ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πιτίνο: "Έχω τελειώσει με το κολεγιακό μπάσκετ"

Πιτίνο: "Έχω τελειώσει με το κολεγιακό μπάσκετ"
EUROKINISSI

Ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι θα προπονήσει ξανά ομάδα του NCAA, ενώ τόνισε ότι είδε απίθανα πράγματα στην Ελλάδα στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Λίγες μέρες πριν ανακοινώσει την απόφασή του , λίγες μέρες πριν αποκαλύψει που θα βρίσκεται τη σεζόν 2019/20, λίγες μέρες πριν οι φίλοι του Παναθηναϊκού ενημερωθούν για το μέλλον της ομάδας τους , ο Ρικ Πιτίνο απολαμβάνει τις πρώτες στιγμές των καλοκαιρινών του διακοπών στη Νέα Υόρκη. Συμβουλεύεται τους ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος , σίγουρα έχει στην άκρη του μυαλού του αυτό που πραγματικά θέλει να κάνει και μετράει κι αυτός αντίστροφα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, για να αποκαλύψει αν θα συνεχίσει στον πράσινο πάγκο ή αν θα αποχαιρετήσει οριστικά την Ελλάδα μετά από μόλις μισή σεζόν στη χώρα μας.

Ο 67χρονος Hall of Famer μίλησε το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ) στο Garry Parrish Show του δημοσιογράφου/αναλυτή Γκάρι Πάρις, στον 92.9 FM ESPN του Μέμφις και αποκάλυψε πως δεν βρίσκεται πλέον στο μυαλό του η επιστροφή στο κολεγιακό μπάσκετ. Μέχρι πριν από μερικές μέρες δίσταζε να κλείσει την πόρτα στο NCAA, πλέον όμως το κάνει και μάλιστα δημόσια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμερικανός τεχνικός:

" Κερδίσαμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας, ενώ όταν ανέλαβα την ομάδα εκείνη βρισκόταν εκτός playoffs της EuroLeague. Τα καταφέραμε όμως, αντιμετωπίσαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης, πετύχαμε κάτι σπουδαίο. Ήμασταν νεκροί, κάναμε όμως οκτώ νίκες και μία σημαντική στο Μιλάνο για να το αφήσουμε εκτός playoffs και να μπούμε εμείς.

Στο γήπεδο του Ολυμπιακού υπάρχουν δίχτυα, είδα απίθανα πράγματα στην έδρα τους. Πήγαμε στο γήπεδό τους και είχαμε μπροστά μας 50 αστυνομικούς με ασπίδες. Λίγες μέρες μετά, ήρθαν στο δικό μας γήπεδο για έναν αγώνα κυπέλλου και ενώ βρισκόμασταν μπροστά με 13 πόντους στο ημίχρονο, δεν βγήκαν ποτέ για το δεύτερο. Τιμωρήθηκαν γι' αυτό.

Ζητούσα από τους αρμόδιους να μου εξηγήσουν τι συνέβη και έμαθα πως είχαν παράπονα για τη διαιτησία. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Και να σκεφτείτε πως έχουν προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος πέρασε από το ΝΒΑ και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Παίξαμε τελικό Κυπέλλου μπροστά σε μαθητική εξέδρα. Όταν ρώτησα γιατί, μου απάντησαν ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει επεισόδια και τώρα επιτρέπονται μόνο παιδιά.

Πλέον δεν πιστεύω ότι ενδιαφέρεται το κολεγιακό μπάσκετ για εμένα. Πρέπει να είμαι ρεαλιστής. Θέλω να προπονώ και να κερδίζω, να πάρω άλλο ένα πρωτάθλημα. Είμαι όμως ρεαλιστής. Δεν μετανιώνω για κάτι. Έχω παίξει σε τελικούς, έχω καταφέρει πολλά. Συνέβη κάτι για το οποίο δεν είχα ιδέα. Το 80% του κόσμου αδιαφορεί για τα προβλήματά σου και το άλλο 20% χαίρεται γι' αυτά. Όσο κι αν το αγαπώ το κολεγιακό μπάσκετ, έχω τελειώσει με αυτό".

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ