ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πασκουάλ: "Λίγες ομάδες θα το κατάφερναν"

Πασκουάλ: "Λίγες ομάδες θα το κατάφερναν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τσάβι Πασκουάλ εξήγησε πώς ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε την ανατροπή επί του Ολυμπιακού, ενώ δεν ξέχασε και τους φίλους της ομάδας του.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods παρά το άσχημο ξεκίνημά του πήρε τη νίκη επί του Ολυμπιακού και ο Τσάβι Πασκουάλ στάθηκε στο πώς η ομάδα του... γύρισε το παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

"Αφιερώνουμε τη νίκη στους οπαδούς μας. Δεν ήταν τόσο όμορφο το παιχνίδι. Το σημαντικό είναι το αποτέλεσμα και η αντίδραση της ομάδας έπειτα από την άσχημη εκκίνηση. Δεν είχαμε ηρεμία στην αρχή του αγώνα. Δεν διαβάσαμε την άμυνα, δεν παίξαμε καλά στην επίθεση. Μερικές φορές συμβαίνει, αλλά το σημαντικό είναι αντιδράς και να βρεις τον τρόπο να επανέλθεις. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη με αυτό χαρακτηριστικό. Εμείς το καταφέραμε με τους φιλάθλους μας και τον χαρακτήρα των παιδιών. Είμαι ικανοποιημένος από το πώς τελειώσαμε το παιχνίδι. Όταν έρθουν πιο σημαντικές στιγμές θα είμαστε σε θέση να κοντρολάρουμε τα αισθήματά μας", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος σε ερώτηση για το ποιον εκ των Ντίνου Μήτογλου και Λούκας Λεκαβίτσιους θα ξεχώριζε όσον αφορά στην προσφορά του από τον πάγκο, απάντησε:

"Για να σου πάω κόντρα, πιστεύω πως καθοριστικός ήταν και ο Βουγιούκας. Πάντα πάω κόντρα. Ήταν καθοριστικός για να βρούμε την ηρεμία μας. Ήταν κλειδί σε αυτό. Κλειδιά ήταν η απόδοση του Λεκαβίτσιους και το δεύτερο ημίχρονο του Ρίβερς. Ο Μήτογλου μας βοήθησε πολύ. Ο Γκιστ έπαιξε πολύ καλή άμυνα, ο Σίγκλετον παρά τα σωματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει δείξει καρδιά. Επίσης, πρέπει να αναφέρω και την καλή άμυνα των περιφερειακών παικτών, όπως τον Καλάθη και τον Παππά".

Πάντα είναι δύσκολο να χαρακτηρίσεις παιχνίδια σαν το σημερινό. Πολλοί παίκτες είχαν μία κακιά βραδιά και ως ως ομάδα και ως προπονητής ενδεχομένως. Είναι δύσκολο να επανέλθεις και να νικήσεις. Κατά συνέπεια προσπαθώ να κρατώ τα θετικά. Ήταν μία σημαντική σε ό,τι αφορά την αντίδραση και τον χαρακτήρα της ομάδας".

Για τις συνεχόμενες του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, είπε: "Μέχρι τώρα βρίσκουμε τον δρόμο προς τη νίκη. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις συνεχόμενες νίκες απέναντι σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Έχει την αξία του, αλλά ανήκει στο παρελθόν και δνε ξέρουμε τι θα συμβεί στο μέλλον.

Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ανέφερε: "Αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη. Δεν είναι εύκολο να τα διαιτητεύσεις αυτά τα παιχνίδια. Τι να σας πω; Απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις σε κάθε παιχνίδι. Σέβομαι όλους τους αντιπάλους".

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για το αν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πρόβλημα στην πνευματική προετοιμάσια της αναμέτρησης, καθώς δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο: "Είχαμε πολύ μέγλαη διάθεση να πάρουμε το παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι αποτελεί δίδαγμα. Ο αντίπαλος έπαιξε διαφορετικά από ότι συνηθίζει. Πρέπει να βελτιωθούμε στο μέλλον".

Τέλος, ο Τσάβι Πασκουάλ ρωτήθηκε για το πώς επηρεάστηκε η ομάδα του από την απουσία του Θανάση Αντετοκούνμπο: "Είχαμε μια ανισορροπία στο παιχνίδι μας λόγω των απουσιών του Λοτζέσκι και του Αντετοκούνμπο. Ο τραυματισμός του έγινε 10' πριν από το τέλος της προπόνησης. Δεν ξέραμε την βαρύτητά του και δεν είχαμε χρόνο να ετοιμάσουμε το ματς χωρίς αυτόν. Είναι ένας ρολίστας που δίνει πολλά στην ομάδα. Οταν υπάρχει μία απουσία, όπως λέω στα παιδιά, όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να την καλύψουμε. Ιδιαίτερα στην άμυνα τα καταφέραμε και κρατήσαμε τον Ολυμκπιακό στους 61 πόντους".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ