ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πιτίνο: "Σήμερα κάναμε ένα βήμα προς τα πίσω"

Πιτίνο: "Σήμερα κάναμε ένα βήμα προς τα πίσω"

Ο Ρικ Πιτίνο χαρακτήρησε ως "βήμα προς τα πίσω" την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Ρέθυμνο, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την άμυνα των "πράσινων".

Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην Κρήτη, αφού νίκησε εύκολα το Ρέθυμνο , ωστόσο ο Ρικ Πιτίνο δεν είχε διάθεση να μοιράσει συγχαρητήρια στους παίκτες του. Κάθε άλλο. Ο Αμερικανός προπονητής εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κακή άμυνα της ομάδας του, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο για την εμφάνισή του.

" Το Ρέθυμνο έκανε πολύ καλή δουλειά σήμερα, δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο. Έπαιξαν σκληρά και τους συγχαίρω γι’ αυτό. Είχαμε μια εξαιρετική επίσκεψη σε ένα πανέμορφο μέρος", είπε αρχικά ο Ρικ Πιτίνο, που αναφέρθηκε εν συνεχεία στους πολλούς τραυματισμούς που έχει ο Παναθηναϊκός και δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει την κούραση ως δικαιολογία.

" Δεν νομίζω πως η ομάδα είναι κουρασμένη. Είχαμε και έχουμε πολλούς τραυματισμούς από την αρχή της σεζόν. Ήταν ο Λάνγκφορντ, ήταν ο Τόμας, τώρα είναι ο Λοτζέσκι, ο Μήτογλου και ο Παππάς. Υπάρχουν πολλές απώλειες παικτών. Τον τελευταίο μήνα παίζουμε αρκετά καλά. Σήμερα κάναμε ένα βήμα πίσω. Ήμασταν κακοί περισσότερο στην άμυνα. Δίνουμε συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα για την προσπάθειά της και προχωράμε".

Τέλος, ο Αμερικανός προπονητής μίλησε και για την ομάδα του Ρεθύμνου: " Δεν μπορώ να μιλήσω σχετικά με ό,τι συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια. Όπως είδα σήμερα έβγαλε πολύ μεγάλη ενέργεια. Χθες είχα μια συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Μιλήσαμε πάρα πολύ, είναι ένας άνθρωπος που έχει μεγάλο πάθος και αγάπη για την ομάδα και για την κοινωνία της πόλης. Ενθουσιάστηκα μαζί του, είναι από τους καλύτερους ιδιοκτήτες που έχω συναντήσει ποτέ. Εύχομαι τα καλύτερα γιατί η προσπάθεια που κατέβαλαν σήμερα ήταν εξαιρετική".

ΖΙΑΓΚΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος, προπονητής του Ρεθύμνου, είπε από τη μεριά του για το ματς: " Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Ξέραμε ότι παίζαμε με έναν ισχυρό αντίπαλο και ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης, αλλά και αήττητο στην Ελλάδα. Πλέον μάλιστα είναι σε καλή αγωνιστική φόρμα, αποδίδοντας εξαιρετικά μέσα στο παρκέ. Εμείς θέλαμε αυτό το ματς να χρησιμοποιηθεί ως πιστοποίηση της σταθεράς ανοδικής πορείας μας μετά τη διακοπή. Νομίζω ότι η συνολική εικόνα επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας και το γεγονός ότι είμαστε σε καλή κατάσταση.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, βάσει των αριθμών, φάνηκε ότι επιμέρους στόχοι που είχαμε θέσει δεν τους κατακτήσαμε στο 100%. Συγκεκριμένα στον τομέα του ελέγχου των λαθών και των αμυντικών μας ριμπάουντ προκειμένου να περιορίσουμε τους πόντους του Παναθηναϊκού, δεν τα πήγαμε όσο καλά θα θέλαμε. Μάλιστα βάσει αριθμών δώσαμε 22 πόντους από λάθη και 22 πόντους από δεύτερες ευκαιρίες. Παρ’ όλα αυτά θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν την κατάσταση. Για την προσήλωση τους και για τη συνέπεια τους σε καθημερινή βάση στον κοινό στόχο που έχει τεθεί".

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ"

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στην κάμερα της ΕΡΤ2 μίλησε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. " Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη. Εντάξει, μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα καλύτερη δουλειά. Καμία φορά δεν είναι τόσο εύκολο, όταν παίζεις συνεχόμενα παιχνίδια κι έχεις συνεχόμενα ταξίδια. Πήραμε όμως τη νίκη, μείναμε αήττητοι και τώρα έχουμε μπροστά μας ένα πολύ μεγάλο τελικό (σ.σ. Νταρουσάφακα)", είπε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

"Πρέπει να δίνουμε όλοι το 100%. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ μεγάλη πρόκληση στην Euroleague και αν τα καταφέρουμε θα είναι μεγάλη επιτυχία. Πρέπει να το πάμε βήμα βήμα και ο καθένας να κάνει το κάτι παραπάνω και να ξεπεράσουμε τα μικροπροβλήματα. Πρέπει ακόμα και λαβωμένοι και τραυματισμένοι, να δίνουμε τα πάντα για τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε εκτός playoffs, γιατί δεν έχουμε παίξει όπως θα θέλαμε. Έχουμε βρει τον τρόπο μας τώρα, δουλεύουμε κάθε ημέρα κι ελπίζω να γίνουμε ακόμα καλύτεροι".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ