ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πασκουάλ: "Πρέπει να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας"

Πασκουάλ: "Πρέπει να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας"

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για την επιστροφή στην δράση για τον Παναθηναϊκό Superfoods και τον ρόλο του Νικ Καλάθη στο παιχνίδια των "πρασίνων".

Ο Παναθηναϊκός Superfoods απέφυγε τις κακοτοπιές στον α' ημιτελικό με την ΑΕΚ, επικρατώντας της "Ένωσης" στο ΟΑΚΑ (80-70). Οι "πράσινοι" έκαναν το πρώτο βήμα (από τα τρία που απαιτούνται) για πρόκριση στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League, με τον Τσάβι Πασκουάλ να επισημαίνει μετά το τέλος της αναμέτρησης:

" Ξέραμε ότι μετά από δύο εβδομάδες χωρίς αγώνα θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι απόψε. Πιστεύω ότι προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι, με συγκέντρωση και καλή άμυνα. Στο β' δεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα, από την στιγμή που η ΑΕΚ είχε εφτά τρίποντα, αλλά στο γ' κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι, βελτιώνοντας την εικόνα μας σε άμυνα και επίθεση. Παρά το γεγονός ότι σημειώσαμε μόλις ένα τρίποντο, θεωρώ ότι κάναμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, το να σημειώνεις 80 πόντους με ένα μόλις τρίποντο είναι ένα θετικό δείγμα".

Ενώ πρόσθεσε πως " είχαμε μια κακή σειρά στην EuroLeague, παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς. Αυτό όμως δεν μειώνει την πολύ καλή πορεία που είχαμε όλη τη σεζόν. Πολλές φορές οι τελευταίες αναμνήσεις θολώνουν πορείες, είναι φυσιολογικό αυτό, από την άλλη πλευρά όμως τα γεγονότα δείχνουν ότι κάναμε μια αρκετά καλή σεζόν. Μετά από αυτό που συνέβη πρέπει να δείξουμε πράγματα, για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας στα μάτια του κόσμου. Θα πρέπει να ξαναφτιάξουμε την ψυχολογία μας. Απόψε φάνηκε ότι η ομάδα βρισκόταν υπό κάποια πίεση. Οι άνθρωποι έχουμε το χαρακτηριστικό πως όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, σκεφτόμαστε τις άσχημες στιγμές των άλλων. Το θέμα είναι να αξιοποιούμε τις αρετές μας, ώστε ο κόσμος να μας εμπιστεύεται".

Αναφορικά με τον Νικ Καλάθη, επεσήμανε πως " έχουμε περάσει από διάφορες φάσεις αυτή τη σεζόν. Στην αρχή που έλειπε ο Μάικ (Τζέιμς), ο Νικ (Καλάθης) έπαιζε 35 λεπτά και μόλις τον έβγαζα, όλοι μου φώναζαν να τον ξαναβάλω. Υπήρχε άλλο διάστημα στη σεζόν, που ο κόσμος φώναζε να μην βάζω τον Νικ (Καλάθη). Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους παίκτες, σαν δικούς μας, λαμβάνοντας υπόψιν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Σε κάποιο άλλο παιχνίδι μπορεί ο Μάικ (Τζέιμς) να είναι πιο απαραίτητος. Απόψε φάνηκε ότι ο Βασίλης (Χαραλαμπόπουλος) ήταν απαραίτητος και δεν θα μπορούσαμε να παίζουμε χωρίς αυτόν. Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε ισορροπία".

Τέλος, σε ερώτηση για το αν βλέπει τους αγώνες με την ΑΕΚ ως προετοιμασία για τους τελικούς, απάντησε πως " έχω μεγάλο σεβασμό για την ΑΕΚ, δεν τολμώ να αναφερθώ στη συνέχεια. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν ομάδες χωρίς αυξομειώσεις στο παιχνίδι τους. Στην περίπτωσή μας, ο στόχος μας είναι να παίζουμε καλή άμυνα και να μην χάνουμε μπάλες".

Από μέρους του, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος σχολίασε πως " ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, με μια ομάδα που είναι πολύ ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό, που έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν είχαμε ρυθμό στο παιχνίδι, είχαμε 1/15 τρίποντα, αλλά πιστεύω ότι επειδή βάλαμε ενέργεια στη διάρκεια του αγώνα, πήραμε μια διαφορά, την οποία κρατήσαμε μέχρι το φινάλε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ