ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πιτίνο: "Οταν θα φύγω σε έξι μήνες, θέλω να έχω κάνει την ομάδα πολύ δυνατή"

Πιτίνο: "Οταν θα φύγω σε έξι μήνες, θέλω να έχω κάνει την ομάδα πολύ δυνατή"

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους και ο Στεφ Κάρι. Το σούπερ ντεμπούτο του Σον Κιλπάτρικ και η βοήθεια που θα δώσει ο Έιντριαν Πέιν. Οι διαφορές ανάμεσα στην Ευρώπη και ΗΠΑ. Ο Ρικ Πιτίνο ήταν απολαυστικός μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Κύμη.

Ο Σον Κιλπάτρικ πρωταγωνίστησε στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Κύμης, αλλά το... τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης της 13ης αγωνιστικής της Basket League άνηκε στον Ρικ Πιτίνο.

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού ήταν απολαυστικός για ακόμη μία φορά στην συνέντευξη Τύπου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον "mighty mouse Λούκας Λεκαβίτσιους" τονίζοντας γιατί είναι ο "Στεφ Κάρι" των πρασίνων, ενώ μίλησε και για τους Σον Κιλπάτρικ και Έιντριαν Πέιν και την φιλοσοφία του.

"Για μένα εδώ είναι όπως στο κολέγιο, όταν οι καθηγητές θέλουν να βάλουν διαγώνισμα στους φοιτητές τους την επόμενη ημέρα. Πρέπει να βάλουμε στο μυαλό των παικτών μας, βιαστικά μερικές φορές, κάποια βασικά στοιχεία για την άμυνα και την επίθεση", είπε αρχικά ο Αμερικανός κόουτς του Παναθηναϊκού, ο οποίος εν συνεχεία ρωτήθηκε για τον Σον Κιλπάτρικ:

"Κάθε φορά που επιλέγεις ένα παίκτη ίσως δεν ξέρεις πολλές φορές τα πάντα σχετικά με τον παίκτη αυτό. Εγώ επέλεξα τον Σον Κιλπάτρικ, ένα παίκτη έντεκα αστέρων στην κλίμακα των πέντε. Ήξερα ότι ήταν ένας σκληρός παίκτης, πολύ ταλαντούχος και απολύτως επαγγελματίας. Για αυτούς τους λόγους τον φέραμε στην ομάδα μας".

Όσον αφορά τις διαφορές του ευρωπαϊκού μπάσκετ με το κολεγιακό και το ΝΒΑ, ανέφερε: " Μπορώ να μιλήσω μόνο για την ομάδα μου. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε λίγο αδύναμοι σε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού. Μικρά αλλά θεμελιώδη πράγματα δεν τα κάνουμε σωστά. Έχουμε ταλέντο, έχουμε σπουδαία παιδιά, αλλά μικρά πράγματα όπως το πώς να ποστάρουμε σωστά ή πώς να μετακινείς την μπάλα στο τρανζίσιον, δεν τα κάνουμε σωστά".

Επίσης, τόνισε: " Κάθε φορά λέω ότι έχουμε στο παιχνίδι μας 20 βασικά σημεία που δεν τα κάνουμε όπως πρέπει. Επικεντρώνομαι στο πώς όταν φύγω από εδώ σε έξι μήνες, θα έχω κάνει την ομάδα πολύ δυνατή στα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού και αυτό θα είναι καλό για το μέλλον της. Στις ΗΠΑ αυτήν την στιγμή έχουμε τον Στεφ Κάρι που είναι παράδειγμα για όλα τα παιδιά. Είναι ένα παιδί που δεν είναι μυώδης και μεγαλόσωμος, αλλά είδε την ευκαιρία που του δόθηκε και την άρπαξε. Έχουμε και στην ομάδα μας έναν τέτοιο αθλητή που πρέπει όλα τα παιδιά να τον κοιτoύν. Ο skywalker, ο Λεκαβίτσιους, ο οποίος σήμερα είχε +31 όσο αγωνίστηκε. Όταν ήμουν μικρός είχαμε ένα καρτούν, τον mighty mouse. Ο δικός μας mighty mouse είναι ο Λεκαβίτσιους και πρέπει να είναι στόχος για όλα τα παιδιά να γίνουν ένας mighty mouse. Εκτός από σήμερα, και με την Μπαρτσελόνα όταν ήταν μέσα στο παρκέ παίξαμε το καλύτερο μας μπάσκετ. Πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλη καρδιά σε μικρό πακέτο".

Για την συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας του και τους τραυματισμούς των Κιθ Λάνγκφορντ και Θανάση Αντετοκούνμπο, επισήμανε: "Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζω από την στιγμή που ανέλαβα είναι ότι ο Λάγκφορντ, ο καλύτερος επιθετικός μας παίκτης δεν έχει μπορέσει να παίξει δευτερόλεπτο. Επιπλέον, ο καλύτερος μας αμυντικός, ο Αντετοκούνμπο, δεν μπορεί να αγωνιστεί αυτήν την στιγμή. Ελπίζω όταν επιστρέψουν να μην έχουμε μείνει πολύ πίσω. Γιατί δεν υπάρχουν εύκολα ματς πλέον. Έχουμε να πάμε στην Λιθουανία, το Τελ Αβίβ, στην Μόσχα, στην Τουρκία, και ίσως αργότερα εγώ πάω και στο... Μαϊάμι (σ.σ. γέλια)".

O Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε στον Έιντριαν Πέιν, ο οποίος την Τρίτη (15/1, 16:10) θα φτάσει στην Ελλάδα: "Ο λόγος που φέραμε τον Πέιν στην ομάδα είναι γιατί για παράδειγμα πριν λίγες ημέρες στην Βαρκελώνη ήμασταν πολύ κακοί στα ριμπάουντ. Δύο λεπτά πριν λήξει το ματς ήμασταν ισόπαλοι και έπρεπε απλά να πάρουμε τα ριμπάουντ για να πάρουμε την εκτός έδρας νίκη. Ελπίζουμε λοιπόν ο Πέιν να μας βοηθήσει να λύσουμε το πρόβλημα με τα ριμπάουντ".

Ο Ρικ Πιτίνο ρωτήθηκε για την αήττητη πορεία της ομάδας του στις εγχώριες διοργανώσεις και τη μέτρια παρουσία της στην EuroLeague : "Είμαι εδώ λιγότερο από ένα μήνα, κοουτσάρω κάθε λεπτό σαν να εξαρτάται η ζωή μου αυτό, σαν να πρόκειται να πάω φυλακή αν χάσω. Έτσι προπονώ. Δεν κοιτάζω μακριά. Βλέπω την κάθε προπόνηση σαν να είναι η τελευταία μου που θα είμαι πάνω στη γη".

Τέλος, ο πολύπειρος κόουτς ρωτήθηκε για την ομάδα της Εύβοιας: "Η Κύμη είναι μια καλά προπονημένη ομάδα, ο κόουτς μου έβγαλε τον καλύτερο μου εαυτό, αλλά οι παίκτες του έκαναν πολλά λάθη. Αν μειώσουν αυτά τα λάθη θα είναι πολύ καλύτερη ομάδα. Είχαν 18 λάθη για 13 ασίστ, όταν θα έχουν 18 ασίστ για 13 λάθη, θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα για αυτούς".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ