ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σαν σήμερα: Ο Παναθηναϊκός λυγίζει την ΤΣΣΚΑ και ράβει το 4ο αστέρι

Σαν σήμερα: Ο Παναθηναϊκός λυγίζει την ΤΣΣΚΑ και ράβει το 4ο αστέρι
EUROKINISSI

Σαν σήμερα, 6 Μαΐου, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 93-91 της ΤΣΣΚΑ του Θοδωρή Παπαλουκά στον τελικό του Final Four της Αθήνας και κατέκτησε το 4ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του.

Τιτανομαχία. Αυτή είναι η λέξη που έρχεται στο μυαλό όλων όταν θυμούνται τον τελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΤΣΣΚΑ στο Final Four της Αθήνας, που διεξήχθη σαν σήμερα, 6 Μαΐου 2007. Και το φινάλε του βρήκε τους "πράσινους" να παίρνουν τη νίκη με 93-91.

Ήταν ένας τελικός γεμάτος λάμψη εντός και εκτός παρκέ. Φρόντισε για αυτό η EuroLeague, η οποία πριν τον τελικό βράβευσε τον Νίκο Γκάλη, με τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ να είναι μαζί με 18.000 κόσμο μάρτυρας ενός σπουδαίου τελκού.

Ήταν ένας τελικός γεμάτος αστέρια. Από τη μία πλευρά ο Παναθηναϊκός είχε τους Διαμαντίδη, Σισκάουσκας, Μπατίστ, Τσαρτσαρή, Ντικούδη, Τομάσεβιτς. Από την άλλη η ΤΣΣΚΑ είχε για ηγέτη τον Παπαλουκά και στο πλευρό του τους Σμόντις, Χόλντεν, Λάνγκτον και Άντερσεν.

Το παιχνίδι ήταν αναμενόμενα σκληρό. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο πήρε το πάνω χέρι από την δεύτερη περίοδο κι έπειτα. Στην τέταρτη περίοδο όμως ο Παπαλουκάς βάλθηκε να κερδίσει σχεδόν μόνος του τους "πράσινους". Και έφτασε πολύ κοντά στο να τα καταφέρει, παίρνοντας βοήθειες και από τον Λάνγκτον. Στο τέλος ωστόσο μίλησε η κλάση των Διαμαντίδη και Σισκάουσκας, με το "τριφύλλι" να πανηγυρίζει τη νίκη στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 46-36, 65-57, 93-91

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης, Ντελκ, Μπετσίροβιτς 6, Μπατίστ 12, Σισκάουσκας 20, Χατζηβρέττας 10 (2), Ντικούδης 2, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 15 (2), Τομάσεβιτς 16, Βούγιανιτς 12

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Παπαλουκάς 23, Σμόντις 18 (1), Χόλντεν 11 (2), Πασούτιν, Άντερσεν 4, Ζεβροσένκο 4, Τόρες 9 (1), Πονκρασόφ, Λάνγκντον 16 (3), Βαν Ντεν Σπίγκελ 6

Δείτε ολόκληρο τον αγώνα:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ