ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πιτίνο: "Η φυσική μας κατάσταση είναι ύποπτη"

Πιτίνο: "Η φυσική μας κατάσταση είναι ύποπτη"

Ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε ικανοποιημένος για τη νίκη, όχι όμως και από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπάγερν. Μεγάλες ατάκες πάλι από τον Αμερικανό προπονητή.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του, κέρδισε το παιχνίδι με την Μπάγερν και είναι πλέον έτοιμος για τα δύσκολα παιχνίδια που έπονται στην EuroLeague , ως επί το πλείστον μακριά από το ΟΑΚΑ. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι ο Ρικ Πιτίνο έμεινε ικανοποιημένος και από την εμφάνιση των παικτών του κόντρα στην γερμανική ομάδα.

Ο 66χρονος προπονητής δεν έκρυψε λοιπόν την δυσφορία του για την φυσική κατάσταση των παικτών του, γκρίνιαξε για τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έπειτα από βολές και τόνισε ότι ο χαρακτήρας της ομάδας του θα δοκιμαστεί στα εκτός έδρας παιχνίδια...

" Η φυσική μας κατάσταση είναι πραγματικά κακή. Είναι ύποπτη, ειδικά για έναν προπονητή σαν εμένα, που του αρέσει το τρέξιμο και η άμυνα. Είμαι ικανοποιημένος από τη νίκη πάντως. Όταν παλεύεις για τα playoffs είναι σημαντικό να κερδίζεις τα εντός έδρας παιχνίδια. Είχαμε όμως δύο καλές προπονήσεις πριν από το ματς, κάτι που δεν δείξαμε και στο γήπεδο. Μου αρέσουν οι αγώνες που πρέπει να παλέψεις για να κερδίσεις. Οι παίκτες μας είναι πολύ δεκτικοί στο κοουτσάρισμα, η άμυνά μας βελτιώνεται, η επίθεση μας βελτιώνεται και βγάλαμε πολλά ελεύθερα σουτ, αλλά η φυσική κατάσταση χρειάζεται πολλή δουλειά", τόνισε ο Πιτίνο.

" Για να κερδίζεις εκτός έδρας πρέπει να παίζεις σπουδαία άμυνα, με καρδιά και να είσαι πολύ καλύτερος από τον αντίπαλο. Μέχρι τώρα δεν τα έχουμε πάει πολύ καλά εκτός έδρας και από εδώ και πέρα πρέπει να πάρουμε τα μισά παιχνίδια για να φτάσουμε στα playoffs. Όπως έλεγα πάντα στους παίκτες μου, ο πραγματικός χαρακτήρας δοκιμάζεται εκτός έδρας και όχι στο γήπεδό σου", συνέχισε ο Αμερικανός προπονητής, που στάθηκε και περαιτέρω στο θέμα της φυσικής κατάστασης, λέγοντας ότι... " δεν είναι μόνο θέμα να ξεκουράζεσαι σωστά, να τρως καλά, είναι και το πνευματικό επίπεδο. Προφανώς και η φυσική κατάσταση του Παπαπέτρου είναι εξαιρετική, για να κερδίσεις όμως εκτός έδρας πρέπει να είναι όλοι σε αυτό το επίπεδο".

Ο Πιτίνο αναφέρθηκε και στον Σον Κιλπάτρικ, για τον οποίον είπε: " Μπορεί να παίξει στο "1", στο "2" και στο "3". Είναι σκληρός παίκτης, ελπίζω να είναι και σε καλή φυσική κατάσταση. Τον ξέρω καλά, είναι υπέροχος τύπος, έχω μιλήσει με αρκετούς που τον ξέρουν, αποτελεί θετικό στοιχείο στα αποδυτήρια". Εν συνεχεία, αναφέρθηκε αναλυτικά στο τι του αρέσει και τι όχι σε επίθεση και άμυνα...

" Αυτό που με ενοχλεί για τον εαυτό μου, είναι να κερδίζω και να μην είμαι χαρούμενος. Απόψε δεν είμαι ικανοποιημένος. Όταν χάνεις ένα αμυντικό ριμπάουντ έπειτα από βολή, πολλές φορές, για έναν προπονητή σαν εμένα, δεν υπάρχει αρκετό κρασί στην πόλη. Οι καλές ομάδες θα σε διαλύσουν εάν δίνεις τόσα πολλά ανοιχτά σουτ. Είχαμε δύο καταπληκτικές προπονήσεις και θα ήθελα να το δείξουμε απόψε, αλλά δεν το κάναμε.

Στην επίθεση τα κάναμε όλα καλά. Πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα. Στην άμυνα βελτιωνόμαστε. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε αλλαγές. Τα 35 deflections είναι σημαντικά. Για να είσαι καλή αμυντική ομάδα, όμως, τα 35 deflections πρέπει να αποτελούν τον κανόνα", κατέληξε ο κόουτς των "πράσινων".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ