ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρίβερς: "Δεν είναι εύκολο αυτό που κάνει ο Λεκαβίτσιους"

Ρίβερς: "Δεν είναι εύκολο αυτό που κάνει ο Λεκαβίτσιους"

Ο Κέι Σι Ρίβερς μίλησε στο Sport24.gr για το σερί νικών σε βάρος του Ολυμπιακού, τη δύσκολη αποστολή του Λούκας Λεκαβίτσιους και τη συμβολή του Ντίνου Μήτογλου.

Για ένα ακόμη ντέρμπι, ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Παναθηναϊκού Superfoods. Όχι μόνο επειδή αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ των "πρασίνων" στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ , αλλά πολύ περισσότερο γιατί σημείωσε τους 15/16 πόντους στο β' μέρος, εκεί δηλαδή που ο Τσάβι Πασκουάλ τον χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ., για να πάρει το "τριφύλλι" την εντός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι πλέον οι "πράσινοι" έχουν πάρει τον αέρα των "ερυθρόλευκων", με τον ίδιο σε πρώτο ρόλο. Ο αριστερόχειρας φόργουορντ απέφυγε πάντως να πει τόσο μεγάλη κουβέντα στο Sport24.gr, αφού εξήγησε πως " δεν έχει να κάνει με την ψυχολογία όλο αυτό. Η ουσία είναι να βάζεις την μπάλα στο διχτάκι, μέχρις εκεί. Δεν έχει σημασία με ποιον παίζεις, αλλά το να κάνεις σωστά τη δουλειά σου και να βελτιώνεσαι".

Για να συνεχίσει αναφερόμενος στο γεγονός πως στο β' μέρος τον είδαμε να σκοράρει περισσότερο από τη ρακέτα (με post up και διεισδύσεις) παρά από την περιφέρεια, όπως μας έχει συνηθίσει: " Συμβαίνει κι αυτό (γελάει). Κάποιες φορές δεν σου πάνε τα πράγματα όπως θες, αλλά το σημαντικό είναι να βρεις διαφορετικούς τρόπους για να είσαι χρήσιμος και να βοηθήσεις την ομάδα σου".

Πάνω σε αυτό είχε να επισημάνει πως " προσπαθώ να "διαβάζω" την αντίπαλη άμυνα κάθε φορά, όχι να εκτελώ από συνήθεια. Ο Ολυμπιακός πήγε σε άμυνες με αλλαγές, κάτι το οποίο μου έδωσε τη δυνατότητα να πάει μέχρι μέσα. Προτίμησα να διεισδύσω, παρά να πάρω σουτ μπροστά σε ψηλότερο αντίπαλο. Σημασία έχει να λειτουργείς σε κάθε παιχνίδι βάσει των συνθηκών που δημιουργούνται, κι εμείς γενικά μπορώ να πω ότι προσαρμοστήκαμε σε αυτά που παρουσίασε ο Ολυμπιακός, για να φτάσουμε στη νίκη".

Ρίβερς: "Δεν είναι εύκολο αυτό που κάνει ο Λεκαβίτσιους"

τον Λούκας Λεκαβίτσιους και τον Ντίνο Μήτογλου , στάθηκε στο κομμάτι της εξέλιξης και της συνέπειας που παρουσιάζουν σταδιακά στο παιχνίδια τους. Αναφορικά με τον πρώτο, εξήγησε ότι " ήταν πολύ επιθετικός στο πως προσέγγιζε το καλάθι. Δείχνει να δημιουργεί... σερί με τον Ολυμπιακό, γιατί ήταν εξαιρετικός κι απόψε (σ.σ.: χθες) όπως και στο ΣΕΦ.

Μην κοιτάς μόνο τι κάνει, αλλά και από που προέρχεται. Είναι "παιδί" του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, οπότε έχει μάθει κάποια βασικά πράγματα. Κάνει βέβαια ακόμη τα λαθάκια του (γελάει), αλλά είναι νεαρός και μαθαίνει. Εξελίσσεται και βελτιώνει το παιχνίδι του, φαίνεται πως σταδιακά νιώθει άνετα σε καταστάσεις έντονης πίεσης, όπως τα ντέρμπι. Κι αυτό είναι πολύ θετικό. Δεν είναι εύκολο, ξέρεις, να έρχεσαι πίσω από τον Νικ (Καλάθη) και να κάνεις πράγματα", ενώ κατέληξε μιλώντας για τον 21χρονο φόργουορντ:

" Μπήκε στο παρκέ, όντας συγκεντρωμένος και ήρεμος. Έπαιξε καλά, έκανε αυτά που χρειαζόταν και μας έδωσε ώθηση. Είναι πολύ έξυπνο παιδί, βελτιώνεται και δείχνει ότι προσαρμόζεται γρήγορα στις απαιτήσεις που υπάρχουν".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ