ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πιτίνο: "Δεν έχουμε συζητήσει τίποτα, θέλω 10ετή επέκταση"

Πιτίνο: "Δεν έχουμε συζητήσει τίποτα, θέλω 10ετή επέκταση"

Ο Ρικ Πιτίνο ξεκαθάρισε μετά τη λήξη του αγώνα με το Περιστέρι ότι δεν έχει μιλήσει με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για επέκταση συμβολαίου, λέγοντας ότι θα ζητήσει... 10ετές.

Ο Ρικ Πιτίνο είχε διάθεση για αστεία αμέσως μετά τη λήξη της δεύτερης αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι. Ο Αμερικανός προπονητής έκανε το απόλυτο κομπλιμέντο στους παίκτες του και δήλωσε αστειευόμενος ότι θα ζητήσει 10ετή επέκταση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τονίζοντας όμως ότι ακόμα δεν έχουν κάνει την παραμικρή κουβέντα για το ενδεχόμενο ανανέωσης.

" Παίξαμε την κάθε κατοχή σαν να είχε μεγάλη σημασία και ως προπονητής αυτό θέλω από την ομάδα. Προπονώ εδώ πολύ καιρό. Από τους Νικς του 1987 είχα να δω ομάδα με τέτοιο χαρακτήρα, να προπονούνται σκληρά, να παίζουν σκληρά, να μην θεωρούν τίποτα δεδομένο, να σέβονται τους πάντες. Το να κοουτσάρω 42 χρόνια και να έρχομαι εδώ και να βρίσκω αυτό το γκρουπ παικτών είναι ανανεωτικό, συναρπαστικό για μένα", είπε αρχικά ο Πιτίνο, που πρόσθεσε για τις φήμες περί κουβέντας με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο περί ανανέωσης του συμβολαίου του: " Δεν έχουν υπάρξει καθόλου συζητήσεις. Ψάχνω για επέκταση 10 ετών. Δεν παίρνω τίποτα λιγότερο από αυτό".

Ο 66χρονος προπονητής επανέλαβε τις ατάκες περί Νικς και 10ετούς επέκτασης στη συνέντευξη Τύπου, όπου εξήρε επίσης τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους παίκτες του: " Ένας τρόπος για να σε κερδίσει μια ομάδα όπως το Περιστέρι είναι να είναι εύστοχη στα τρίποντα. Στόχος μας ήταν να περιορίσουμε τους αντιπάλους μας σε αυτό το κομμάτι. Επίσης κάναμε καλό rotation. Μία από τις αγαπημένες μου ομάδες από θέμα χαρακτήρων παικτών ήταν οι Νικς του 1987. Και αυτό είναι κάτι που βλέπω και στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες κάνουν 27 μέρες προπόνηση σαν επαγγελματίες, δεν παίζουν ματς και βελτιώνονται, σε ένα δύσκολο κλίμα".

Εξαρτάται από τον Δημήτρη αν θέλει να μου δώσει 10ετές. Βέβαια αν τον ενημερώσω για τα χρήματα που έπαιρνα θα πάθει καρδιακή προσβολή!

Αναφορικά με το γεγονός ότι οι παίκτες βούταγαν για την κατοχή με τη διαφορά στους 20 πόντους στο τέλος, ο Πιτίνο είπε: " Αυτό προσπαθούμε. Να κερδίζουμε κάθε κατοχή. Και ξέρουν ότι η προσπάθεια ανταμείβεται από εμένα. Παράδειγμα: Το 1996 παίζαμε με το LSU και ήταν ματς εκδίκησης αφού έναν χρόνο νωρίτερα είχαμε επιστρέψει από το -31 με 13 λεπτά για το τέλος. Όλοι έλεγαν ότι θα έπαιρναν εκδίκηση και όλες οι εφημερίδες έκαναν λόγο για τη μεγάλη ρεβάνς. Θέλω να πω ότι στη ζωή υπάρχει το τέλειο ημίχρονο και το τέλειο παιχνίδι. Αυτό το ημίχρονο ήταν πολύ κοντά στην εντέλεια. Ήταν 79-48 το ημίχρονο τότε. Τέλειο ματς δεν υπάρχει. Απλά δεν κάνεις λάθη, δεν χάνεις τα ριμπάουντ, τους αναγκάζεις σε χαμηλά ποσοστά, μοιράζεις ασίστ, κάνεις deflections. Είπα στους παίκτες ότι ήθελαν να μου τα δείχνουν όλα αυτά. Δεν πετύχαμε το τέλειο παιχνίδι, αλλά έχουμε τον χαρακτήρα που δείχνει αυτήν την προσπάθεια.

Όταν τελειώσει το ματς θέλεις να έχεις ευχάριστο συναίσθημα. Όμως στα 5-6 τελευταία λεπτά, με την εικόνα που είχαμε, δεν μπήκαμε στα αποδυτήρια με το ίδιο συναίσθημα. Ο κόουτς του Περιστερίου είναι προπονητής πέντε αστέρων. Ούτε τριών, ούτε τεσσάρων, αλλά πέντε αστέρων! Μάλιστα ρώτησα τον Αλβέρτη πώς ήταν ως παίκτης μιας και είχε παίξει στον Παναθηναϊκό και μου είπε ότι ήταν πολύ καλός, αλλά σε κάθε φάση ψαχνόταν για να μαλώσει (γέλια)!".

Σχετικά με το θέμα του συμβολαίου του, ο Πιτίνο τόνισε: " Δεν έχω συζητήσει κάτι αλλά ψάχνω 10ετές! Δεν αρκούμαι με κάτι λιγότερο. Εξαρτάται από τον Δημήτρη (σ.σ. Γιαννακόπουλο) αν θέλει να μου δώσει 10ετές. Με τους Σέλτικς είχα επτά χρόνια και θέλω να το «σπάσω»! Βέβαια αν τον ενημερώσω για τα χρήματα που έπαιρνα θα πάθει καρδιακή προσβολή (γέλια)!

Δεν βιάζομαι. Ακόμα έχουμε παιχνίδια. Σίγουρα θέλω να βοηθήσω την ομάδα, είτε είμαι εδώ, είτε δεν είμαι εδώ. Να την βοηθήσω για το μέλλον. Όμως, επειδή ό,τι λέω εδώ γράφεται στις ΗΠΑ, ο τίτλος στη New York Post θα είναι ότι ο Πιτίνο θέλει δεκαετές συμβόλαιο και θα ζητήσει ακόμα περισσότερα λεφτά σε σχέση με αυτά που είχε πάρει στους Σέλτικς".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ