ΜΠΑΣΚΕΤ

Πασκουάλ: "Πρέπει να επιστρέψουμε στο επίπεδό μας"

Πασκουάλ: "Πρέπει να επιστρέψουμε στο επίπεδό μας"
EUROKINISSI

Ο Τσάβι Πασκουάλ, ο Νικ Καλάθης και ο Ντεσόν Τόμας μίλησαν για τον αυριανό αγώνα με την Φενέρμπαχτσε (7/12, 21:30), υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στο επίπεδο που ήταν στην αρχή της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο σερί ήττες στην EuroLeague και προφανώς δεν έχει περιθώρια να χάσει και τρίτο παιχνίδι στη σειρά. Πολύ απλά διότι θα... λοξοδρομήσει επικίνδυνα σε περίπτωση που δεν καταφέρει να καταβάλει αύριο (7/12, 21:30) την Φενέρμπαχτσε, μία από τις δύο ομάδες που έβγαλαν το 1/3 της κανονικής περιόδου με εννέα νίκες σε δέκα αγώνες.

" Πρώτα, παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να έχουμε κίνητρο. Πρέπει να επιστρέψουμε στο επίπεδό μας. Η Φενέρ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχουν χάσει ένα ματς από την αρχή της σεζόν. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, από το υψηλότερο επίπεδο της Euroleague.Ξέρουμε ότι εδώ μπορούμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε με την βοήθεια των φιλάθλων μας", τόνισε ο Τσάβι Πασκουάλ στις καθιερωμένες δηλώσεις που έκανε πριν από το ματς με την Φενέρμπαχτσε.

" Μίλησα για όλους τους παίκτες που ήταν πέρσι εδώ. Είναι λογικό αυτό, με κάποιους παίκτες δουλεύουμε δύο χρόνια και έχουμε πετύχει πολλά σε αυτό το διάστημα. Είναι λογικό πως αυτοί οι παίκτες και ο προπονητής δείχνουν στους υπόλοιπους τον δρόμο. Η κύρια ευθύνη είναι πάντα του προπονητή", συνέχισε ο Ισπανός τεχνικός, που αναφέρθηκε και στις κακές εμφανίσεις που κάνει τελευταία ο Νικ Καλάθης:...

" Όπως όλοι οι παίκτες, έτσι και ο Νικ έχει καλές και κακές στιγμές. Ήταν απίστευτος πέρσι και τώρα προσπαθεί να βρει τον δρόμο του. Δεν είναι εύκολο και δεν είναι σίγουρα στο επίπεδο που θέλουμε, όπως και άλλοι παίκτες. Δουλεύει σκληρά και εμείς παλεύουμε να τον βοηθήσουμε σε αυτό. Είμαστε στην αρχή της σεζόν και έχουμε μπροστά μας δρόμο".

Όσον αφορά στο παιχνίδι με την Φενέρ, ο Πασκουάλ είπε: " Όλα είναι σημαντικά απέναντι στη Φενέρ. Δεν είχαν τον Σλούκα στην Βαρκελώνη και κέρδισαν εύκολα. Είναι μία απίστευτη ομάδα, που κάνει πολλά πράγματα σωστά στο παρκέ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για όλα. Πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Είναι σημαντικό να είμαστε τέλειοι σε κάθε θέση, γιατί η Φενέρ είναι παντού εξαιρετική".

ΚΑΛΑΘΗΣ: Πρέπει να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου

Ο Νικ Καλάθης, από τη μεριά του, υπογράμμισε ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα για να βελτιώσει την εικόνα του, αλλά και τα αποτελέσματά του. Τόνισε, πάντως, ότι εάν οι "πράσινοι" παίξουν όπως μπορούν, μπορούν να κερδίσουν οποιαδήποτε ομάδα... " Πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα, δεν είναι μόνο ένα. Είχαμε κάποιες καλές προπονήσεις τις τελευταίες πέντε ημέρες εδώ δουλέψαμε και με το βίντεο σε κάποια πράγματα που θα πρέπει να κάνουμε καλύτερα. Σίγουρα αυτό θα πρέπει να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο.

Κανείς δεν είναι τόσο επικίνδυνος αν εμείς παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε, τότε μπορούμε να κερδίσουμε τον καθέναν. Πρέπει να παίξουμε τέτοιο μπάσκετ, η Φενέρμπαχτσε αυτή τη στιγμή πράγματι παίζει πάρα πολύ καλό μπάσκετ και είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Εμείς πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να έχουμε στο μυαλό μας πως πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε την έδρα μας".

Πασκουάλ: "Πρέπει να επιστρέψουμε στο επίπεδό μας"

Όσον αφορά στις δικές του εμφανίσεις, ο Καλάθης είπε: " Είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Πρέπει να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου και να πάρω την ομάδα πάνω μου. Πρέπει να παίζω καλύτερα. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Παρασκευής πρέπει να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει. Δεν νιώθω πίεση. Η δουλειά μου είναι να κάνω τα πάντα στο παρκέ. Για μένα, πρέπει να βρω τι είναι το καλύτερο για την ομάδα και να την οδηγήσω στη σωστή κατεύθυνση.

Πρέπει να κάνω την ομάδα καλύτερη. Πρέπει να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να γίνουν καλύτεροι και να τους αξιοποιώ ακόμα καλύτερα. Δεν νιώθω επιπλέον πίεση. Όπως είπα είναι δουλειά μου να οδηγώ την ομάδα στη σωστή κατεύθυνση και δεν το έκανα στα προηγούμενα ματς. Είμαι έτοιμος για τον επιθετικό ρυθμό της ομάδας. Πρέπει να ελέγχω την ομάδα. Δεν είναι πίεση, αλλά πρέπει να παίζω καλύτερα".

ΤΟΜΑΣ: Πρέπει να προστατεύσουμε το σπίτι μας

Για τον αυριανό αγώνα μίλησε και ο Ντεσόν Τόμας, λέγοντας ότι τα πάντα είναι θέμα συγκέντρωσης, ενέργειας και σκληράδας... " Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να έχουμε ενέργεια και να είμαστε σκληροί. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε εκτός έδρας, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε και το σπίτι μας. Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, όλοι γνωρίζουμε την Euroleague. Προπονηθήκαμε καλά για το παιχνίδι που έρχεται, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, προπονούμαστε καλά και παλεύουμε", τόνισε ο Αμερικανός φόργουορντ.

" Η Φενέρ είναι μία πολύ καλή ομάδα, μία από τις καυτές στην Euroleague αυτή την στιγμή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, κυρίως στις λεπτομέρειες. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη, πρέπει να είμαστε δυνατοί και να τους ανταγωνιστούμε με κάθε τρόπο. Είναι ώρα να πατήσουμε τον διακόπτη και είναι καιρός να πάρουμε τις νίκες που πρέπει", πρόσθεσε ο Τόμας, που είπε αναφορικά με τον Νικ Καλάθη: " Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο Νικ και ξέρει και αυτός τι μπορεί να φέρει στο παρκέ. Παίζει το παιχνίδι για πολύ καιρό, μπορεί να διαχειριστεί τις καταστάσεις. Πρέπει να τον βοηθήσουμε και εμείς, είναι ο ηγέτης μας, αλλά ξέρει τι πρέπει να κάνει".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ