ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πασκουάλ: "Θέλαμε τους πόντους του Λάνγκφορντ"

Πασκουάλ: "Θέλαμε τους πόντους του Λάνγκφορντ"
STOLISVAGGELIS

Ο Τσάβι Πασκουάλ στις δηλώσεις του στην "πρώτη" του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στον Κιθ Λάνγφορντ και όσα θα δώσει στο παιχνίδι του τριφυλλιού και φυσικά τον στόχο του Final Four, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο Τσάβι Πασκουάλ θεωρεί ότι έχει την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Αυτό τουλάχιστον σημείωσε στις δηλώσεις του στην πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν και στάθηκε ιδιαίτερα μετά από σχετική ερώτηση στον Κιθ Λάνγκφορντ και όσα θα προσφέρει στο τριφύλλι.

Επίσης μίλησε για τον στόχο του Final Four και τη λεπτομέρεια που πρέπει να αλλάξει ώστε ο Παναθηναϊκός στο τέλος της σεζόν να είναι μια από τις τέσσερις ομάδες που θα βρεθούν στη Βιτόρια.

Άλλη μια χρονιά, νέοι παίκτες, νέοι στόχοι, τι περιμένεις απ' αυτή τη σεζόν, και πως διάλεξες αυτούς τους παίκτες;
"Πρώτα απ' όλα είναι δύσκολο το απαντήσω αυτό, τα καλοκαίρια είναι μακριά. Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον Δημήτρη και την οικογένεια του για όσα έκανε για άλλη μια χρονιά για τον Παναθηναϊκό είναι εκπληκτικό και είμαι περήφανος που είμαι εδώ. Είμαστε χαρούμενοι για την ομάδα που έχουμε. Όταν κλείσουμε το ρόστερ πάντα σκέφτομαι ότι έχουμε τη καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Αυτή είναι η δική μου νοοτροπία, δεν μπορώ να δουλέψω με άλλη νοοτροπία. Αλλάξαμε κάποιους παίκτες, κάποιους για έναν λόγο, κάποιους για άλλο, αυτό είναι παρελθόν και όχι τόσο σημαντικό. Το σημαντικό είναι ποιοι είμαστε εδώ και να δουλέψουμε όλοι μαζί για να έχουμε μια πετυχημένη χρονιά".

Φέρατε πολλούς νέους παίκτες αλλά ένας τους ήταν δυο φορές πρώτος σκόρερ στην Euroleague. Σας έλειπε ένας τέτοιος παίκτης;
"Σίγουρα θέλαμε έναν παίκτη σε αυτή τη θέση με αυτή την ποιότητα. Με πόντους στα χέρια του, με εμπειρία και σπουδαίο δημιουργό, πρέπει να νιώθουμε χαρούμενοι που έχουμε τον Λάνγκφορντ μαζί μας. Περιμένουμε πολλά απ' αυτόν. Είναι νικητής και δουλεύει καλά, είμαστε χαρούμενοι για αυτόν".

Σκεφτήκατε έστω για λίγο, να κάνετε πρόταση στο Ναβάρο για να παίξει για έναν χρόνο ακόμα (σ.σ. γέλια);
"Ήμουν έτοιμος να του στείλω μια προσφορά να συνεχίσει σε εμάς (γέλια) αλλά δεν το έκανα. Ίσως είναι ο καλύτερος παίκτης που είχα. Νομίζω τα αξίζει όλα, στο τέλος αποφάσισε να ολοκληρώσει έτσι την καριέρα του, δεν είμαι χαρούμενος για αυτό. Νομίζω ότι άξιζε κάτι διαφορετικό. Ζω στην Αθήνα μακριά από τη Βαρκελώνη για να καταλάβω πολλά. Έχω αρκετά συναισθήματα για αυτόν. Το μπάσκετ στην EuroLeague είναι σε αυτό το επίπεδο λόγω παικτών όπως ο Ναβάρο και του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον".

Είναι ένας στόχος της ομάδας το Final Four;
"Πάντα πρέπει να δουλεύουμε με αυτή τη νοοτροπία, κάθε φίλαθλος του Παναθηναϊκού το αξίζει, η διοίκηση, οι παίκτες. Αν είσαι εδώ δεν έχει σημασία τι ομάδας έχεις, πρέπει πάντα να δουλεύεις με αυτή τη νοοτροπία".

Ξεκινώντας τον τρίτο χρόνο στον Παναθηναϊκό και τρίτο χρόνο με αυτό το φορμάτ της Euroleague, ποιο είναι το αβαντάζ του φετινού Παναθηναϊκού για να φτάσει στο Final Four;
"Όλα στη ζωή εξαρτώνται από το ποιους συναγωνίζεσαι. Για να πας στους τέσσερις πρέπει πολλές απίστευτες ομαδες να μείνουν εκτός. Τα τελευταία δυο χρόνια κάναμε καλή σεζόν, τερματίσαμε στην 4η θέση αλλά στο τέλος δε πήγαμε γιατί παίξαμε κόντρα στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Θέλουμε κάτι παραπάνω αλλά ίσως κάποιες φορές δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις, αλλά κάτι που δεν μπορείς να κοντρολάρεις εσύ. Το σημαντικό είναι να δουλέψουμε στην ίδια κατεύθυνση, να χτίσουμε την ομάδα, να παίξουμε σαν ομάδα στην επίθεση, στην άμυνα και να είμαστε έτοιμη τη κρίσιμη στιγμή για να κάνουμε ένα ακόμα βήμα που δεν το έχουμε κάνει μέχρι τώρα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ