ΜΠΑΣΚΕΤ

Πασκουάλ: "Μεγαλύτερα από μένα και τον Μπλατ αυτά τα ντέρμπι"

Πασκουάλ: "Μεγαλύτερα από μένα και τον Μπλατ αυτά τα ντέρμπι"
PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο Τσάβι Πασκουάλ μετράει επτά νίκες στις οκτώ αναμετρήσεις με τον Ντέιβιντ Μπλατ, ξέρει όμως καλά ότι ένα ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είναι τελείως διαφορετική υπόθεση.

Η παράδοση δεν παίζει μπάσκετ και αυτό το γνωρίζει καλά ο Τσάβι Πασκουάλ ενόψει του αυριανού αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό (9/11, 21:00) για την 6η αγωνιστική της EuroLeague . Ειδικά σε έναν αγώνα που καμία σχέση δεν έχει με τις προσωπικές κόντρες του Ισπανού προπονητή με τον Ντέιβιντ Μπλατ, τον οποίον έχει "νικήσει" στους επτά από τους προηγούμενους οκτώ αγώνες που έχουν παίξει ως αντίπαλοι σε επίπεδο EuroLeague.

" Δεν έχει καμία σημασία αν έχω καλή παράδοση απέναντι στον Ντέιβιντ Μπλατ. Αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν σχέση με τη μάχη μεταξύ προπονητών ή παικτών. Αυτά τα ντέρμπι είναι μεγαλύτερα από όλους μας. Ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν, ανήκει στο παρελθόν. Αύριο αυτό που έχει σημασία είναι μόνο ποιος θα κερδίσει. Γι’ αυτό είμαστε εδώ και ελπίζω να το απολαύσουμε", σχολίασε ο Πασκουάλ αναφερόμενος στο παρελθόν των αναμετρήσεων του με τις ομάδες του Μπλατ, την Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Νταρουσάφακα.

" Κάθε αγώνας στην EuroLeague είναι σαν τελικός. Για μας και το ματς με την Μπουντούτσνοστ ήταν έτσι μετά την ήττα μας από τη Ζαλγκίρις. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι πάντα ξεχωριστό και θέλουμε τη νίκη για να συνεχίσουμε νικηφόρα", συνέχισε ο Ισπανός, που πρόσθεσε για την πρώτη εμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου κόντρα στην πρώην ομάδα του: " Πάντα στην καριέρα σου μπορεί να αντιμετωπίσεις μια παλιά σου ομάδα. Θα είναι λίγο ιδιαίτερο για αυτόν, αλλά πιστεύω πως θα είναι έτοιμος, θα βοηθήσει την ομάδα και θα απολαύσει το παιχνίδι".

Ο Πασκουάλ αναφέρθηκε και στα επιθετικά προβλήματα των "πράσινων", τονίζοντας: " Πάντα προσπαθώ να βρω λύσεις, σε άμυνα και επίθεση. Ποτέ δεν σταματάμε να προσπαθούμε. Ο Παππάς, ο Λάνγκφορντ και ο Λεκαβίτσιους μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι. Παίζουμε όλο και καλύτερα, αλλά δεν είμαστε αποτελεσματικοί σε βολές και τρίποντα. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Κόντρα στον Προμηθέα κάναμε λίγα λάθη. Το βασικό μας πρόβλημα είναι στην επίθεση, αλλά πιστεύω πως θα το λύσουμε".

ΛΑΣΜΕ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Στην κάμερα της Nova μίλησε και ο Στεφάν Λάσμε, ενόψει του αυριανού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: " Είναι πολύ νωρίς στη σεζόν, οπότε αυτό το παιχνίδι δεν θα καθορίσει πόσο καλοί ή κακοί είμαστε. Όταν έχεις να κάνει όμως με ένα τέτοιο ματς, πρέπει να είσαι σοβαρός. Πρέπει να το προσεγγίσουμε διαφορετικά τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Νιώθω καλά και σωματικά και πνευματικά. Υπάρχει πολύ χρόνος ακόμη και θεωρώ πως μπορώ να δώσω πολλά ακόμη στην ομάδα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ