ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρικ Πιτίνο: Οι χρυσές απολαβές στον Παναθηναϊκό

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός προσέγγισε τον Ρικ Πιτίνο με τον δέοντα σεβασμό λόγω του πλούσιου βιογραφικού του, με το συμβόλαιο και τις παροχές που του πρόσφερε να το αποδεικνύουν. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Ο Παναθηναϊκός έκανε θόρυβο σε όλο τον κόσμο όταν ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Ρικ Πιτίνο , ενός θρυλικού προπονητή με βιογραφικό βαρύ σαν ιστορία, που τον έστειλε μέχρι το Hall of Fame. Οι "πράσινοι" τόλμησαν να προσεγγίσουν έναν σταρ της προπονητικής. Ο όρος "σταρ" δεν χρησιμοποιείται τυχαία όμως. Γιατί πράγματι από την αρχή ο Παναθηναϊκός προσέγγισε τον Πιτίνο ως σταρ, δείχνοντάς του από το ξεκίνημα των επαφών ότι σκοπεύει να του προσφέρει ό,τι ήθελε για να πει το "Ναι", όπως συνέβη κιόλας.

Ο Αμερικανός δεν υπήρχε περίπτωση να σκεφτεί να περάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Ατλαντικό αν δεν ένιωθε ότι η πρόταση που θα λάμβανε θα τον κάλυπτε σε όλα τα επίπεδα. Έχοντας ένα τεράστιο όνομα, ουσιαστικά απαιτούσε τον σεβασμό και ο Παναθηναϊκός το ήξερε αυτό, κάνοντάς του μία πρόταση που θα μπορούσε να κριθεί ικανοποιητική. Μία πρόταση που θα περιελάμβανε παροχές όχι και τόσο συνηθισμένες για έναν προπονητή.

Ο Παναθηναϊκός αρχικά φρόντισε να παρέχει στον Πιτίνο ένα πολυτελές σπίτι στα Βόρεια Προάστια, καθώς και έναν οδηγό, ο οποίος τον πηγαίνει παντού. Αυτές οι δύο παροχές όμως είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου μίας σειράς από κινήσεις που έκαναν οι "πράσινοι" για να αισθανθεί την απαραίτητη ασφάλεια να προπονήσει μία ευρωπαϊκή ομάδα για πρώτη φορά, στα 66 του χρόνια.

Η συμφωνία για 6 μήνες αναμένεται λίγο-πολύ να στοιχίσει στον Παναθηναϊκό συνολικά 500.000 δολάρια, με αυτό το ποσό να περιλαμβάνει ό,τι έχει ζητήσει ο Αμερικανός προπονητής. Δεν γινόταν εξάλλου να πειστεί διαφορετικά να έρθει στην Ελλάδα ο Πιτίνο, ο οποίος στο παρελθόν είχε υπογράψει 10ετές συμβόλαιο αξίας 70 εκατ. δολαρίων το 1997 με τους Σέλτικς (!), αλλά και ακόμα ένα 10ετές συμβόλαιο αξίας περίπου 50 εκατ. δολαρίων με το Λούιβιλ το 2015, πριν βρεθεί στα δικαστήρια με το Κολέγιο με την αποπομπή του.

Ο Πιτίνο δεν ήρθε για τα χρήματα στον Παναθηναϊκό. Ήθελε να είναι σίγουρος όμως ότι η ομάδα που τον προσέγγισε θα σεβόταν το όνομά του και την πορεία του στον χώρο. Ο Παναθηναϊκός το έκανε αυτό, δείχνοντας από την αρχή ότι - στον βαθμό του δυνατού - θα έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να τον πείσει. Και τα κατάφερε.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ