ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πιτίνο: "Αφήνω μούσι μέχρι να ξαναπαίξουμε"

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί κι ας μου αρέσει, για παράδειγμα, το παρκάρισμα δίπλα στο πεζοδρόμιο" ήταν μία από τις ατάκες του Ρικ Πιτίνο το απόγευμα της Δευτέρας (20/5) στο ΟΑΚΑ.

Στη διάρκεια του εσωτερικού διπλού που έγινε στο ΟΑΚΑ, ο Ρικ Πιτίνο προσπαθούσε να ελαφρύνει το κλίμα, να κάνει τους παίκτες του να χαμογελάσουν. Δεν ήταν κι εύκολο να λειτουργήσει σε συνθήκες αγώνα ολόκληρος ο οργανισμός που ονομάζεται Παναθηναϊκός , δεν ήταν εύκολο να ξεχάσουν οι πράσινοι πως υπό φυσιολογικές συνθήκες το απόγευμα της Δευτέρας (20/5) θα αντιμετώπιζαν τον αιώνιο αντίπαλό τους, τον Ολυμπιακό, στο πρώτο ματς της σειράς του πρώτου γύρου των playoffs της Basket League. Παρόλα αυτά, ο Αμερικανός έκανε απλώς τη δουλειά του, όπως δήλωσε και στους δημοσιογράφους αμέσως μετά το κλείσιμο του φύλλου αγώνα .

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο:

" Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Ήρθα εδώ για να προπονήσω, αλλά έχουμε έναν μήνα χωρίς μπάσκετ. Είμαι, πιθανότατα, όσο δυσαρεστημένοι είναι και στην ομοσπονδία με αυτή την κατάσταση. Μας πήγαν πίσω, οι περισσότεροι παίκτες είχαν υπολογίσει πως θα έχουμε τελειώσει το αργότερο έως τις 15 Ιουνίου και δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν αγωνιζόμαστε εδώ και ένα μήνα. Μας πήγαν πίσω και πιο πίσω και πιο πίσω.Είναι απογοητευτικό.

Είδα πράγματα που δεν είχα δει στα 40 χρόνια μου στην προπονητική, καλά και άσχημα. Θα έχουμε άλλες εννέα μέρες μέχρι να ξαναπαίξουμε. Είναι δύσκολο, ειδικά αν δεν είσαι Έλληνας, να καταλάβεις και να αποδεχθείς όσα γίνονται. Αν τα πω σε φίλους μου θα νομίζουν ότι λέω ψέματα, οπότε δεν τους τα εξηγώ καν.

Έχω μια πανέμορφη εμπειρία, οι Έλληνες μου φαίρονται με σπουδαίο τρόπο, είναι οι πιο φιλικοί άνθρωποι που έχω συναντήσει. Από την άλλη, όταν με κερδίζουν, δίνω συγχαρητήρια. Στις νίκες πρέπει να είσαι ταπεινός, όπως ο Έλληνας προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είμαι Αμερικανός, σας επισκέπτομαι και δεν θέλω να αλλάξω την κουλτούρα σας. Το απολαμβάνω σαν επισκέπτης, τις περισσότερες φορές και προχωράω με θετικές σκέψεις. Δεν σκέφτομαι το μέλλον μου στην Ελλάδα, το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται στις 15/6 και τότε θα σκεφτώ τι θα κάνω. Προς το παρόν νιώθω άσχημα για τους παίκτες μου, επειδή κάνουν προπόνηση κάθε μέρα και δεν έχουν αγώνες.

Εγώ πληρώθηκα για να κάνω τον Παναθηναϊκό ομάδα των playoffs της EuroLeague και προσπάθησα να δώσω κάποιες συμβουλές για το μέλλον της ομάδας. Αυτό κάνουν οι προπονητές. Αυτή τη στιγμή ανυπομονώ να ξαναπαίξουμε, γι' αυτό αφήνω και μούσι. Θα το αφήσω να μεγαλώνει μέχρι να ξαναπαίξουμε.

Η σύζυγός μου λατρεύει τις πόλεις, αγαπά την Αθήνα, την Ελλάδα και τον κόσμο της. Δεν χρειάζεται να την πείσω, δεν θα έχει πρόβλημα να μετακομίσει εδώ. Από εκεί και πέρα, δεν χώνω τη μύτη μου σε πράγματα για τα οποία αποφασίζουν άλλοι. Κάποια πράγματα πρέπει όμως να τελειώσουν.

Δεν είναι θέμα Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού, είναι θέμα της ηγεσίας. Πρέπει να υπάρχουν ηγέτες που θα πουν "αυτό είναι λάθος και δεν θα το κάνεις". Χωρίς κανονισμούς, έχεις αναρχία. Είναι θέμα της ομοσπονδίας, ηγεσίας, κανονισμών. Κάποιες φορές μου τη δίνουν οι κανονισμοί. Για παράδειγμα, μου αρέσει που στην Ελλάδα μπορώ να παρκάρω ελεύθερα δίπλα στο πεζοδρόμιο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ