosmote TV. Η κουβέντα που έγινε αφορούσε αφενός στην επιτυχημένη περσινή σεζόν του "τριφυλλιού" και το καλοκαιρινό σίριαλ της παραμονής του, κι αφετέρου σε όσα θέλει να πετύχει με τους "πράσινους". Εξήγησε πως η κατάκτηση της EuroLeague με τον Παναθηναϊκό Superfoods αποτελεί -τη δεδομένη χρονική στιγμή- το μεγαλύτερο όνειρό του, ενώ τόνισε πως συμφωνεί με το... καψώνι του Τσάβι Πασκουάλ μετά τη συντριβή από την Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού μίλησε:

Για τα 2.5 χρόνια που αγωνίζεται χωρίς ξεκούραση: " Είναι λίγο κουραστικό. Το θέμα είναι πνευματικό. Η μητέρα μου μούέδωσε τις σωστές αξίες, μου έμαθε να είμαι σκληρός. Νιώθω πως αν βγω στο παρκέ, θα παίξω, ακόμα και αν είμαι κουρασμένος. Γίνεται κάπως κουραστικό, αλλά δεν θέλω να χάνω. Βγαίνω στο παρκέ και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Θέλω να νικάω παντού".

Για το κακό φετινό ξεκίνημα του στη χρονιά: " Έχουμε παίξει 3-4 παιχνίδια. Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα μπουν τα σουτ. Πιστεύω στον εαυτό μου και στους συμπαίκτες μου. Νιώθω πως όλα θα γίνουν. Είχαμε μια κακή παρουσία στην Βαρκελώνη, κυρίως αμυντικά. Πέρυσι ήμασταν καλή ομάδα, φέτος είμαστε και πάλι. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο και μετά θα κάνουμε το δικό μας σερί στην EuroLeague και το ελληνικό πρωτάθλημα".

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: " Δεν υπάρχει λόγος να μην εντυπωσιάζεσαι από όσα κάνει. Είναι σούπερ σταρ".

Για το αν θα έπαιζε ως νατουραλιζέ σε μια εθνική ομάδα όπως ο Άντονι Ράντολφ: "Μέχρι στιγμής δεν έχω τέτοια κλήση. Ωστόσο είμαι ανοιχτός σε αυτό. Δεν έχω παίξει ποτέ στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Μου άρεσε όπως έπαιξε ο Ράντολφ με την Σλοβενία".

Για τα μαθήματα της πρώτης σεζόν στον Παναθηναϊκό: " Άλλαξε η μορφή στην Euroleague. Έπρεπε να ωριμάσουμε. Το είδα αυτό. Αναφορικά με όσα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, βλέπεις πώς αντιμετωπίζονται πολλές φορές τα πράγματα. Ως ομάδα είμαστε πάντα δυνατοί και ενωμένοι. Ο κόσμος, οι κατηγορίες των media μπορεί να απαγγέλλουν ψευδείς κατηγορίες. Αλλά, ως ομάδα είμαστε πάντα μαζί. Αυτό αποκαλείς οικογένεια".

Για την αναστάτωση εντός της ομάδας και το αν λειτούργησε ως κίνητρο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: " Είχαμε τρεις στόχους: το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και την EuroLeague. Όταν αποκλειστήκαμε ήμασταν απογοητευμένοι. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κι άλλα. Αλλά, στο τέλος της ημέρας αποκλειστήκαμε. Συγχαρητήρια στους πρωταθλητές Ευρώπης και τον φίλο μου τον Γιαν Βέσελι. Επιστρέψαμε, ανασυγκροτηθήκαμε, βρήκαμε τον ρυθμό μας απέναντι στην ΑΕΚ. Πήραμε το πρωτάθλημα και είμαι χαρούμενος και περήφανος για όσα κάναμε πέρυσι".

Για το τι συνέβη το καλοκαίρι με το συμβόλαιό του: " Στο συμβόλαιό μου είχα μόνο NBA out μέχρι τις 20/7. Υπήρξε ενδιαφέρον από ομάδες του ΝΒΑ, αλλά, οι προτάσεις δεν ήταν αυτές που ήθελα. Κάποιες ομάδες από την Ευρώπη ήρθαν με προτάσεις για μένα, για να με αγοράσουν. Αλλά, όλα ήταν θέμα του προέδρου. Έπρεπε να μιλήσουν σε εκείνον, δεν υπήρχε η έγκρισή του τελικά. Στο τέλος έμεινα εκεί που με ήθελαν, στον Παναθηναϊκό".

Για το αν συνεχίσει να κυνηγάει την επιστροφή του στο ΝΒΑ: " Αν συμβεί, ΟΚ. Θέλω να συνεχίσω να "χτίζω" την κληρονομιά και το όνομα της οικογένειάς μου. Για εμένα, για κανέναν άλλον. Θέλω να γίνω όσο καλύτερος άνθρωπος μπορώ".

Για το ματς με την Μπαρτσελόνα: " Χάσαμε, μας πείραξε ο τρόπος που ηττηθήκαμε. Ήταν το πρώτο μας ματς στην EuroLeague. Όλοι ήταν κάπως κουρασμένοι. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά είχαμε κενά διαστήματα. Χαλαρώσαμε κάπως, ξεχάσαμε ότι ήμασταν εκτός έδρας. Δεν είχαμε τους οπαδούς μας να μας δώσουν ενέργεια. Πάντα απογοητεύεσαι. Απογοητεύτηκα με τον τρόπο που έπαιξα. Νιώθω ότι μπορούσα να παίξω πολύ καλύτερα. Έχουμε όμως πολλά ματς μπροστά μας. Πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν μπορούμε να επικεντρωνόμαστε σε ένα χαμένο παιχνίδι".

Για την αντίδραση του Τσάβι Πασκουάλ: " Ο προπονητής ήταν νευριασμένος. Παίξαμε στο "σπίτι" του, με την Μπαρτσελόνα, με την οποίαέχει πάρει μία EuroLeague. Ήταν νευριασμένος με τον τρόπο που παίξαμε. Αν ήμουν εκείνος θα μας έβαζα κι εγώ προπόνηση. Κάναμε πνευματικά λάθη. Αυτά θα πρέπει να διορθώσουμε".

Για την ομάδα του ΝΒΑ στην οποία θα ήθελε πιο πολύ να παίξει: " Ποια θα με έκανε να νιώθω καλά; Νομίζω ότι μου αρέσει αυτό που κάνει η Μινεσότα. Είναι μια νεανική ομάδα. Θα προσπαθήσει να μπει στα playoffs. Είναι λίγα βήματα μακριά από το να γίνει top ομάδα. Μου αρέσει αυτό που κάνει, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση".

Για το αν ήταν θαύμα αυτό που πέτυχαν με την Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα πριν από μία διετία: " Δεν νομίζω πως ήταν θαύμα. Ήμασταν μια εξαιρετική ομάδα. Ενωθήκαμε με έναν στόχο, να νικήσουμε, για να κάνουμε το επόμενο βήμα για την καριέρα μας. Ο Ντιλέινι παίζει στο ΝΒΑ, ο Ράντολφ στην Ρεάλ, ο Κλαβέρ στην Μπαρτσελόνα. Ο καθένας έπαιρνε ένα παιχνίδι και το κέρδιζε για την Λοκομοτίβ".

Για τον άνθρωπό του στον Παναθηναϊκό: " Θα έλεγα μάλλον τον Γκιστ και τον Γκάμπριελ. Όμως, είμαι κοντά με όλους. Έχουμε συζητήσεις, κάνουμε πλάκες. Είμαστε καλά".

Για το αν του λείπει ο Αντώνης Φώτσης: " Φυσικά, ήταν τρομερή φιγούρα. Είναι με διαφορά ο πιο αστείος Έλληνας που ξέρω".

Για το πόσο δύσκολος αντίπαλος είναι ο Γιώργος Πρίντεζης: " Βγαίνει μπροστά στα μεγάλα ματς. Είναι δουλευταράς, θα σκοράρει. Δεν ξέρω πώς βάζει αυτό το floater. Είναι κάπως περίεργο ότι είναι δεξιόχειρας. Μου αρέσει γιατί βγάζει τον καλύτερό μου εαυτό και ελπίζω να βγάζω και εγώ τον δικό του".

Για το απόλυτο όνειρό του: " Να πάρουμε το έβδομο αστέρι. Γι' αυτό παλεύουμε όλη τη χρονιά, γι' αυτό με έφεραν εδώ. Το θέλω για τον Παναθηναϊκό, για τη χώρα και για τον εαυτό μου".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ