ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρεάλ – Παναθηναϊκός: Τζέφρι Τέιλορ, ο αφανής ήρωας του 2-0

Ρεάλ – Παναθηναϊκός: Τζέφρι Τέιλορ, ο αφανής ήρωας του 2-0
EUROKINISSI

Η Ρεάλ κυριάρχησε στον 2ο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, κάνοντας το 2-0. Και αν δικαίως όλα τα φώτα πηγαίνουν στον Καμπάτσο και τον Ταβάρες, ο ρόλος του Τέιλορ είναι πολύ πιο σημαντικός από ότι νομίζει ο κόσμος.

Ο δεύτερος αγώνας της σειράς της Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό δεν είχε καμία σχέση με τον πρώτο. Οι Μαδριλένοι αυτή την φορά δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στους “πράσινους” και πήραν τη νίκη με 78-63, κάνοντας το 2-0.

Η ενέργεια της Ρεάλ στο παρκέ, αλλά και η ευστοχία της - αφού είχε 13/27 τρίποντα - έπαιξαν σημαίνοντας ρόλο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι ομάδα με τεράστιο βάθος, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρει λύσεις από παίκτες που έρχονται από τον πάγκο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στον δεύτερο αγώνα της σειράς.

Η στατιστική απεικόνιση της βραδιάς του Καμπάτσο από τον δεύτερο αγώνα τα έλεγε όλα: 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 5 κλεψίματα είχε ο Αργεντινός, όντας πρώτος σε όλες αυτές τις στατιστικές κατηγορίες για την ομάδα του! Ενώ όμως το δίδυμο του ψηλού και του κοντού φαίνεται να αλλάζει τις ισορροπίες την σειρά, υπάρχει ακόμα ένας παίκτης που έχει αποδειχθεί καθοριστικός παράγοντας: Ο Τζέφρι Τέιλορ.

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΕ

Ο Τέιλορ είναι μέχρι στιγμής ο πρώτος σκόρερ της Ρεάλ στην σειρά με τον Παναθηναϊκό, έχοντας 12 πόντους μέσο όρο με 66.7% στα τρίποντα. Για την ακρίβεια, είναι ο μοναδικός παίκτης των Μαδριλένων που είχε διψήφιο αριθμό πόντων και στα δύο παιχνίδια, έχοντας 13 πόντους στον πρώτο αγώνα – δίνοντας στην αρχή ρυθμό στην Ρεάλ με 11 μαζεμένους πόντους στην πρώτη περίοδο – και 11 πόντους στον δεύτερο. Αυτή όμως είναι η μισή δουλειά του.

Ο Τέιλορ είχε την φήμη του καλού αμυντικού και του μέτριου σουτέρ από τότε που βρισκόταν ακόμα στο ΝΒΑ. Αν δεν είχε πάθει ρήξη αχίλλειου τένοντα την σεζόν 2013/14 και – κυρίως – δεν είχε τιμωρηθεί με 24 αγώνες αποκλεισμό την επόμενη σεζόν επειδή κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή βία και καταστροφή ξένης περιουσίας, είναι πολύ πιθανό να βρισκόταν ακόμα στο ΝΒΑ. Από το 2015 όμως βρίσκεται στην Ρεάλ. Και παρά τα πάνω και τα κάτω του στον ρόλο που έχει στην ομάδα, παραμένει ο καλύτερος αμυντικός της και ένας από τους καλύτερους στον ρόλο του στην Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τέιλορ στα μάτια κάποιων μοιάζει με τον απροσδόκητο παράγοντα. Με τον άσσο που έβγαλε από το μανίκι του ο Πάμπλο Λάσο. Στην πραγματικότητα όμως ο Τέιλορ ήταν εκ των βασικών υποψηφίων για να εξελιχθεί σε έναν από τους “X-Factor” της σειράς, κυρίως χάρη στην ικανότητά του να μαρκάρει τον Καλάθη. Το γεγονός ότι εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του στην επίθεση ήταν το... bonus για την Ρεάλ, που βρήκε στο πρόσωπό του τον απαραίτητο τρίτο πόλο πίσω από το δίδυμο των Ταβάρες και Καμπάτσο, για να σημειώσει δύο νίκες. Βρήκε τον δικό της αφανή ήρωα, ο οποίος κάνει απλώς την δουλειά του και στις δύο πλευρές του παρκέ και την κάνει εξαιρετικά. Χωρίς αυτόν, η Ρεάλ δεν θα βρισκόταν αυτή τη στιγμή στο 2-0 και αυτό το ξέρουν καλά στη Μαδρίτη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ