ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεδουλάκης: "Πρότυπο των επόμενων γενιών ο Παύλος Γιαννακόπουλος"

Πεδουλάκης: "Πρότυπο των επόμενων γενιών ο Παύλος Γιαννακόπουλος"

Ο Αργύρης Πεδουλάκης προέταξε το συναισθηματικό κομμάτι του τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, τονίζοντας την παρακαταθήκη που άφησε πίσω του για τις επόμενες γενιές. "Τιμή μας να είμαστε εδώ", είπε ο Καλάθης.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Αργύρης Πεδουλάκης υποστήριξε πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος ανήκει σε μία ιδιαίτερη γενιά Ελλήνων, ενώ χαρακτήρισε “ψυχοθεραπεία” τα δυνατά παιχνίδια του τουρνουά.

Στην αρχική του τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου του δεύτερου ετήσιου τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος", ο τεχνικός του "τριφυλλιού" είπε: "Εμείς θα είμαστε οικοδεσπότες, είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει ένα εξαιρετικό τουρνουά στη μνήμη του κυρίου Παύλου Γιαννακόπουλου. Αυτό που επιβάλλεται είναι να γίνει θεσμός ώστε να κρατήσουμε ζωντανές τις αξίες, τις ιδέες και τον τρόπο λειτουργίας των παλαιότερων. Και να είναι πρότυπο για όλους και για νέες γενιές Παναθηναϊκών. Όσο για το αγωνιστικό, θα είναι τα πρώτα δυνατά παιχνίδια, εμείς θέλουμε να ενσωματώσουμε τους τρεις διεθνείς μας μιας και έρχονται με λίγες προπονήσεις, ενώ κάποια παιδιά που δεν έχουν εμπειρία από την Ευρωλίγκα θα καταλάβουν σε τι ταχύτητες και τι επίπεδο είναι η Ευρωλίγκα".

Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσει το αγωνιστικό και συναισθηματικό κομμάτι στο τουρνουά, απάντησε: "Θα είναι έντονο το συναισθηματικό στοιχείο. Σίγουρα θα είναι δυνατά συναισθήματα αλλά έχει τέτοια δύναμη το παιχνίδι που σε παίρνει μαζί του. Είναι σαν ψυχοθεραπεία. Σε αναγκάζει να ξεχάσεις πράγματα”.

Παράλληλα, όταν οι προπονητές κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν μία φράση που να χαρακτηρίζει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο Αργύρης Πεδουλάκης είπε: "Ο Παύλος Γιαννακόπουλος αντικατοπτρίζει μία γενιά που έφυγε. Μία γενιά Ελλήνων. Την πατριαρχική οικογένεια. Μετά τον πόλεμο ξεκίνησαν μόνοι τους, ορφανοί, με αρχές και οράματα και φτάσανε πολύ ψηλά. Είναι μία γενιά που αναπολούμε και επειδή έχει χαθεί το μέτρο αυτό για εμάς θα πρέπει να είναι πρότυπα για το τι χάσαμε και τι πρέπει να επαναφέρουμε".

Καλάθης: "Τιμή μου"

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθης ανέφερε: "Είναι τιμή μου να είμαι εδώ με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης για να τιμήσουμε την μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Εύχομαι σε όλους υγεία, καλή τύχη και να δούμε ένα ωραίο τουρνουά".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ